Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Bosch vine la Sibiu. „După pandemie, oamenii nu mai sunt dispuși să se mute atât de mult”

Bosch vine la Sibiu. „După pandemie, oamenii nu mai sunt dispuși să se mute atât de mult”

Compania germană Bosch va deschide un centru de software la Sibiu. Reprezentanții companiei au făcut anunțul astăzi în cadrul conferinței anuale Bosch din România.

Vicepreședintele Bosch România, Tobias Matter, a precizat că noul birou de cercetare și dezvoltare va fi chiar în centrul orașului Sibiu. De asemenea, va fi extins și centrul din Cluj-Napoca. Matter a precizat pentru wall-street.ro că „avem o mare varietate de activități de dezvoltare, dar principala activitate de acest tip este în domeniul software. Deci focusul la Sibiu va fi pe software”.

După pandemie, oamenii nu mai sunt dispuși să se mute atât de mult, a adăugat Tobias Matter. „E nevoie de noi idei, proiecte inovative. Uneori ideile îți vin acasă, chiar la duș, dar e nevoie să mergi mai departe, să faci următorul pas. De aceea vrem să construim mai aproape de oameni, ca să putem genera inovație made in Romania”.

Bosch a încheiat anul fiscal 2022 cu vânzări consolidate de 2,5 miliarde lei (512 milioane euro) în România, înregistrând astfel o creștere de aproximativ 4% față de anul trecut. Vânzările nete totale de 10,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro) înregistrate în România au reprezentat o creștere de aproximativ 29% față de anul precedent.

„În 2022, Bosch a înregistrat o performanță foarte bună în România, cu o creștere de două cifre, în ciuda mediului economic și social dificil”, a declarat Mihai Boldijar (foto), director general Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România.

Alte cifre anunțate în cadrul conferinței: în 2022, Bosch a investit 410 milioane lei (83 milioane euro) în România, în principal în dezvoltarea unităților de producție din sectorul de afaceri Mobility Solutions din Cluj și Blaj, precum și în domeniul cercetării și dezvoltării, în cadrul Bosch Engineering. Centru din Cluj.

Unitatea de producție Bosch din Blaj, cunoscută pentru expertiza sa înaltă în producția de componente auto și tehnologie industrială, intenționează să își dezvolte capacitatea de producție în sectorul de afaceri Tehnologie industrială prin extinderea utilajelor de producție pentru tehnologia liniară. În plus, în 2022, unitatea de producție Bosch din Blaj a inaugurat o clădire modernă pentru managementul reciclării resurselor.

La nivel național, Bosch a depășit pragul de 1.500 de angajați în diviziile de cercetare și dezvoltare. Printre soluțiile software dezvoltate de compania germană în țara noastră, cele mai cunoscute sunt cele din zona automotive, dar și pentru optimizarea proceselor de producţie şi logistică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 13638

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Profita de taxe si impozice.
Raspunde

Dabija

Acum 1 an

hai conti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus