Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Aproape jumătate din sibienii angajați prin AJOFM în prima jumătate a anului au peste 45 de ani

Aproape jumătate din sibienii angajați prin AJOFM în prima jumătate a anului au peste 45 de ani

Aproape 1.200 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă în prima jumătate a anului, în judeţul Sibiu, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), dintre care aproape jumătate sunt persoane cu vârste peste 45 de ani, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

"În primele şase luni ale anului 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Sibiu au fost încadrate în muncă 1191 persoane, dintre care 499 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă 574 au peste 45 de ani, 128 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 198 au între 25 şi 35 de ani, iar 291 sunt tineri sub 25 de ani (243 tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 674 provin din mediul urban, iar 517 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale şi post liceale (394), urmate de cele cu studii profesionale/arte şi meserii (290). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 257,cu studii universitare 153 persoane, iar cei cu studii primare sunt în număr de 97. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Sibiu, 299 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre", se arată în comunicatul AJOFM Sibiu.

Un număr de 3.681 de persoane au apelat la serviciile AJOFM Sibiu, în primele şase luni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus