Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

IT Summer School, un program gratuit dedicat elevilor și studenților pasionați de tehnologie

IT Summer School, un program gratuit dedicat elevilor și studenților pasionați de tehnologie

În perioada 3 - 7 iulie, tinerii pasionați de tehnologie, cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, pot participa la IT Summer School, un program de educație alternativ, menit să familiarizeze participanții cu subiecte precum: Robotic Process Automation, Machine Learning, Artificial Intelligence, Cybersecurity sau Sustainability, transmit reprezentanții Asociației Sibiu IT printr-un comunicat de presă.

Acțiunea este găzduită de Facultatea de Științe din cadru Universității „Lucian Blaga” și se desfășoară pe parcursul a cinci zile, de luni până vineri, între 10:00 si 17:00. Fiecare zi este împărțită în sesiuni de prezentare și sesiuni interactive de dezbateri în grupuri restrânse. 

Inițiativa aduce împreună profesioniști din domeniul IT local, pasionați de ceea ce fac și dornici să împărtășească din experiența lor. Speakerii vor susține în fața grupului unul din subiectele alese pentru proiect, iar mentorii vor facilita discuțiile și dezbaterile din cadrul grupurilor restrânse. Participanții vor avea oportunitatea de a pune întrebări, de a dezbate idei și de a veni cu soluții sustenabile la probleme reale ale comunității sibiene.

„IT Summer School contribuie la acel ecosistem care creează un mediu favorabil creșterii și dezvoltării domeniului IT din Sibiu. E de apreciat faptul că specialiști cu multă experiență în domeniul lor, angajați ai companiilor membre, s-au oferit în mod voluntar să dea mai departe din ce au învățat ei până acum. La fel de impresionant e și faptul că deja avem mulți tineri interesați, dornici să-și ducă la un alt nivel cunoștințele acumulate până acum în școală sau facultate. Proiectul se anunță a fi deja unul valoros pentru comunitatea locală a celor pasionați de tehnologie,” transmite Cătălin Mihacea, preşedinte al Asociaţiei Sibiu IT: 

Termenul limită pentru înscrieri este 30 iunie 2023, participarea fiind gratuită, în limita locurilor disponibile. Proiectul face parte din seria de evenimente „Fii smart, rămâi în Sibiu” și este organizat de Asociația „Sibiu IT” și cofinațat de Primăria Municipiului Sibiu.

Detalii și înscrieri pe: https://sibiu-it.ro/it-summer-school/

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus