Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Grindeanu despre autostrada Sibiu-Făgăraș: se vor semna contractele în perioada următoare. Este un lucru bun pentru infrastructura din zonă

Grindeanu despre autostrada Sibiu-Făgăraș: se vor semna contractele în perioada următoare. Este un lucru bun pentru infrastructura din zonă

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Braşov, că în perioada următoare vor fi desemnaţi câştigătorii licitaţiilor pentru realizarea celor patru loturi de autostradă de la Sibiu la Făgăraş.

"Toate cele patru licitaţii sunt în desfăşurare şi se vor semna contractele în perioada următoare. Este un lucru bun pentru infrastructura din zonă", a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a adăugat că speră ca anul acesta să fie realizate licitaţiile pentru sectoarele de autostradă dintre Braşov-Făgăraş şi Cristian-Codlea.

"Sper ca până la sfârşitul anului, studiile de fezabilitate de la Făgăraş la Braşov să fie finalizate ca să scoatem şi aceste tronsoane la licitaţie. În toamna acestui an vom reuşi să scoatem primul tronson la licitaţie din ceea ce se aşteaptă foarte mult şi anume Comarnic - Braşov. Sigur, este un tronson mic, dar orice drum de 1.000 kilometri începe cu un prim pas şi anume tronsonul de la Cristian la Codlea care va face conectivitatea cu celelalte autostrăzi de care vorbeam", a precizat ministrul Grindeanu, citat de Agepres.

La rândul său, preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a subliniat importanţa realizării unor căi rutiere rapide care să conecteze Braşovul cu alte oraşe.

"Am discutat în avion cu domnul ministru Grindeanu şi suntem foarte aproape de tot ceea ce înseamnă conectarea Braşovului atât cu Făgăraşul şi Sibiul cât şi partea această de conectare a Braşovului pe mult aşteptata rută Braşov - Comarnic. Este important ca toate acestea obiective să se înfăptuiască, să fie semnate acele documente finale prin care să se treacă la treabă", a declarat Nicolae Ciucă.

Joi, o cursă Tarom la bordul căreia s-au aflat Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu, ambasadorii Marii Britanii şi Franţei la Bucureşti, precum şi alţi demnitari români, a aterizat la ora 8.10 la Braşov, inaugurând astfel aeroportul internaţional.

Aeronava a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu.

În cadrul unei ceremonii, cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Braşov. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Alex

Acum 3 luni

Au discutat în avion cică, nu au avut timp tot timpul in guvern să discute.
Raspunde

Un sibian vero

Acum 3 luni

eu nu inteleg nici in ruptul capului care a fost ilogica asta din capul ingamfatului de Grindeanu de a planui o autostrada din Sibiu si a o opri in mijlocul campului(adica la Fagaras)!!!in conditiile in care tot se vorbea/ analiza si planifica o autostrada care sa lege Brasovul de Sibiu si implicit de Nadlac!! Ce fac dupa ce ajung cu masina in Fagaras? Va spun ce voi face ...o sa ma imbulzesc din 2 benzi de autostrada intr-o singura banda de drum national(si atunci sa vezi accidente si victime) ca sa nu zic cum o sa stea politia pândace sa isi faca norma de amenzi si luari de carnete, asa cum fac si in ziua de azi pe apendicele neterminat de pe Sibiu Nadlac sus in deal la releul de la Cosava !!!
Raspunde

Raluca

Acum 3 luni

La inceput a fost autostrada Bechtel Brasov- Bors care mergea de la Brasov la Fagaras apoi Sighisoara- Targu Mures. Din Fagaras la Sibiu a fost un proiect de conexiune a autostrazii Bechtel la Sibiu- Pitesti. Proiectul Bechtel a cazut, portiunea Fagaras- Sighisoara- Targu Mures a fost schimbata pentru portiunea Sebes- Alba Iulia- Campia Turzii deja construita. Intre timp s-a construit si Lotul 1 Sibiu- Boita a autostrazii Sibiu Pitesti. A ramas Fagaras- Sibiu proiect mai matur (vechea conexiune intre autostrazi) si Fagaras Brasov intarziat dar in lucru si el si care va fi prelungita pana la Bacau- proiect si el in proiectare. Mandatul unui ministru este prea mic pentru un proiect de autostrada. Ultimii ministrii ai transporturilor: Bode, Drula si Grindeanu, dincolo de coloraturile politice, s-au miscat bine.
Raspunde

Rostogan

Acum 3 luni

Bode s-a miscat bine?? Sa fim seriosi! Iar Grindeanu se remarca doar in a face promisiuni fantasmagorice. Daca chiar vroia sa faca ceva remarcabil putea sa gandeasca un ansamblu de masuri care sa reformeze CNAIR si/sau sa simplifice si sa accelereze rezolvarea contestatiilor.
Raspunde

Rammstein

Acum 3 luni

Apă de ploaie....mai trec 100 de ani că să vezi asa ceva ,cine o mai trai până atunci, sau dacă va mai fi colonia rumania...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus