Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Secția medicală a Spitalului CF Sibiu a fost renovată. Manager: „Era nevoie de o mare schimbare în acest spital uitat”

Secția medicală a Spitalului CF Sibiu a fost renovată. Manager: „Era nevoie de o mare schimbare în acest spital uitat”

Conducerea spitalului CF Sibiu a prezentat astăzi,  29 iunie, Secția Medicală, renovată în totalitate. Au fost investiți 1.2 milioane lei, iar etajul II al spitalului este acum complet renovat, mobilat și utilat. Managerul instituției, medicul Ștefania Șerban spune că se află abia la început cu modernizarea acestei unități spitalicești și că, investițiile vor continua.  

Secția medicală care se află la etajul II al Spitalului CF din Sibiu a fost complet renovată și mobilată. Conducerea spitalului a prezentat noua secție într-un cadru festiv având invitați colegi și soborul de preoți din cadrul Mitropoliei Ardealului condus de părintele Vicar Ioachim.

În cadrul secției sunt șapte saloane și un izolator cu 37 de locuri în total. Secția mai are un cabinet pentru asistenți și un cabinet pentru medici. Spre deosebire de ce era anterior acum sunt două băi cu toalete și dușuri, absolut totul fiind noi.

„Secția este deservită de aparatură complet nouă. Avem un FibroScan și un Ecograf, toate saloanele sunt dotate cu paturi electrice, toate noi cu saltele și așternuturi noi. Camerele au televizoare, frigidere și absolut totul este nou”, spune managerul dr. Ștefania Șerban.

Pe secție vin pacienți care au diferite afecțiuni ce țin de patologia medicală. Poate fi medicină internă, cardiologie, neurologie, pot fi cu afecțiuni cronice. În noul context conducerea spitalului anunță că de luni, 3 iulie, se pot face internări.

„Vreau să le mulțumesc colegilor mei care au înțeles că era nevoie de o mare schimbare în acest spital uitat, găsit într-o stare pe care cu toții ne-o amintim. Nu are rost, însă, să ne mai gândim la trecut, ci la viitor și la ceea ce putem noi să facem. Este abia începutul. Avem o mulțime de proiecte pentru care muncim toată echipa. De la portar, șofer, muncitori, femei de serviciu, îngrijitoare, infirmiere, asistente, medici, statisticieni cu toții merită mulțumiri. Mă înclin în fața lor. Fără ei nu aș fi putut face nimic”, a spus dr. Ștefania Șerban, la prezentarea secției.

La spitalul CF Sibiu, investițiile vor continua. Urmează crearea unor lifturi exterioare și interioare, renovarea parterului, demisolului, fațada, curtea și laboratorul de imagistică. Pentru obținerea finanțărilor echipa de proiecte a spitalului depune documentație pentru accesarea de fonduri. Cel mai nou proiect obținut este în valoare de 1,5 milioane de euro și a fost dedicat combaterii infecțiilor intraspitalicești (nozocomiale). De asemenea spitalul a pregătit documentație pentru obținerea de fonduri în cadrul Programului Operațional din Sănătate.

Secția medicală a spitalului înainte de renovare

Secția medicală a spitalului după renovare

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus