Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Fiecare al treilea șantier din Sibiu nu respectă curățenia: Poliția Locală a verificat locațiile viitoarelor cartiere cu locuințe și birouri

Fiecare al treilea șantier din Sibiu nu respectă curățenia: Poliția Locală a verificat locațiile viitoarelor cartiere cu locuințe și birouri

Fiecare al treilea șantier din Sibiu nu respectă prevederile legale privind curățenia. Poliția Locală a verificat locațiile unde se construiesc locuințe și birouri.

Primăria Sibiu anunță că Poliția Locală, prin Departamentul disciplina în construcții, a desfășurat o acțiune de verificare a șantierelor din Sibiu pe care se construiesc locuințe și spații de birouri. Verificările au vizat respectarea de către constructori a prevederilor legale privind curățenia pe șantier și în jurul acestuia.

Din cele 17 șantiere verificate, în șase cazuri au fost constatate nereguli și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.600 de lei. Principalele abateri au fost legate de neevacuarea pământului, molozului și a altor reziduuri, depozitarea pe străzi, trotuare sau pe domeniul public de materiale de construcții și ambalaje, iar unii constructori nu au asigurat curățarea camioanelor la ieșirea din zona șantierului.

După aplicarea amenzilor, polițiștii locali au revenit pe aceste șantiere, însă de această dată nu au mai constatat probleme, constructorii asigurând curățenia.

Municipalitatea reamintește care sunt obligațiile constructorilor conform hotărârii Consiliului Local 210 din 2001:

-  Să împrejmuiască șantierul;

-  Să depoziteze, materialele de construcții în mod ordonat, în interiorul șantierului și nu pe domeniul public;

-  Să transporte reziduurile doar pe traseul și la locurile stabilite în acest sens;

-  Să asigure curățarea autospecialelor, inclusiv a roților și etanșarea acestora la ieșirea de pe șantier, pentru a nu murdări străzile;

-  Să evite producerea şi răspândirea prafului, prin stropirea cu apă a părţilor din clădirea în curs de demolare şi a molozului încărcat în vehicule.

Totodată, cetățenii care constată nereguli în organizarea șantierelor și respectarea prevederilor de mai sus pot sesiza dispeceratul Poliției Locale la telefon 0369/911 sau în aplicația Sibiu City App.

Actualizat: Purtătoarea de cuvânt a Primăriei a precizat pentru Turnul Sfatului că verificările polițiștilor au avut loc în perioada aprilie-mai 2023.

În comunicatul Primăriei nu se menționează în ce perioadă au fost efectuate verificările și la cât timp de la aplicarea amenzilor polițiștii au revenit pentru a constata că nu mai există încălcări.

Fotografii trimise de Serviciul de Presă al Primăriei Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: santiere Sibiu

Vizualizari: 1280

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Eu

Acum 3 luni

Praf in ochii fraierilor. In 80% din șantiere nu se respecta nimic. E praf , polistiren peste tot, noroi pe drum, și multe altele. Domnilor de la primărie, mari șefi , ați verificat vreodată tonajul autobetonierelor. Toate sunt încărcate cu mult peste limita și distrug toate drumurile! Nici măcar nu puteți răspunde cu altceva decât că nu aveți sistem de cântărire. Stați acolo la căldură și vreți salarii! Asta e tot ce știți dar valoare 0, Implicare 0, politic100%
Raspunde

2cents

Acum 3 luni

Foarte adevarat din pacate. Nici macar lucruri mai simple nu se pot rezolva la noi. Masinile ies de pe santier pe carosabil pline de noroi/praf iar betonierele suprapline, pe langa faptul ca distrug asfaltul cu greutatea, varsa beton pe strazile inclinate gen strada Cristian.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus