Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Fodor și Cîmpean o susțin pe sportiva Lăcrămioara Teodorescu înainte de competiția IronMan din Danemarca. „Au vrut să îmi transmită un mesaj de încurajare”

Fodor și Cîmpean o susțin pe sportiva Lăcrămioara Teodorescu înainte de competiția IronMan din Danemarca. „Au vrut să îmi transmită un mesaj de încurajare”

Sibianca Lăcrămioara Teodorescu, câștigătoarea Maratonului Internațional Sibiu 2022, va participa în acest an la competiția IronMan, care va avea loc în Danemarca. În semn de susținere, Lăcrămioara a avut în această dimineață o întâlnire cu mai multe femei din Sibiu, printre care și reprezentantele autorităților locale, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, și Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Competiția va avea loc duminică, iar Lăcrămioara își propune să parcurgă 1,9 km metri înot, 90 km pe bicicletă și 21 km alergare.

„Visul meu este să fac un IronMan full, o să fac mai întâi o jumătate de IronMan, adică jumătatea distanței totale. Este vorba despre 1.900 metri înot, 90 km cu bicicleta și 21 de kilometri alergare. Competiția se va desfășura duminică, 24 iunie, în Danemarca, iar apoi va urma în septembrie un Full IronMan, pentru că acesta este obiectivul principal, dar mi-am dorit să pornesc treptat”, a spus Lăcrămioara pentru Turnul Sfatului.

Întâlnire în semn de sprijin și încurajare 

Pentru că joi, 22 iunie, sportiva va pleca în Danemarca, în cursul dimineții de miercuri aceasta și-a dat întâlnire cu mai multe femei din Sibiu care i-au transmis mesaje de încurajare. Printre ele au fost Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu, dar și Cătălina Costache, directorul Fundației Polisano.

„Deoarece cursa se cheamă IronMan, de când m-am gândit să o parcurg, am zis că eu o să fiu IronWoman, adică mi-am dorit să promovăm și puterea feminină. Atunci s-a legat o campanie feministă în jurul ideii, femeile din Sibiu au vrut să mă susțină și să îmi transmită un mesaj de încurajare, ca să promovăm ideea de mișcare, dar și de îndrăzneală. Oricine poate să îndrăznească la mai mult doar că trebuie să-ți descoperi puterile pentru că nu ne dăm seama cât putem, doar dacă încercăm, cam aceasta a fost ideea întâlnirii”, a mai spus Lăcrămioara.

Cu participarea la această competiție, Lăcrămioara va lupta pentru ca Fundația Polisano să strângă bani pentru operațiile copiilor cu afecțiuni ale cordului. Suma pe care și-a popus să o strângă este de 15.000 de lei, iar până în aceste momente a reușit să adune 3.000 de lei. Sportiva va putea fi susținută până în luna septembrie la acest link.

„Sunt foarte bine, nu am emoții și îmi doresc să fiu bine în ziua cursei”, a concluzionat sportiva.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 10 luni

Cultura mai lipseste...
Raspunde

Claudiu

Acum 10 luni

Din ce in ce mai multă "puterea feminină" Mai ales de când s-au umplut birourile cu aer condiționat și toată lumea pare să aibă acces la selfie -uri cu drona,în ultima vreme.
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 10 luni

Despre tristele astea de Fodor si Campean - incompetente si arogante nu am chef sa scriu ... dar las aici un text preluat de pe FB despre cum sustin ele sportul: - au lăsat sute de sportivi sa se antreneze câțiva ani pe unde pot cât timp s-a construit stadionul, au aruncat la gunoi munca profesorilor și au frânt aripile unei generații de sportivi - au construit un stadion cu pista de atletism cu 4 culoare de alergare, pe care nu se pot desfășura competiții sportive oficiale nici măcar la nivel de copii deoarece federatia romana cere minimum 6 culoare, și cu toate ca doamnei primar i-a fost adus la cunoștință acest lucru "batman, batman". Cat de simplu era sa se facă un stadion cu maximum 5000 de locuri multifuncțional deschis în anumite intervale publicului larg și construit unul pentru fotbal la periferie. Când au construit stadionul nu s-a gândit sa rezolve cumva o problema comuna și anume sa refacă și hotelul sport care nu ține de primărie - au ținut curtile scolilor închise ani de zile în afara orelor de program, iar foarte mulți copii din Sibiu nu puteau sa dea intr-o minge pentru că nu aveau unde, și lista poate continua. Mult succes Lăcrămioara!
Raspunde

Wonderwomer

Acum 10 luni

Lacramioara a trecut un test mai greu decat Ironman. A fost flancata de cele doua panarame si a reusit sa nu vomite. Cel putin nu se vede in poze...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus