CJ Sibiu a votat în ședința de azi, 27 iulie, aprobarea unui nou regulament de organizare și funcționare al Bibliotecii Județene ASTRA. Documentul era necesar în contextul modificărilor aduse în ultima perioadă activității instituției, precum și adoptării unei noi organigrame anul trecut. Răzvan Pop, directorul Bibliotecii, a explicat pentru Turnul Sfatului care sunt modificările cele mai importante din noua redacție a regulamentului.
Ultima dată, Regulamentul de organizare și funcționare (ROF) a Bibliotecii județene ASTRA a fost aprobat în anul 2019. Deoarece în ultimii ani au fost făcute mai multe modificări, iar odată cu venirea lui Răzvan Pop la conducerea instituției au fost implementate și propuse activități noi, administrația Bibliotecii a considerat necesar să modifice regulamentul de funcționare. Biblioteca județeană ASTRA este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului județean Sibiu.
Potrivit raportului de specialitate, prin noul document s-a propus „transformarea unor Compartimente și Servicii, completarea cu noi atribuții aferente diferitelor Servicii și Compartimente din cadrul instituției, precum și alte modificări”.
L-am rugat pe directul Bibliotecii ASTRA să ne explice care sunt principalele modificări aduse instituției prin noul regulament.
„Cea mai importantă modificare făcută ROF Bibliotecii Județene ASTRA este definirea și proiectarea clară a activității de cercetare din cadrul instituției. Prin Organigrama adoptată în urmă cu un an, Serviciul Cercetare a devenit una dintre liniile administrative și funcționale ale Bibliotecii. În cadrul acestui Serviciu, am creat trei departamente: Muzeul Asociațiunii, Institutul de Cercetare „Andrei Oțetea” și Laboratorul de Conservare Restaurare. Astăzi, prin acest ROF, ele primesc atribuții clar definite. Muzeul se va ocupa, astfel, în special cu prezentarea patrimoniului instituției către publicul larg. Institutul se va implica direct în activitatea de cercetare pe care colegii noștri o desfășoară. Laboratorul de Conservare Restaurare se va ocupa de prezervarea patrimoniului instituției. În rest, ROF doar reglează și actualizează forma veche a acestuia”, a explicat Răzvan Pop.
Pop a mai spus că dorința instituției este ca Laboratorul de Conservare Restaurare să se ocupe de restaurarea de cărți/publicații vechi, dar a precizat că „în acest moment nu avem angajat un specialist”.
În ceea ce privește Institutul de Cercetare, directorul BJ ASTRA a ținut să sublinieze că cercetările se referă la lucrări ce se bazează pe fondul de carte pe care îl are instituția: „Temele [de cercetare] pot fi multiple, inclusiv cercetări bibliofile, cum este ultima lucrare a colegului nostru, domnul dr. Bogdan Andriescu despre cartea veche dedicată satului Mohu din județul Sibiu”.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Razvan Pop , Biblioteca Astra Sibiu
Vizualizari: 1773
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Emil
Acum 11 ore
Bambolero
Acum 11 ore
@Dan
Acum 11 ore
Aci Duțu
Acum 11 ore
Emil