Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Nouă dascăli din Sibiu au creat AIS, o asociație dedicată învățătorilor și excelenței în educație: „Este un vis împlinit”

Nouă dascăli din Sibiu au creat AIS, o asociație dedicată învățătorilor și excelenței în educație: „Este un vis împlinit”

Nouă cadre didactice din Sibiu s-au ambiționat să realizeze un proiect dedicat exclusiv educației. Astfel, a luat ființă Asociația Învățătorilor din Sibiu – AIS. Scopul principal al acesteia este de a sprijini orice dascăl pentru a crește, pentru a se dezvolta și pentru a găsi soluții de îmbunătățire a actului educațional în așa fel încât elevii să aibă doar de câștigat din dedicarea profesorilor lor. Este o premieră în județul nostru, până la acest moment învățătorii neavând o asociație a lor. 

AIS a devenit legală din toate punctele de vedere, la sfârșitul lunii iunie. Acesta este și motivul pentru care cei nouă membri fondatori au decis să-i facă misiunea cunoscută. Ei transmit că este o asociație non-profit care are drept scop oferirea unui cadru optim de dezvoltare profesională tuturor cadrelor didactice din învățământul primar.

„Este un vis împlinit pentru noi și ne dorim să fim cât mai mulți. Oricine își dorește se poate alătura demersului nostru pentru a face împreună multe lucruri frumoase. Prin această asociație ne dorim să oferim prilejul de a ne împărtăși experiențele, în vederea îmbunătățirii actului educațional. Dorim ca, împreună, să găsim instrumentele necesare dezvoltării unor parteneriate trainice între comunitate, ONG-URI, firme și școli la nivelul învățământului primar, care să promoveze excelența în educație. Valorile noastre au la bază calitatea în educație, coeziunea, perseverența și siguranța emoțională. Ne dorim în același timp să ne păstrăm stilul ludic, creativitatea, mărinimia și plăcerea de a preda, de a aduce mereu ceva inovativ, digital, pentru a-i surprinde plăcut pe elevi”, spun membrii fondatori ai asociației. Aceștia sunt Diana Bucuța, Alina Hoară, Damaris Drașoveanu, Maria Denov, Maria Miricescu, Augusta Brașoveanu, Cristina Băncioiu, Ionela Corobană și Delia Deneș.

Sediul social al asociației este pe strada Pedagogilor, iar spațiul unde se vor desfășura, cel mai probabil din toamnă, multe dintre evenimentele educative, atractive, formative este pe strada Tribunei.

Cei care sunt în asentimentul acestei inițiative și doresc să facă parte din echipă se pot alătura oricând luând legătura cu oricare dintre membrii fondatori sau pot urmări evoluția asociației dând „follow” paginii de Facebook.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus