Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
20°C

Protest la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu. Angajații au oprit activitatea pentru două ore. „Avem cele mai mici salarii din sistem”

Protest la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu. Angajații au oprit activitatea pentru două ore. „Avem cele mai mici salarii din sistem”

Luni, 10 iulie, angajații Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu s-au alăturat protestului de la nivel național și au oprit activitatea instituției timp de două ore, între 10.00 și 12.00, pentru a protesta. Aceștia spun că principalele revendicări sunt mărirea salariilor pe care le consideră foarte mici în raport cu responsabilitatea şi complexitatea activității, dar și faptul că  instituția se confruntă cu o lipsă îngrijorătoare de personal.

Peste 20 de persoane, angajați ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu au protestat astăzi, 10 iulie, în fața instituției. Principalul motiv al protestului este reprezentat de salariile foarte mici în raport cu responsabilitatea şi complexitatea activităţii prestate, pierderea alarmantă a personalului calificat şi reducerea drastică a numărului total de angajaţi, la nivel naţional, în ultimii ani, cu peste 1.000 de persoane dintr-un total de 4.000 de persoane, după cum anunță, într-un comunicat, sindicaliștii din sistem.

La Sibiu cei care au protestat nu sunt membri de sindicat, dar s-au alăturat protestului în calitate de angajați.

„Este un protest al angajaților de la Casele de Asigurări de Sănătate pentru creșterea salariilor. Noi avem cele mai mici salarii din sistem. Pe de altă parte acestea nu sunt atractive pentru cei care ar vrea să se angajeze. Fie nu vin la interviuri, fie se angajează și când văd volumul de muncă și salariile pleacă. Este nevoie și de o creștere a numărului de posturi. În momentul de față lucrăm cu angajați insuficienți. Am încercat să rezolvăm și pe alte căi, am anunțat din timp, dar nu au fost reacții din partea autorităților naționale, astfel, timp de două ore, am întrerupt activitatea în semn de protest”, spun angajații CJAS Sibiu.

Dacă autoritățile nu vor reacționa nici în aceste condiții, aceștia spun că vor continua formele de protest. Astăzi, angajații sibieni au ales să protesteze pașnic, fără pancarte sau scandări. Aceștia au stat în fața instituției, timp de două ore, fără a avea activitate.

Anunțul protestului a fost făcut și pe site-ul CJAS Sibiu.

„Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu informează cetățenii că, în data de 10 iulie 2023, programul de lucru va suferi modificări, având în vedere că în intervalul orar 10:00 - 12:00, toți angajații din cadrul caselor de asigurări de sănătate, la nivel național, vor protesta prin întreruperea lucrului timp de 2 ore. Facem apel la înțelegerea cetățenilor și îi asigurăm că toate cererile depuse sunt importante pentru noi și vor fi soluționate cu celeritate, în intervalul orar menționat”, au scris aceștia.

Programul Casei Județene de Asigurări de Sănătate este până la 13.30, dar angajații spun că, dacă vor fi oameni, vor sta atât cât este nevoie pentru a rezolva toate situațiile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Sparrow

Acum 2 luni

Aveti cele mai mici salarii din sistem? Nasol. Haideti in mediul privat!!!! Lapte si miere! 14 ore de muncā pe zi + sâmbete si duminici! Criterii de performantā si bisericute pe lângā sefi si sefuleti ca sā I-o trag* colegului vârtos. Dacā ai noroc si esti corporatist, dacā nu aprobā " conducerea din Germania" nu vezi māriri de leafā 12 ani la rând. Haideti! Vā asteptām! Scāpati de sistemul ticālosit! Fiti liberi!
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 2 luni

Din pacate au dreptate cei de la casa de asigurari. Partea proasta este ca sistemul este de asa natura incat sunt cu un volum de munca enorm, cu putini oameni si cu cerinte date de diversi contopisti de Bucuresti ( chiar daca avem si noi presedinta si un director general din Sibiu acolo). Sunt medic in contract cu casa, asa ca stiu ca li se cer( iar apoi ei ne cer noua) o mie de hartii redundante( ca la stat), adica nu e destul certificatul de medic specialist, in care apare si specializarea medicului, numarul si durata asigurarii de malpraxis, competentele etc ( act care se da pe baza diplomei de medic, de specialist/primar, competentelor si asigurarii de malpraxis valabile duse la colegiul medicilor), ci li se cer si toate actele care au " nascut " certificatul de la colegiu. Toate!!! De parca acel colegiu ar putea da certificat de membru unui pilot pe Wizz... Plus ca in perioada de contractari e o adevarata nebunie, an de an. Pe actele aditionale intocmite de un functionar al casei trebuie sa fie inca 4-5 semnaturi si 2-3 stampile ale serviciilor interne ( juridic, administrativ etc) asa incat suma hartiilor plimbate este destul de mare. Casa de asigurari are bani, dar nu ii da. Ar fi interesant daca ar apare niste case de asigurari alternative, asa incat asiguratii sa poata opta spre acestea si sa aib garantia nepierderii banilor si a amanarii serviciilor medicale ( uneori acestea fiind de proasta calitate- a se vedea atitudinea din unitatile de stat); sunt sigur ca daca ar fi bine platiti, functionarii profesionisti din casele de asigurari ar face fata cu brio conditiilor de la casele private, lasand statul roman cu fundul in balta incompetentei. Ceea ce vedem acum este inca un pol al Romaniei esuate...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus