Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
6°C

Taximetriștii sibieni anunță un amplu protest împotriva Bolt și Uber. „Suntem 230 de taximetriști care ne-am adunat”

Taximetriștii sibieni anunță un amplu protest împotriva Bolt și Uber. „Suntem 230 de taximetriști care ne-am adunat”

Taximetriștii din Sibiu vor să se alăture colegilor din mai multe orașe ale țării într-un protest de proporții împotriva Bolt și Uber, anunțat pe 20 iunie. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile române au permis pătrunderea pe piața din România a acestor companii de transport alternativ din cauza cărora spun că mulți taximetriști au falimentat.  

Duminică, 11 iunie, aproximativ 60 de taximetriști din Sibiu de la toate firmele de taxi din oraș s-au întâlnit în zona cartierului Avangarden pentru a discuta detaliile unui protest de amploare împotriva transportului alternativ, protest ce este anunțat în data de 20 iunie. Vasile Spânu, unul dintre cei mai implicați taximetriști în această acțiune spune că primele semnale au venit de la colegii din București și Cluj.

„Nu suntem nemulțumiți doar noi, cei din Sibiu, ci din toată țara. Este ilegal ce fac cei de la Bolt sau Uber și nu este corect față de noi. Suntem în jur de 230 de taximetriști care ne-am adunat în doar două zile și vom participa la protest. Fiecare dintre noi o să ne implicăm și o să facem tot posibilul ca autoritățile să ne asculte”, spune taximetristul sibian pentru Turnul Sfatului.

„Protest pe patru roți” este deviza manifestației plănuite pe data de 20 iunie de la ora 11.00.

Protestul se vrea a fi simultan, în toate orașele implicate și se va desfășura pe un traseu, prestabilit.

Taximetriștii vor trece prin fața următoarelor instituții: Primărie, Anaf, Consiliu Județean, Prefectură și Autoritatea Rutieră Română (ARR).

Prin acest protest taximetriștii vor să atragă atenția că nu sunt respectați în România și să sublinieze faptul că întotdeauna corupția va ucide și va distruge tot ceea ce este frumos.

Printre cerințele lor se numără eliminarea transportului alternativ, eliminarea din România a celor de la Bolt și Uber și abogarea OUG 49/2019, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, ordonanță care reglementează transportul alternativ de persoane.

Vasile Spânu lucrează de mai bine de 26 de ani în taximetrie și este decis să lupte și să se facă auzit, atât pentru colegi, cât și pentru clienți, despre care spune că ar trebui să circule în siguranță.

Potrivit acestuia, 18 orașe și-au anunțat participarea la protest, iar din alte 10 orașe se așteaptă răspuns.

Printre cele care participă la protest sunt București, Cluj-Napoca, Bacău, Timișoara, Alba Iulia, Bistrița Năsăud, Botoșani, Arad, Sibiu, Galați, Adjud, Brașov, Baia Mare, Pitești, Târgu Mureș, Focșani, Tulcea și Adjud.

Sunt așteptate să se alătur și orașele Iași, Suceava, Târgu Neamț, Piatra Neamț, Ploiești, Oradea, Buzău, Constanța, Târgu Jiu și Craiova.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

64 comentarii

Eu

Acum 10 luni

Incredibil. Cum adică protest? Majoritatea șoferilor de pe taxi sunt prof, mizerabil îmbrăcați, taxiuri infecte și praf din punct de vedere tehnic. Vă deranjează concurenta,? Creșteți calitatea! 2-3 curs maxim am mai făcut cu taxiul in ultimii 2 ani. Modul de taxare e super la online, la taxi preturi mari , rest nu da și........încă am mai găsit taxi cu manivelele de la geamurile din spate demontate :)

Raspunde

D.G

Acum 10 luni

De câte ori iau un taxi normal, fie că sunt în Sibiu sau în altă parte, alt oraş din țară, de atâtea ori trebuie să merg cu geamul deschis pentru că se simte foarte tare mirosul de fum de țigară, iar unele taxiuri sunt foarte murdare, din aceste motive prefer alternativele! Firmele de taxi să lucreze pe partea asta (stringentă), apoi să se gândească la proteste.

Raspunde

Costel

Acum 10 luni

Hahaha, taximetriștii sa ofere servicii de calitate dacă vor sa nu dea faliment. Majoritatea sunt nesimțiți în care mori de cald în cazanele lor pe GPL,in care mai și oute. Țin minte când nu m-a luat niciunul de pe aeroport cu copiii și bagajele ca distanta era prea mica (pana în Valea Aurie). UE.

Raspunde

Dana

Acum 10 luni

Corect! Veneam anul acesta in martie de la Treviso si dupa ce m-am urcat in masina si am spus destinatia (comuna in judet) unde costa taxiul cam 70-80 lei a spus ca nu merge fara 150 lei, m-am dat jos si am luat pe urmatorul, pretul pe ceas fiind de 73 lei. Trbeuia sa-i fi facut reclamatie, de ce mai sta acolo daca nu ia calatori, unde lua in Sibiu 80 de lei/cursa in 10 minute?
Raspunde

Vasile

Acum 10 luni

Plimbați maimuța în altă parte.

Raspunde

Unsibian

Acum 10 luni

Au dat faliment că lumea nu a mai fost nevoită să le plătească tarifele nesimțite și să suporte mașinile într-un hal fără de hal, având alternative. Dar când refuzau cursele de la aeroport pe motiv că e distanța mică sau cereau sume disproporționat de mari pentru cursele făcute, de ce nu au ieșit la protest ?

Raspunde

VB

Acum 10 luni

Am ajuns în Sibiu la ora 1:30 noaptea și am luat șirul de taximetre la rând - nici un taximetrist nu a vrut sa ne ia în cursa pe motiv ca mergem prea aproape de aeroport (cartier Sub Arini). Toți așteptau curse lungi, spre alte orașe. Unul nu avea loc în portbagaj ptr valiza(avea o butelie) și sa ținem carry-on în brațe nici poveste pentru ca tocmai iei curatase mașina în interior. Intr-un târziu i s-a făcut mila unuia și ne-a dus acasă - norocul lui, i-am dat tip mare! Așa ca, vrem Uber și Bolt care ne duc unde cerem, civilizat, cu mașini curate, care nu put a nespălat sau tigara, fără muzica tare, etc.

Raspunde

Un sibian

Acum 10 luni

am patit si eu, niste GOLANI!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 10 luni

Māi VB , tu ai venit din iuchei, si ai deversat niste pretentii ambalate in politically correctness -ul ipocrit de acolo, care dacā esti cinstit recunosti cā nu existā. Ce vrei bro? Acolo in iuchei când stai ca vita sā vinā trenul sau autobuzul si cu 3 minute inainte de ora programatā apare pe f***ing display " cancelled" fārā explicatii cum e? Faci cocoselul mare? Nu , stai ca vita si zici " it is what it is!" Bā, io-s taximetristul cu maiou nespālat care iti refuzā cursa, cā vreau sā duc niste pinguini la Cugir sā fac banu gros, ce , tu in iuchei nu te-ai cārat doar pentru bani. Zât !
Raspunde

Emila

Acum 10 luni

Sparrow, ăia din Cugir și-au programat transportul prin Uber for travel, și tu faci brrr brrr din buzele țuguiate, că ai stat 4 ore în aeroport și nici până în Turnișor nu mai ai pe cine duce
Raspunde

Nume

Acum 10 luni

Sparrow prietene.. sa nu te mire ca iti vei cauta de munca. Lumea se desteapta si nu accepta cefe late ca tine. Toti sunteti japcari si vreti drepturi. Sunteti o gluma proasta si veti ajunge istorie. Zat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 10 luni

'Om trāi si-om vedea. Habar n-aveti voi câte cohorte de " occidentali " simandicosi si plini de impresii in frezā am dus eu din aeroport " acasā la cei dragi". Cum mai sāreau ei cu bānisorii numai sā îi duc.... Stati cā s-a deschis " Brasovul". Pfuuu, minā de aur aztec pentru taximetristi , halva, cozonac cu nucā. Masina e un junghi? Pāi când mai ai 3 ore pânā la check in .... bunā si aia. k'ching !
Raspunde

Andrei

Acum 10 luni

Nu comunicati soferilor destinatie pana nu v-ati urcat. Ar trebui mult tupeu sa va dea jos. Faceti reclamatie la dispecerat. Este valabil oriunde in tara.
Raspunde

Cosmin Barsan

Acum 10 luni

Pai ce Carrefour, kaufland, Lidl au fost intrezise? Cand au venit existau retele romanesti de supermarketuri! Ei pierd teren nu din cauza preturilor practicate ci din cauza serviciilor de cele mai multe ori care lasa de dorit! Intrebati clientii!!!

Raspunde

Mișu Mare

Acum 10 luni

Cred că puteți începe protestul cu o curățenie temeinică in junghiurile de autoturisme ce le aveți.

Raspunde

Kukuruku

Acum 10 luni

Pai si noi, clientii, nu avem dreptul la preturi de bolt si uber? Trebuie sa va subventionam? Din munca noastra? Ce bine v-ati gandit.

Raspunde

S-au trezit indolenții

Acum 10 luni

Repede s-au gândit că e momentul când cu văzut alte categorii profesionale că -și cer drepturile. Dar la responsabilități s-au gândit? Dacă facem în sondaj in randul populației să-și supună părerea vizavi de taxi vs ride-sharing....ar da ceva de genul bere de duzină vs vin select. Mai bine ar înțelege că trebuie să-și schimbe mentalitatea referitor respectul față de client care acum are opțiunea de feedback la adresa prestatorului. Eu vor bani și atât, mai puțin grijă la ce oferă. Ce îi împiedică să facă Bolt/Uber. Aaaa umblă cu cazane și jecmănesc omul. NU MULȚUMESC. POLIȚIA: Grijă la legalitatea acțiunii lor pentru că sunt mulți și au impresia că numărul tine loc de lege. Câteva amenzi și se înmoaie.

Raspunde

Pintilie

Acum 10 luni

Rusine TAXI-urilor noastre; pute a fum de tigara si sunt mizerabile. Sustin cu toata puterea concurenta loiala si normala UBER si BOLT. Soferii de pe TAXI-urile din ziua de azi sunt niste agramati si mizerabili, nu-i de mirare ca-si pierd clientii.

Raspunde

Leonard

Acum 10 luni

Nu vă place concurența ? Prefer Uber sau Bolt în locul taximetriștilor. Sunt în siguranță ! Nu sunt atacat cu spray paralizant de demenții din Taxiuri oricare ați fi voi . Acum am probleme oculare de la spray ul paralizant primit de la un taximetrist în urmă cu 4 ani . Așa că Lăsați Oamenii să trăiască și Concurența să fie pentru toată lumea .

Raspunde

Sparrow

Acum 10 luni

Capitalismul nu e frumos, nu e usor si mai ales nu e echitabil. Trāieste cine poate si cum poate. E greu sā fii taximetrist, grea muncā, de uzurā si stresantā. Āia de la Bolt si Uber or sā zicā si ei dacā îi intrebi cā trag de le ies ochii din cap tot pentru o bucatā de pâine ca si fratii " galbeni". Asa cā.....

Raspunde

Dani

Acum 10 luni

Pana acum niciodata pe Bolt nu s-a intamplat ca soferul sa "nu aibe rest". Sau sa nu vina, sau sa nu stiu unde e, caci il vaf live pe aplicatie. La Bolt platesc direct cu cardul si stiu pretul dinaintea cursei, in schimb la taxi e mereu un mister. Taximetristii nu dau nici macar bon fiscal, pe cand la Bolt am factura pe mail si pot sa mi-o decontez. Nu m-am suit pana acum intr-un Bolt si sa imi cada picioarele prin podeaua Loganului, si nici sa puta soferul sa-mi indoaie nasul. In schimb la taxi... Vai, taximetristilor, cum ar fi sa lasati voi balta meseria, daca nu puteti sa concurati cu bunul simt si bunele maniere? Aia va macina pe voi, ca vrem de buna voie sa platinum mai multi bani pentru servicii de calitate pe care voi nu sunteti in stare sa le oferiti :))) De ce nu protestati altfel? De exemplu aratand ca puteti oferi serviciile astea mai bine decat Bolt, si si mai ieftin. Va place sa faceti lobby in politic...

Raspunde

AlisonBurgers

Acum 10 luni

Uite ca mie mi s-a tot intamplat. Dupa mai multe nasoale cu Uber am renuntat la ei. Am trecut pe Bolt. Toate bune si frumoase pana cand au inceput si astia: acceptau cursa si apoi anulau, una mi-a scris sa anulez eu ca (sanchi) nu-i mai porneste masina !! Manevre mizerabile, daca anulezi iti ia banii. Sunt destui taximetristi care s-au bagat si pe Uber si Bolt ca sa ii saboteze din interior. Plus romanashii clasici, pusi mereu pe ciordeala. Asa ca .. depinde. Dar da, absolut, daca vor sa aiba clienti, taximetristii sa se poarte civilizat. Protestul este penibil si inutil.
Raspunde

Calin Lucian

Acum 10 luni

Cata merge bolt și uber înseamnă că oferă clienților ceva mai bun decât taxi.Problema e la taxi-metri nu la ride shsring.Asadar taximetriștii sa se uite în curtea lor prima data.

Raspunde

Cetateanul-ingrijorat

Acum 10 luni

Vad acolo la protest doar loganuri decojite care nu stiu prin ce minune iau ITP-ul, conduse de niste burtosi in tricouri, pe nici unul nu-l vad la camasa. Serios? Si voi protestati? Pai de ce, nu sunteti in stare sa concurati cu serviciile decente? Nici gratis nu m-as urca in fiarele alea ruginite... Si Inca ceva: Bolt ofera factura, fiscalizeaza venitueile. Voi nu. Bolt are aplicatie live. Voi ma plimbati pe unde vreti. Si asta daca veniti. Bolt are recenzii. Voi nu. Pe voi nu va trage nimeni la raspundere. Alegi sa dau un ban in plus si sa am un serviciu de calitate

Raspunde

Siri

Acum 10 luni

Dar pe cind un protest pentru manele, șlapi, fumat în mers, tarife umflate, refuz comandă, ținută necorespunzătoare, cauciucuri de iarna pe timp de vară, mașini uzate moral și fizic,refuz bon de casă , ciubuc...etc?

Raspunde

Mikirikifriki

Acum 10 luni

Hai sa vedem cati din poza aia sunt mai bronzati si cu ceafa lata? Bronzati pe mana stanga, evident, de la stat cu ea in soare pe geamul masinii. Mai cu ceafa lata de la gratare, tot asa, evident. S-au trezit astia sa faca protest, dar conditii mai bune in masinile lor jegoase cand au de gand sa ofere? Am inteles ca au tot scumpit pretul/km, dar Loganul tot ala e, vechi de 100 de ani, "fara bec boss ca costa". Hai ca la Sibiu nu e asa rau ca in capitala la domeniul taxi, dar macar sa mai taca din gura ca oricum nu fac nimic de atatia ani de zile sa respecte clientul nici ardelenii sibieni. Hai ca sunt curios cum sta treaba cu falimentul ala, cine a falimentat: Ghita de la Gara sau rechinii de la aeroport? 

Raspunde

Eueu

Acum 10 luni

Taximetriștii nu au auzit de resetarea globală? Cei care nu se adaptează...dispar. Mi se pare normal ca cei mai buni sa le ia locul. Daca până acum toți bișnițarii ordinari și toți nespălații făceau bani , asta nu înseamnă că era un lucru normal. E ca și cum până acum s-ar fi vândut carnea direct de pe jos și acum a venit un magazin care îți vinde carnea din frigider, cu toate avizele la zi. Voi de unde ați lua? Așa este și cu taximetria și cu restul afacerilor care vor falimenta

Raspunde

Gheorghe ion

Acum 10 luni

uram sa merg cu taxiul. te chinui sa ajungi la o statie, suni la dispecer si nu stii cand vine. habar nu aveam cat costa o cursa. sa mai mentionez bai, protestatarilor, ca daca vrea omu' sa mearga acasa de la aeroport nu.l luati? ca voi vreti curse pana la braila, nu concepeti ca si ienii vor sa ajunga acasa in sibiu din aeroport. masini care put, vai si amar. evident ca am intalnit si taximetristi ok, cu masini curate. dar prea putini vs restul. nu dau nume dar 2 firme de taxi le evitam si daca afara era uraganul katrina. in schimb cu boltu' - ai comandat masina, te uiti la ea pă gps, stii cand ajunge, cobori la fix, stii cat vei plati, masina e curata. cum mama supararii sa mai merg vreodata cu un taxiu "oficial"?
Raspunde

Cititor

Acum 10 luni

Sper ca politica de mahala din Locurile unde taximetriștii parchează Gen Aeroport să se schimbe și politică de întâmpinare a clienților de asemenea . De ce trebuie să iasă din Taxiuri și să vină la mine să mă forțeze să iau un taxi ? Să stea în banca lor adică la volan așa cum se stă în alte țări civilizate . Aeroportul reprezintă poarta de intrare a unei țări străine . Rușine și cer demisia Directorului AIS ( Aeroportul International Sibiu pentru proasta gestionare a acestui Aeroport din toate punctele de vedere . Mai ales în această speță cu taximetria pe care nu o gestionează cum trebuie . Cât despre taximetriștii galbeni și comportamentul lor care lasă de dorit nu are rost să mai spun nimic . Au fost spuse deja de cei care și-au spus părerea în comentariile de mai sus . În concluzie avem nevoie de Bolt și Uber în Sibiu iar taximetriștii nu pot interzice acest lucru .
Raspunde

Denzel

Acum 10 luni

Uber și Bolt ne duc unde cerem, civilizat, cu mașini super curate, fără muzica tare, cu prețul ultra transparentizat, fără costuri ascunse. Protestați degeaba pentru că Uber și Bolt sunt folosite de mult prea mulți oameni încât Guvernul să vă asculte și să anuleze un OUG. Ar însemna să piardă niste taxe/impozite frumoase. Adaptati-vă la realitate ! Dacă tot sunteți uniți să faceți proteste, fiți uniți și plătiți un dezvoltator de aplicații să vă creeze și vouă o aplicație de ride-sharing/taxi și faceți concurență Uber/Bolt. Altfel, cu atitudinea românească și pe "șmechereală" cum erau unii din breasla voastră obișnuiți, nu mai merge. Să fiți siguri de asta.
Raspunde

Pro Uber&Bolt

Acum 10 luni

Nicaieri in lume nu cred ca se intampla asa ceva. Este incredibil! Domnilor taximetristi, cu tot respectul pentru unii dintre dumneavoastră (cei care il merita) va aduc la cunoștință ca aveti o falsa problema. Atunci cand va veti civiliza si ne veti permite sa circulam cu taxi in conditii optime, cu siguranta nu veti mai face niciun protest. Pana una alta, oamenii aleg calitatea si profesionalismul, nu conditii proaste, preturi mari si proasta crestere a unor soferi. Sunt sigur ca nu aveti nicio sansa cu acest protest, oamenii nu va vor sustine! Mai bine incercati sa schimbati ceva la voi, nu sa aruncati cu noroi in Uber si Bolt!

Raspunde

DD

Acum 10 luni

Am luat de curand un taxi, iar cand am cerut bonul fiscal ca sa il decontez, a zis ca rola nu a fost montata. In plus, a venit soferul deja cu km pe ceas si pretul a fost mai mare cu 5-6 lei. Altul m-a luat aeroport , iar prin Turnisor a zis ca ar vrea sa ma lase in statia de taxi-uri de pe Alba Iulia/Bieltz ca are o urgenta. De ce m-a luat? Cum sa ma dau jos cu valiza sa iau alt taxi? Oricum, soferii sunt majoritatea needucati, in masini miroase urat, iar starea tehnica a autovehiculelor este jalnica. Multe inca sunt Logane vechi cu sute de mii de km. Ce siguranta ofera? La cel mai mic accident se dezbina complet. As mai sustine ca soferii de taxi sa faca cursuri de legislatie rutiera (pe bune) anual. Ei de multe ori au legea lor de condus...parcheaza in mijlocul drumului, nu semnalizeaza, arunca chistoace din masini, samd. In concluzie, problema e la taxi-uri si nu la Bolt/Uber. Cu servicii corecte si preturi competitive, nu ar avea probleme!
Raspunde

Dabi

Acum 10 luni

Am fost externat de la Județean săptămâna trecută. Am întrebat toate cele 9 mașini de taxi din fața policlinicii, absolut la niciunul nu se putea plătii cu cardul. Sa nu mai zic despre restul condițiilor.poate Uber/bolt ar fi un apel de trezire la realitate pentru niște oameni care se încăpățâneaza sa traiasca în trecut.
Raspunde

Cristi

Acum 10 luni

Pai fac proteste degeaba ca daca ar fi ei mai buni oameni ar da comenzi la ei da ei doar sa pacaleasca traiasca uber si bolt e pentru toti oameni taxiu nu vine el pe 16 lei o cursa vor iesi oamneni in strada au nevoie de uber si bolt si taximetristi cu acest protest vor disparea de tot ca si mai putini vor da comenzi la tacsi cand vpr intelege oamneni ca din nou vor trebui sa negocieze cursa cubte miri ce cioara
Raspunde

Costel

Acum 10 luni

Să dispară toți taximetriștii din Sibiu! Oricum au prețuri nesimțite,mașini infecte,niște gunoaie pe roți,sunt neglijenți,nespălați și plictisiți! Bravo celor de la Uber și Bolt!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calator

Acum 10 luni

Regret, dar nu sunt de acord cu majoritatea postarilor. NICIODATA nu mi s-a intamplat sa fiu refuzat daca cursa a fost prea scurta, sau sa fiu nemultumit de atitudinea soferului. E drept ca intotdeauna am facut comanda prin telefon la 953 sau 942 si intotdeauna serviciul a fost prompt si corect. Privitor la BOLT si UBER: este o afacere (GRASA!) care sfideaza Codul rutier si Regulamentul de aplicare: in principiu, ORICE VEHICUL CU MOTOR TREBUIE SA RESPECTE ACELEASI REGULI, aceleasi prevederi impuse vehiculelor cu motor: conducatorul trebuie sa aiba permis de conducere iar vehicolul certificare tehnica. In consecinta inchirierea trotinetelor sau bicicletelor electrice oricui - nepriceput sau needucat - este o gresala cu iz de coruptie la nivel european!
Raspunde

Mihai C.

Acum 10 luni

Unde-i postarea trimisa acum un minut ? Nu s-a incadrat vederile ziarului?
Raspunde

Alex

Acum 10 luni

Dacă mergi la Bulevard și în Gară vezi imaginea taximetriei din oraș:în șlapi,în salopete,scuipa semințe și chiștoace de țigări pe jos,mașinile sunt foarte murdare și au pretenția la 4 lei/km sa mai meargă cineva cu ei. Majoritatea vorbesc la telefon cu clienții în mașină,fac live-uri pe tik tok și injura. A venit vara,1% din ei folosesc aerul condiționat,restul merg cu geamurile deschise.Hai sa fim serioși,protest?Prima data sa facă curat la ei în "ogradă " apoi sa protesteze împotriva celor de la Uber/Bolt.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 10 luni

Da, dar știe oare prostimea ca taximetriștii au contracte de delegare de gestiune care le asigura neimixtiunea pe traseu a altora, de unde sa știe prostimea ca în cazul taxiurilor exista nr maxim de 4 la mia de locuitori iar uber si bolt sunt la liber, poluarea nu se pune în cazul lor pentru ca șmecherii de afara sunt stăpâni, iar sclavii dau 25 la suta. Când îmi zici mie sa nu alimentez de la Lukoil iar tu mergi cu UBER ... ești un dobitoc din cauza căruia suferă România.
Raspunde

John doe

Acum 10 luni

Astia zici ca sunt postasi si protesteaza din cauza liberalizarii e-mail-ului :DDD Se numeste concurenta. Si cand ei ofera cele mai proaste servicii in "masini" imputite, cand ei fumeaza la volan in timpul cursei, cand ei refuza curse pe motiv de distanta prea scurta, si-o merita 100%. Nu faceti fata, dispareti de pe piata! Nu e ca si cand Bolt si Uber le-au rapit clientii. Clientii s-au reoreintat spre servicii de o calitate mai buna!
Raspunde

Claudiu

Acum 10 luni

Cred ca deja se vorbeste prea mult si cam fara sens Toata lumea stie ce inseamna "taxi" versus servicii alternative de transport. Si asa cum eu, din pozitia de client sunt liber sa aleg cine sa ma transporte din punctul A in punctul B in schimbul banilor mei, tot la fel si taximetristii sunt liberi sa protesteze fix cand vor si unde vor si din ce motive vor. Cata vreme o fac in mod legal. Conteaza prea putin daca e vorba doar de Sibiu sau de toata tara pentru ca nu asta e ideea principala. Ideea principala este si ramane aceeasi; si anume ca este un protest de toata jena si de rasul lumii. Pe care l-au incercat si altii, "pe la case mai mari", in orase unde sunt necesari ani si ani de "scoala" inainte sa iti iei licenta de taximetrist in conditii clar stabilite in ceea ce priveste masina, tinuta, comportamentul.. Si tot nu au avut castig de cauza. Taximetristii vor (sa zic asa) sa existe doar ei. Ceea ce, pe o piata libera si care se autoreglementeaza in functie de calitatea si pretul serviciilor oferite e aberant. Cu atat mai mult cu cat cei de la Uber sau Bolt nu au cereut vreodata ca taximetria "clasica" sa dispara. OARE DE CE, domnilor taximetristi ? De ce nu va intrebati ce au ei si nu aveti voi ? De ce lumea ii aleg din ce in ce mai mult iar voi ramaneti cu din ce in ce mai putin clienti ? Si mai ales de ce nu reusiti sa va ridicati la standardele pe care le ofera ei ? E simplu. Protestand pentru a vi se oferi MONOPOL in ceea ce priveste transportul contra-cost nu veti obtine nimic. Pentru ca vremurile acelea sunt demult apuse. Si nimeni nu va va oferi o lege prin care sa se dea timpul inapoi Adaptati-va , evoluati si veti continua sa va profesati meseria aleasa. Sau dispareti la libera alegere. Atat taximetria la o firma sau in regim privat 100% cat si UBER sau BOLT sunt profesiuni liberale. Se practica in regim privat. Si supravietuieste cel care se adapteaza si performeaza. Nu cel care striga mai tare sau injura mai mult.
Raspunde

Marius

Acum 10 luni

Nu intelege nici un taximetrist ce ai scris tu acolo prea greu pentru ei sa inteleaga asa ceva :))))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nechita pariss

Acum 10 luni

Este uimitor cât de uniți sunteți împotriva taximetriștilor, de ce nu spuneți că la BOLT și UBER este voie cu volan pe dreapta, cu folie pe geamuri, cu ITP la 1 an nu la 6 luni ca la TAXI și alte nedreptăți .Dacă ați avut experiențe neplăcute cu serviciile de taximetrie nu înseamnă că toți sunt la fel. Mai sunt și oameni buni printre noi,lăsați ura la o parte. Marile supermarketuri se pricep foarte bine să-și externalizare profiturile la fel ca UBER și BOLT. Românismul e pe cale de dispariție. Eu nu îmi ascund identitatea sub diferite acronime ca și cei care au comentarii răutăcioase (șoferi de BOLT și UBER care vă ascundeți sub diferite combinații de litere!
Raspunde

Dan

Acum 10 luni

Tu dai exemplu de romanism inainte sa ne faci morala? iti faci cumparaturile de la supermarket sau de la magazine mici de cartier romanesti? Cred ca stiu raspunsul, deci ca si tine, eu aleg ce e mai bun pt mine. De ce sa iau taxi cu 20 de lei cand un uber ma duce pe aceeasi distanta cu 8 lei?
Raspunde

Darius

Acum 10 luni

Pai de ce nu este corect? Ca toți plătesc taxe. Și pt. Uber ai nevoie de Licență de transport, copie conformă,autorizație,ecusoane de la ARR,ITP la 6 luni, plătești la ANAF, etc… deci care e diferența??? Unde mai pui ca din 10 Taxiuri 8 sunt niște ruginituri de mașini și niște infecți de șoferi…..îți vine sa vomiți la câte unu in mașină. Și dacă cursa e prea scurta te trimite la plimbare.
Raspunde

Eu

Acum 10 luni

Mi se pare firesc sa aiba si taximetristii autohtoni concurenta. Pana acum se lafaiau si deveneau aroganti cand le cereai sa mergi pe distante mai mici, hai sictir...mergi pe jos sau ia autobusul. Acum au o problema...taxi.urile jegoase si impregnate de fun de tigara si transpiratie sunt inlocuite cu civilizatele bolt sau uber... Foarte bine !
Raspunde

Dan

Acum 10 luni

Incepeti cu o modernizare a serviciilor. Cand fac comanda e frumos sa stiu unde e masina, in cat timp ajungem cat o sa ma coste etc. Nu sa stau in fata blocului si belesc ochii ca poate vine masina pe care am comandat-o. Mai faceti si voi curat, atat in masini cat si pe propria persoana si terminati cu toate prostiile de tepe cu oprit motorul la semafor ca sa mai luati o pornire, aparate modificate sa adauge km si timp in plus si poi mai vorbim.
Raspunde

Robi

Acum 10 luni

Am fost de curând la București, am lăsat masina la hotel si de la recepție ni s-a chemat un taxi, trebuia sa ajungem undeva pe langa centură, si pe pretextul ca este greva in Capitală si "ce fac eu pe centura, cu cine ma întorc, ca stau in trafic" ne a cerut 100 de lei. Așa ca in următorii 10 m , am coborât din Loganul lui obosit, si am chemat Bolt, care ne-a dus pana acolo pe 17 lei. Trebuie sa mai zic morala povestii? PS: Sunteți voi o mie, dar noi milioane. Daca cereați sa aibă aceleași autorizații, și același taxe mai era ceva, dar altfel eu voi merge cu Bolt sau Uber
Raspunde

Marietta

Acum 10 luni

Taximetristii sa invete ei sa respecte clientul iar apoi sa ceara respect din partea celorlalti. Taxi inseamna masini vechi si murdare, mirosuri urate, soferi nepoliticosi si in slapi, proasta crestere, preturi mari, manele, fumat in masina. Lipsa bon fiscal (nu funcioneaza niciodata). JOS cu TAXIMETRIA! Uber si Bolt inseamna curatenie, politete, servicii prompte si de calitate. Usor de gestionat comanda, plata si tips-ul din aplicatia de pe telefon. GPS-ul permite sa vizualizezi exact unde se afla masina comandata. Tariful este afisat in momentul cand stabilesti locul unde doresti sa ajungi. Piata e libera! Sunt pentru UBER si BOLT
Raspunde

Valentin

Acum 10 luni

Pentru mine, client, este bine, ideal chiar sa existe si clasicul si "alternativa" => concurenta => dezvoltare (servicii de calitate la pret rezonabil). Cum s-a spus deja in multe comentarii ... "galbenii" au avut si inca mai au multe "bube". Pastrand proportia si "corectitudinea", bube sunt si la "alternativa" - mai ales la orele de varf: nu gasesti masina; ti se confirma cursa dar dupa 5-10 minute iti vine mesaj ca s-a anulat; problema cu hartile/locatia pentru care te penalizeaza (s-a rezolvat dupa deschidere tichet); probleme cu aplicatia. Revenid la "galbeni", concluzia cea mai importanta si, de fapt, singura valida este ca nu realizeaza (sau nu vor sa accepte) ca atat problema cat si solutia este la ei in ograda. Da, este simplu sa dai vina pe altii, sa ceri sa faca altii .... Ce i-a impiedicat/ii impiedica sa aiba o abordare "a la bolt" : aplicatie pentru comanda, eventual unica la nivel de Romania; pret cursa clar; formular de feedback (de care sa se tina si cont); plata online/cu cardul; reducere/bonus pentru curse repetate etc samd? Ce/cine ii impiedica sa-si stabilieasca si sa respecte un cod "intern" de conduita (de la cum arata masina pana la persoana in sine)?
Raspunde

Javert

Acum 10 luni

Nu reușesc să înțeleg ce îi nemulțumește pe taximetriștii clasici.Doar nu vor dorii monopol pe transportul public local!
Raspunde

Nechita pariss

Acum 10 luni

Am trimis un mesaj dar nu a fost publicat deși este foarte decent.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 10 luni

Mi se pare inutil protestul, când ai o urgență tot la taxiul clasic apelezi, fiindcă Uber/Bolt nu are încă o acoperire așa bună. Și din această cauză sunt super aglomerați
Raspunde

George

Acum 10 luni

,,clientii trebuie dusi in siguranta!"
Raspunde

Madalin

Acum 10 luni

La mine spre exemplu în județul Buzău în proporție de 60% sunt rromi,20% bătrâni,restul celelalte categorii de persoane, și în rest ce sa mai zic ca 40% din mașini, nu știi dacă mai ajungi la destinație la cum arată, iar despre ei ce sa mai zici dacă,le cresc ciuperci în mașină ,plus preturi pe nesimțire mare
Raspunde

Add

Acum 10 luni

Pai si noi protestam impotriva duhorii din taxiurile voastre imputite, imbacsite de tutun si de miros de transpiratie, cu soferi in maieu, care asculta manele...Alo, taxi 953, 949, etc, ati auzit de economia de piata, unde clientul decide??? Traiasca uber si bolt, cu soferi si masini curate, care vin la timp si care iti dau bon si rest!
Raspunde

Dany Service DPF

Acum 10 luni

majoritatea taximetristilor care nu sunt complet idioti s-au mutat demult pe Bolt/Uber. Astia care au mai ramas si protesteaza nu sunt tocmai cele mai ascutite creioane din penar, ca sa le zic asa...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vac mihai

Acum 10 luni

Am fost recent la rar Cluj și era un superb audi din 2019 galben ce făcea agregarea taxi pentru Sibiu. Va plângeți de mașini și confort ? Cine investește 18 mii de euro în transport alternativ? Toate jafurile vechi de 12 ani le găsești la Uber și Bolt.
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 10 luni

Minți, la Bolt sau Uber n-ai voie cu mașină mai veche de 5 ani.
Raspunde

Miu

Acum 10 luni

Dupa meciul Hermannstadt fcsb am fost sa iau un taxi din statia de la raiffaisen, inainte sa ne urcam ne-a oprit soferul "pana unde mergeti?" am zis "in turnisor" dupa ce a strambat din nas a zis "50 lei", am strambat si eu din nas si i-am zis de dulce. Mai bine merg pe jos acasa decat sa dau bani la toti japcarii si se mira ca nu merge lumea cu ei. Daca era asa bine cu ei dadea faliment uber si bolt nu ei.
Raspunde

Bogdan

Acum 10 luni

Fac uber și bolț dar nu pot sa fiu imparțial sa spun ca transportul alternativ este mai bun decât serviciul de taxi. Poate ca da pt ca sunt mașini mai noi dar realitatea este ca avem o problema de cultura a clienților pe care nimeni nu o semnalează: 1. Dacă uber și bolț nu erau mult mai ieftine cu siguranța ca mulți rămâneau la taxi 2. Solicitați condiții și mașini mai bune - trebuie sa înțelegeți ca trebuie sa plătiți pt asta... Nu 11 lei pt cursa minima 3. Avem telefoane de 3,4000 lei, bem o bere în oraș care costa 17 lei, o cafea care costa 12 lei și la final vrem sa mergem cu bolț, uber economy cu 10 lei.... Jenant 4. Câți dintre voi folosesc variantele suplimentare confort sau select... Toți va îngrămădiți la economic ca de... trebuie sa faceti economie cu iPhone în buzunar 5. Dacă tot vreți varianta economica de transport și nu vreți sa plătiți real costul unei curse de ce va luați pt voi acasă vw, Audi, etc 6. Și pt ca nu avem cultura a calității cel mai bun exemplu este când toată lumea se ingramadeste la economic fără sa observe ca din cauza cererii mari varianta economic este mai scumpa decât confort Din păcate suntem o nație plina de telefoane scumpe, plasme pe pereți dar fără dinți în gura și ne ștergem la fund tot cu hârtia igienica roz sau gri. Păcat ca nu evoluam deloc.
Raspunde

Nechita pariss

Acum 10 luni

Ai exprimat un punct de vedere apropiat de realitate și oarecum impartial . Felicitări!

Raspunde

Timisoara

Acum 10 luni

Fac uber şi bolt dar nu pot sa nu fiu impartial sa spun ca transportul alternativ este mai bun decât serviciul de taxi. Poate ca da pt ca sunt mașini mai noi dar realitatea este ca avem o problema de cultura a clienților pe care nimeni nu o semnalează: 1. Dacă uber și bolt nu erau mult mai ieftine cu siguranţa ca mulţi rămâneau la taxi 2. Solicitați condiţii şi maşini mai bune - trebuie sa înţelegeţi ca trebuie sa plătiți pt asta... Nu 11 lei pt cursa minima 3. Avem telefoane de 3,4000 lei, bem o bere în oraş care costa 17 lei, o cafea care costa 12 lei şi la final vrem sa mergem cu bolt, uber economy cu 10 lei.... Jenant 4. Câţi dintre voi folosesc variantele suplimentare confort sau select... Toţi va îngrămădiți la economic ca de... trebuie sa faceti economie cu iPhone în buzunar 5. Dacă tot vreți varianta economica de transport și nu vreţi sa plătiți real costul unei curse de ce va luați pt voi acasă vw, Audi, etc 6. Și pt ca nu avem cultura a calităţii cel mai bun exemplu este când toată lumea se ingramadeste la economic fără sa observe ca din cauza cererii mari varianta economic este mai scumpa decât confort Din păcate suntem o nație plina de telefoane scumpe, plasme pe pereţi dar fără dinți în gura şi ne ştergem la fund tot cu hârtia igienica roz sau gri. Păcat ca nu evoluam deloc.
Raspunde

George

Acum 10 luni

Ar trebui sa consulti un doctor. Fa-ti o programare si ia un taxi pana acolo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus