Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

FOTO Stadiul șantierelor din Sibiu. Primăria anunță redeschiderea treptată a lucrărilor

FOTO Stadiul șantierelor din Sibiu. Primăria anunță redeschiderea treptată a lucrărilor

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță printr-un comunicat de presă stadiul lucrărilor la șantierele din oraș. De la stadion, parcul nou din Tilișca și santierele din cartierele Hipodrom, Ștrand, Calea Dumbravii și Terezian, lucrările se vor redeschide treptat.

"16 șantiere pentru obiective mari de investiții s-au redeschis deja și se lucrează, în funcție de condițiile meteo" transmit reprezentanții primăriei. 

Lista șantierelor și stadiul acestora

Modernizarea Stadionului Municipal: Partea de structură a tribunei oficiale și a peluzelor este finalizată. În perioada rece s-a lucrat la noua tribună oficială la amenajări interioare, compartimentări, la instalații și finisaje, aceste lucrări continuând în prezent. La peluze se montează învelitoarea metalică exterioară.

Citește și VIDEO Noi imagini de pe șantierul noului stadion al Sibiului. Stadiul lucrărilor la începutul lunii martie

Reparații capitale în cartierului Hipodrom I (str. Iorga – Luptei – Milea – Rahovei ) sunt aproape de finalizare.  Proiectul va fi extins și va cuprinde și reabilitarea străzii Luptei, între str. N Iorga și bulevardul V. Milea. De asemenea, constructorul pregătește amenajarea unui loc de joacă și a unui spațiu pentru fitness în aer liber, imediat de vremea permite. Ultima etapă va fi realizarea marcajelor rutiere. 

Reparațiile capitale în cartierul Ștrand se apropie și acestea de final. Lucrările sunt executate în proporție de 75%. În următoarea perioadă se va turna ultimul strat de asfalt pe străzile Bihorului, Doljului și Hațegului și se va finaliza amenajarea parcării din zona străzilor Vrancei – Bucovinei și Maramureșului. Urmează execuția lucrărilor pe străzile Gorjului (între Bihorului și Ștrandului), Sălajului (între Gorjului și Oașului), Oașului și Vrancei.

Citește și Ștrand: cea mai scumpă reabilitare de cartier devine mai scumpă

santier cartier Strand Sibiu

Reparațiile capitale în cartierul Terezian vor continua în zonele în care s-a intrat anul trecut și vor începe intervențiile și pe Aleea Cameliei, în zona străzii Rusciorului, în zona blocurilor de pe str. Gladiolelor, reamenajarea parcului de pe strada Lungă și crearea locului de joacă pentru căței. 

Citește și Modernizare de cartier: în Terezian se aștern rulouri de gazon

santier lucrari cartier Terezian Sibiu

Continuarea modernizării străzii Calea Dumbrăvii: Pe tronsonul dintre str. M. Milo și b-dul Mihai Viteazu se lucrează la rețelele de apă și canalizare, iar pe măsură ce temperaturile exterioare permit, se va relua lucrul și la structura drumului. 

santier lucrari Calea Dumbravii Sibiu

Amenajarea parcului nou din zona Tilișca: Lucrările de consolidare a versantului dinspre str. Săcel continuă. De asemenea, pe str. Preot Bacca se lucrează la consolidarea drumului și taluzarea acestuia. 

santier lucrari parc Tilisca Sibiu

Investiții în unități de învățământ și centre comunitare:

Construcția noii creșe de pe str. Hațegului: Până în prezent s-a construit clădirea în sine și s-a executat zidăria exterioară. În prezent se lucrează la montarea tâmplăriei din aluminiu și la instalații electrice, sanitare și termice.

Construcția noii creșe din cartierul Țiglari: S-a finalizat structura de rezistență, zidăria exterioară și interioară, precum și canalizarea pluvială. În prezent se lucrează la turnarea aticului clădirii și vor demara lucrările la instalațiile de utilități. 

Amenajarea unei noi creșe în cartierul V. Aaron, pe str. Electricienilor: Lucrările sunt executate în proporție de 45%. Până în prezent s-a refăcut structura de rezistență a clădirii, s-a finalizat acoperișul. Acum se lucrează la compartimentările interioare și la instalațiile de utilități.  

cresa Vasile Aaron Sibiu

Extinderea școlii Regele Ferdinand din cartierul V. Aaron și construcția unei săli de sport: Structura clădirii cu parter și 3 etaje a fost ridicată și s-a lucrat la zidării și compartimentări. La sala de sport s-a realizat structura și se pregătește turnarea plăcii peste sol. 

lucrari scoala regele Ferdinand Sibiu

Extinderea școlii I.L. Caragiale prin construcția unui nou corp: Noul corp este ridicat, iar în prezent se lucrează la compartimentările interioare ale spațiilor.

Modernizarea unui corp al Colegiul Economic G. Barițiu și crearea de noi săli de clasă: S-a lucrat și în sezonul rece la desfacerea amenajărilor interioare vechi și a instalațiilor și realizarea golurilor pentru ferestre și uși, izolarea planșeului inferior. În următoarea perioadă vor continua lucrările de amenajări interioare.

Reabilitarea internatului Independența de pe strada Gladiolelor: Până în prezent s-au dezafectat finisajele, rețelele și instalațiile vechi, s-au demolat pereți și s-a înlocuit țigla de pe întreg acoperișul. Momentan se execută lucrări de compartimentare interioară și turnarea de șape. 

internat Independenta Sibiu

Reabilitarea și modernizarea clădirii Adăpostului de Noapte: ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 14 martie și au început lucrările la acoperiș, fără să afecteze în această etapă activitatea Adăpostului

Centrul multifuncțional în zona str. Oțelarilor dedicat comunităților marginalizate: Până în prezent s-a realizat structura clădirii și zidăria exterioară.  Urmează lucrări la acoperiș și la instalațiile de utilități. 

Spațiu multifuncțional de recreere, sport și educație activă în cartierul Gușerița, pe str. Podului: Clădirea a fost ridicată și urmează lucrări la instalații interioare.

Sursa informațiilor Primăria Sibiu/foto Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Si campsorul??

Acum 2 ani

Avea termen de finalizare ianuarie 2022! Imediat e aprilie si nici urma de muncitor

Raspunde

USeR

Acum 2 ani

Ti-o fi dor prietene sa faci o postare cu: ui la astia cum asfalteaza pe ploaie, nisoare? Nu?
Raspunde

@USeR

Acum 2 ani

care ploaie/nisoare ? prognoza pe cel putin urmatoarele 7 zile e soare si temperaturi pozitive. Dar muncitorii hiberneaza. se vor trezi pe la 1 mai probabil
Raspunde

Asen

Acum 2 ani

au distrus calea Poplacii si Str. Preot Bacca cu camioanele lor de zeci de tone
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus