Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Incendiu la subsolul unei clădiri cu zece etaje din Sibiu. Au ars mai multe bunuri depozitate în boxe, aproape 70 de persoane fiind evacuate preventiv

Incendiu la subsolul unei clădiri cu zece etaje din Sibiu. Au ars mai multe bunuri depozitate în boxe, aproape 70 de persoane fiind evacuate preventiv

ISU Sibiu a intervenit de urgență în această noapte, în jur de ora 1, pe strada Oștirii, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta cu degajări de fum de la subsolului unui bloc. Pompierii au constatat că a ars o boxă, iar câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aproape 70 depersoane au fost evacuate preventiv în timpul nopții.

Potrivit reprezentnaților ISU Sibiu, la fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, două echipaje SMURD și două autospeciale de primă intervenție. În primă etapă, incendiul a fost localizat la subsolul tehnic al imobilului cu 10 etaje.

După aproximativ o oră, sergent major Andreea Ștefan a transmis că incendiul s-a manifestat la o boxă din subsolul imobilului cu degajări mari de fum. „Au ars diferite bunuri depozitate acolo, fiind afectată boxa, pe o suprafață de aproximativ 5 mp. Din cauza temperaturii ridicate a fost spartă principala țeavă de apă, subsolul fiind inundat (aproximativ 5 cm). Pompierii au lichidat incendiul și au ventilat subsolul, holurile și casa scării din imobil”.

Incendiul a fost cauzat de explozia produsă de un amestec de vapori cu aerul, a precizat Ștefan.

Un număr total de aproximativ 70 de persoane au fost evacuate preventiv: „Echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru un număr de trei persoane. Un bărbat de 43 de ani a suferit arsuri pe mâini și pe față, fiind transportat la UPU Sibiu. Un bărbat de 46 de ani a fost ușor intoxicat cu fum, acuzând dureri în piept. A fost și el transportat la UPU Sibiu. 
O femeie de 70 de ani a suferit un atac de panică, refuzând transportul la spital”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3376

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Ewty

Acum 9 luni

asa este cand in sublsolurile blocurilor in loc sa se regaseasca doar borcane cu muraturi si poate cate o bicicleta ori carucior se regasesc combustibili, alcool volatil si nu numai si mai ales instalatie 230V cand pe vremea lui ceausescu era voie maxim 12V sau 24V ca si becuri si atat... sa faca cei de la pompieri o vizita prin vechile blocuri comuniste si vor fi uimiti de ce vor gasi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus