Miercuri,
04.10.2023
Ceata
Acum
5°C

Perseide pe șine:  mocănița va merge în noaptea de sâmbătă cu 60 de stele căzătoare pe oră

Perseide pe șine:  mocănița va merge în noaptea de sâmbătă cu 60 de stele căzătoare pe oră

Prietenii Mocăniței anunță organizarea unei curse speciale, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a se urmări ploaia de meteoriți din vagoane.

”Haideți sâmbătă seara să numărăm stelele căzătoare, din mocăniță!  În fiecare an, elemente evadate din coada cometei Shift-Tuttle  ne încântă privirea printr-o ploaie de meteoriți atât de cunoscută și de dragă nouă - Perseidele. Anul acesta, perioada de maxim a curentului va avea loc în timpul zilei de 13 august, dar ne putem bucura de panta ascendentă a curentului în noaptea dintre 12 și 13 august, când ne așteaptă o abundență de până la 60 de stele căzătoare pe oră”, anunță Prietenii Mocăniței pe pagina de Facebook.

La eveniment va ajunge ți un astronom care le va da călătorilor detalii despre fenomenul Perseidelor.

”Cel mai bun loc pentru acesta observație este departe de poluarea luminoasă a orașului și sub călăuzirea mocăniței de pe Valea Hârtibaciului. Ne vom opri în mijlocul câmpului, unde astronomul Magda Ienci ne va prezenta constelațiile și ne va povesti despre fenomenul Perseidelor, în timp ce ne vom pune câte o dorință la fiecare stea căzătoare de pe cer. Tu trebuie doar să vii bine echipat pentru o seară de petrecut în natură și vânat stele căzătoare”, se mai precizează în anunț.

Rezervările se pot face pe site-ul asociației.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Natașa pienescu

Acum 1 lună

Tocmai m-am întors de pe valea Hartibaciului, unde am fost și cu mocanita, între Hosman și Cornățel. Articolul este o plăcută aducere-aminte a drumului superb parcurs! Încă odată, felicitări celor care, cu dăruire și entuziasm, fac posibilă existența mocăniței in aceste locuri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus