Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Directoarea Liceului de Artă din Sibiu a demisionat. Luminița Avrigean fusese sancționată de ISJ, Delia Delcă este noul director

Directoarea Liceului de Artă din Sibiu a demisionat. Luminița Avrigean fusese sancționată de ISJ, Delia Delcă este noul director

Profesorul Luminița Avrigean nu mai deține funcția de director al Liceului de Artă din Sibiu. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu aceasta și-a dat demisia din această funcție, după ce săptămâna trecută a fost sancționată în urma unui scandal izbucnit în liceu, în timpul grevei din educație. În locul acesteia a fost numită prin detașare profesoara Delia Delcă.

În urmă cu o săptămână prof. Luminița Avrigean (foto principală stânga) a fost cercetată disciplinar de o comisie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Potrivit reprezentanților ISJ, principalele motive pentru care cadrul didactic a fost sancționat au fost acte de violență verbală manifestate asupra unui profesor din școală. De asemenea, profesoara, pe perioada unui concediu medical a lăsat o persoană nepotrivită pentru a-i ține locul și a încercat de a submina desfășurarea grevei cadrelor didactice.

„Comisia de cercetare disciplinară a ajuns la următoarele concluzii: violență verbală ca act manifestat preponderent de către doamna director asupra domnului profesor M.G., substituirea nelegală a funcției de director pe perioada concediului medical, încercarea de subminare a desfășurării grevei cadrelor didactice din școală”, spun reprezentanții ISJ Sibiu.

În urma raportului întocmit de această comisie de cercetare, inspectorul școlar general prof. Emilian Marius Novac a decis „suspendarea, pe o perioadă de trei ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control, conform art. 280, alin. 2, lit. d din Legea 1/2011, cu modificările și completările ulterioare”.

Directoarea are dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia de sancționare la Colegiul central de disciplină al Ministerului Educaţiei.

Luminița Avrigean și-a dat demisia

Chiar dacă cei din conducerea inspectoratului au decis suspedarea dereptului de a mai candida într-un post de conducere, dascălul avea dreptul de a rămâne în funcția de director până la expirarea mandatului. Aceasta însă, a ales să demisioneze, iar luni, 10 iulie, la Liceul de Artă a fost numit un alt director prin detașare. Este vorba despre profesoara de Limba și literature română Delia Delcă (foto principală dreapta). Redactorul Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu prof. Luminița Avrigean pentru a obține o declarație, însă aceasta nu a putut fi contactată. 

„Menționăm că începând cu data de 10 iulie a fost numită pe funcția de director, prin detașare în interesul învățământului, doamna profesor Delcă Delia, ca urmare a înaintare a demisiei de către fostul director al unității de învățământ”, transmit reprezentanții ISJ.

Detașarea pe funcție a noului director va înceta în 31 august. Ulterior, dacă profesorul de română va dori să continue în calitate de director va trebui să depună o scrisoare de intenție.

Sursa foto: Facebook / Luminița Avrigean, Facebook / Delia Delcă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Sibian SB

Acum 2 luni

Dna Delia Delca e sotia fostului director de la Cultura, Valentin Delca?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cora

Acum 2 luni

Sigur ca e sotia.

Raspunde

Geo

Acum 2 luni

Foarte bine! Ducă-se......

Raspunde

XGeo

Acum 2 luni

Du-te tu primul, apoi să revină Avrigean în ring.
Raspunde

Gladiatorul

Acum 2 luni

Foarte bine! Așteptăm și ancheta penală cu privire la ea și *** de bărbat -su.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus