Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
20°C

Un alt mod de a comunica despre starea azilelor din județul Sibiu: cu imagini video

Un alt mod de a comunica despre starea azilelor din județul Sibiu: cu imagini video

Primăria din Mediaș a dat publicității atât imagini din cele două centre pentru persoanele vârstnice din oraș, cât și interviuri cu beneficiari ai acestora, în urma controalelor care au avut loc săptămâna trecută. Controale care s-au derulat la toate cele 77 de centre sociale din județ și despre care Instituția Prefectului Sibiu a dat publicității o listă lungă de deficiențe, dar fără să indice și unde au fost acestea descoperite.

Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Mediaş şi Asociaţia Sfântul Mihail Mărturisitorul sunt cele două centre sociale din municipiul Mediaș unde la începutul săptămânii trecute au fost derulate controale de către reprezentanții a aproape zece instituții, de la Poliție, la Protecția Consumatorului.

„În urma controalelor efectuate, nu au fost identificate nereguli majore, comisiile în cauză dispunând doar câteva măsuri de remediere pe linie de protecţia muncii şi întocmirea Analizei de risc şi a Planului de pază de către un evaluator autorizat. Cei doi furnizori de servicii sociale asigură în municipiul nostru servicii de cazare, masă, îngrijire personală, servicii medicale, de consiliere psihologică, asistenţă socială şi activităţi de socializare pentru un număr de 91 de persoane vârsnice”, arată reprezentanții Primăriei Mediaș, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Comunicatul este însoțit și de linkul unor imagini video din cele două centre, în care beneficiari ai celor două centre își exprimă opiniile despre calitatea serviciilor oferite.

Comunicarea administrației din Mediaș este una total opusă celei realizată de către Instituția Prefectului Sibiu. A cărei conducere a centralizat o listă lungă de nereguli descoperite și amenzile aplicate pentru acestea, fără să detalieze și centrele unde ar fi fost descoperite nereguli. Chestionată pe acest subiect, Instituția Prefectului a anunțat că nu știe care sunt acele centre, deoarece nu a participat la controale, iar datele comunicate sunt cele primite de la instituțiile de control. Cu toate acestea, în lista instituțiilor ai cărei reprezentanți au fost în control la Mediaș, administrația municipiului de pe Târnava Mare enumeră chiar și Instituția Prefectului Sibiu. 

Citește și Sibienii nu trebuie să știe: Prefectura ascunde numele azilelor unde s-au descoperit sute de nereguli. Amenzile depășesc 400.000 de lei

„Controlul a fost efectuat de către reprezentanți ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Sibiu, Direcției de Sănătate Publică Sibiu şi Mediaş, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, Poliţia Criminalitate Economică, Poliţia Trafic de Persoane, Poliţia Securitate şi Pază, Inspecţia Muncii şi Instituţia Prefectului - Judeţul Sibiu”, se arată în comunicatul Primăriei Mediaș.

Citește și Prefectul Sibiului spune că nu știe care sunt azilele cu nereguli: el doar „a centralizat” date

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus