Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Premieră la BAC, sesiunea august. Lucrările elevilor vor fi scanate în sala de examen și centralizate la nivel național

Premieră la BAC, sesiunea august. Lucrările elevilor vor fi scanate în sala de examen și centralizate la nivel național

Miercuri, 16 august încep probele scrise din cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat. Pentru a susține acest examen s-au înscris 603 candidați duin județul Sibiu.

Examenul a debutat cu evaluarea competențelor lingvistice și digitale din perioada 7 – 11 august. Acestea s-au desfășurat fie prin echivalarea mediilor obținute de elevi în liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, fie prin desfășurarea probelor în format fizic (pentru candidații care au absolvit studiile liceale în străinătate și cărora li s-au echivalat, în prealabil, aceste studii de către ISJ Sibiu sau de către Ministerul Educației).

Probele scrise încep miercuri, 16 august, cu proba E.a) la limba și literatura română. Joi, 17 august, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), vineri 18 august se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar luni 21 august va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.

Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2023, sesiunea august, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 3 de centre de examen: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (233 candidați), Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (239 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (131 candidați). Intrarea candidaților este permisă până la ora 8:00.

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 25 august, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 25 august 2023 (în intervalul orar 12:00 - 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 29 august 

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări, foi volante care nu au aplicate ștampila centrului de examen pe ele, memoratoare, hărți etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete, căști audio etc.).

Pentru prima dată, în acestă sesiune, lucrările scrise ale candidaților vor fi scanate în sălile de examen și centralizate la nivel național, iar evaluarea digitalizată a lucrărilor va fi generalizată.

AICI poate fi consultată lista centrelor de examen.

AICI poate fi cosnultat calendarul. 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 9 luni

Nu ne explicati mai clar ce inseamna "evaluare digitalizata"? Nu de alta, dar prin aceasta formulare putem intelege ca evaluarea va fi facuta de ChatGPT?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus