Luni,
13.05.2024
Innorat
Acum
6°C

„Am pedalat chiar și pe cea mai puternică furtună de vară care a lovit Olanda”. Sibianca Adina și soțul ei Wouter au terminat turul de 3.500 de kilometri

„Am pedalat chiar și pe cea mai puternică furtună de vară care a lovit Olanda”. Sibianca Adina și soțul ei Wouter au terminat turul de 3.500 de kilometri

Adina Janssen-Țintea și soțul ei, Wouter, au plecat cu bicicletele din Sibiu pe 23 mai și au mers 3.500 de kilometri, până în Deventer. Cei doi au încheiat turul pe 6 iulie și spun că experiența a fost una inedită.  

Proiectul prin care Adina și Wouter au făcut această deplasare se numește Cycle4GlobalGoals, iar scopul lui este de a crește gradul de conștientizare cu privire la dezvoltarea sustenabilă din punct de vedere social, economic și de protecție a mediului.

Citește și: O sibiancă și soțul ei olandez pleacă cu bicicletele 3.500 de km: M-am întors acasă după 20 de ani în străinătate, turul este un vis pentru noi

Turul a reușit performanța de a se extinde dincolo de pistele de bicicletă. Inițiativa a reușit să se prezinte la primării precum Drobeta Turnu-Severin, Viena, Regensburg, Konstanz, Brilon, 's-Hertogenbosch, Harderwijk s.a., iar la sfârșitul lunii iunie în capitala Pactului Verde european (Green Deal), în Strasbourg. Ziua a început cu o recepție oficială din partea Sophie Dupressoir, consilier municipal responsabil cu politicile de mers cu bicicleta și mersul pe jos la Primăria din Strasbourg, Jean-Baptiste Schiber și Yves Zimmermann. 

„Cycle4GlobalGoals a conectat de-a lungul turului si orașe hanseatice, cum ar fi Brilon, Haltern am See, Harderwijk, Kampen, Deventer și altele. Orașele hanseatice sunt un bun exemplu al modului în care istoria este încă strâns legată de prezent. Ambiția și curajul dovedite de orașele hanseatice sunt de asemenea de o foarte mare nevoie acum pentru a putea realiza obiectivele globale la timp.

După primiri triumfale în localități precum Brilon, Arnhem, Mill, ‘s-Hertogenbosch, Harderwijk, pe 6 iulie, a avut loc, Marea Finala: sosirea in Deventer. Eram atât de motivați încât am pornit la drum și am pedalat chiar și pe cea mai puternică furtună de vară care a lovit Olanda”, transmit cei doi bicicliști.

Pe 6 iulie au ajuns în Olanda

La finish, Primăria Municipiului Deventer a organizat o recepție, iar Adina și Wouter au fost întâmpinați de Ron König, primarul orașului Deventer, funcționari ai primăriei, reprezentanți ai unor ONG-uri, dar și de prieteni și familie.

„Cycle4GlobalGoals prevede o lume în care bicicletele devin catalizatori puternici pentru schimbare. Prin implicarea persoanelor de toate vârstele și categoriile, inițiativa urmărește să încurajeze moduri de transport durabile (mersul pe jos, pe bicicleta sau cu mijloace de transport in comun), să promoveze stiluri de viață sănătoase  și să stimuleze dialogul cu privire la ODD. Prin această abordare, mișcarea promovează o legătură profundă între acțiunile personale și impactul lor global”, mai arată cei doi.

Despre proiect și inițiatorii lui

Proiectul Cycle4GlobalGoals, prin care Adina și Wouter au pedalat 3.500 de kilometri este realizat în colaborare cu autorități locale, ong-uri și IMM-uri din țările traversate pentru a crea și mai multă conștientizare și acțiune pentru Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă.

Turul cu bicicleta a început la Sibiu pe 23 mai 2023 și s-a terminat în Deventer (Olanda) pe 6 iulie 2023. Inițiatorii proiectului Cycle4GlobalGoals spun că doresc să conecteze și mai mult Europa de Est și de Vest, printr-un mod sportiv, dar mai presus de toate sustenabil.

Adina are 45 de ani și Wouter are 50. După ce au trăit mai mulți ani în Olanda, s-au mutat în 2020 în România, la Șura Mare. Pe lângă activitățile zilnice, aceștia dezvoltă și proiecte, pe bază de voluntariat, prin ong-ul EUphemia.

Misiunea asociației pe care o conduc este de a promova și sprijini dezvoltarea de servicii și activități sociale, culturale, educaționale și sportive.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Un cititor

Acum 10 luni

Niște dobitoci care nu știu cum să-și cheltuiască viața pe lucruri de nimic.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus