La începutul acestei luni, în perioada 4-6 iulie, avut loc la Sibiu Workshop-ul: "Oportunități privind implementarea proiectelor în domeniul eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie, în comunitățile locale și companii". În zilele de 4 și 5 iunie au avut loc prezentări în sala KULTUR a hotelului Hermanns, iar în data de 6 iulie a avut loc o vizită de lucru și studiu la Muzeul Hidroenergetic Sadu.
Invitați:
Lucian MIHEȚ - profesor la Oestfold University College, Norvegia (HIOF) - expert în Smart Energy Science and Technology
Andrei CECLAN - lector la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, președinte al asociației profesionale Societatea Auditorilor și Managerilor Energetici din România (SAMER), fost președinte al Consiliului de Administrație al Fondului Român pentru Eficiența Energiei (FREE).Dorin LEȚ - cercetător senior și formator la Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară (ICSTM) din cadrul Universității Valahia din Târgoviște
Dorin BORDEAȘU – lector al Universității Politehnica Timișoara (UPT) – specialist în producere și stocare de energie din surse regenerabile.
Tematicile abordate au fost:
Tranziția energetică și energia solară. Oportunități și provocări. Stocarea termică a energiei din surse regenerabile. Cazuri de bune practici. Oportunități privind eficiența energetică în comunitățile locale. Apeluri de finanțare nerambursabilă - lecții învățate și cum ne pregătim pentru următoarele accesări. Microrețele și soluții de asigurare a securității energetice. Studiu de caz aplicat într-o fabrică. Stocarea energiei regenerabile în energie hidroelectrică prin pompare în bazine de acumulare. Sisteme de pompare alimentate de sisteme de conversie a energiei fotovoltaice.
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului ENERGEIA - Empowering Energy Efficiency Awareness through a Holistic Educational Approach (ENERGEIA). Filiala Județeană a Asociației Comunelor din Sibiu este partener în cadrul proiectului ENERGEIA alături de: Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMMpact), Høgskolen I Østfold, Norvegia (HIOF) precum și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) – care este și coordonatorul proiectului prin Centrul de Cercetare in Tranziție Energetică (EnTReC).
Proiectul este finanțat din granturi acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România".
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 918
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Emil
Acum 5 ore
@Hermannstadter
Acum 5 ore
Sibian
Acum 5 ore
Muresan
Acum 6 ore
Amn114