Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Nandor Kuti este primul transfer pentru sezonul 2023 - 2024 la BC CSU: sunt fericit să mă alătur unei echipe cu suporteri fabuloși

Nandor Kuti este primul transfer pentru sezonul 2023 - 2024 la BC CSU: sunt fericit să mă alătur unei echipe cu suporteri fabuloși

Prima noutate pentru sezonul 2023/2024 anunțată de cei de la BC CSU Sibiu este reprezentată de transferul lui Nandor Kuti, campion național și câștigător al Cupei României în stagiunea precedentă.

Nandor Kuti are 26 de ani, fiind născut pe 10 ianurie 1997 la Sfântu Gheorghe. Înalt de 1.96 metri, el este un jucător care evoluează la pozițiile 2-3.

Cariera în baschetul de seniori din România și-a început-o de la o vârstă fragedă, încă din sezonul 2012/2013, când bifa 9 prezențe la U BT Cluj-Napoca. De atunci nu a schimbat echipa și a strâns 270 de jocuri disputate în Liga Națională de Baschet Masculin. În palmaresul lui Nandor Kuti se regăsesc trei patru titluri de campion național și alte cinci cupe ale României.

La nivel de echipă națională, Nandor Kuti a jucat la toate nivelurile de vârstă. La juniori a câștigat Campionatul European Divizia B în 2017, iar tot în acea vară îmbrăca tricolorul la EuroBasket-ul cu una dintre grupe organizate la Cluj-Napoca.

În sezonul recent încheiat, Nandor Kuti a jucat 39 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin, cu medie de 19 minute petrecute pe parchet. El a avut cifre statistice de 3.8 puncte, 2.0 recuperări și 1.3 pase decisive. În EuroCup a strâns alte 16 jocuri și alte 4 în Cupa României.

„Sunt extrem de fericit să mă alătur echipei CSU Sibiu, o echipă cu tradiție, cu suporteri fabuloși și unui oraș care iubește baschetul. Am auzit doar lucruri frumoase despre acest club, consider că echipa este pe un drum ascendent având în vedere rezultatele din sezonul trecut. Un factor important în alegerea mea a fost iubirea suporterilor pentru acest sport, sțiu cât de mult înseamnă pentru ei baschetul. Sunt nerăbdător să vă cunosc și să contribui la îndeplinirea obiectivelor echipei. Hai CSU!” a spus Nandor Kuti în prima declarație în calitate de jucător al lui CSU.

„Ne bucurăm că Nandor Kuti s-a alăturat CSU Sibiu și consider că venirea lui ne va aduce un plus în angrenajul autohtonilor, alături de Mirel, Aurică și Rareș. E un jucător care poate acoperi mai multe poziții și, cu sigurantă, experiența sa de jucător al naționalei României, dar și cea acumulată în evoluțiile din Basketball Champions League și EuroCup își va spune cuvântul” a spus Horațiu Floca, despre acest prim transfer.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus