Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Administratorul celor două hoteluri noi de lângă Parcul Sub Arini: Vedem un potențial uriaș în România, dar este o piață care are nevoie de consolidare

Administratorul celor două hoteluri noi de lângă Parcul Sub Arini: Vedem un potențial uriaș în România, dar este o piață care are nevoie de consolidare

Cele două noi hoteluri aflate în construcție pe Bulevardul Victoriei, Mercure Sibiu Arsenal și ibis Styles Sibiu Arsenal, se pregătesc de inaugurare, marea deschidere fiind programată luna aceasta. Construite de Compa Sibiu, hotelurile urmează să fie operate gigantul francez Accor, companie care are în plan deschiderea a cel puțin 21 de hoteluri noi în următorii ani.

Frank Reul, directorul de dezvoltare pentru Europa de Est al grupului francez, este de părere că România are un potențial uriaș de expansiune în sectorul ospitalității. Țara noastră are numeroase obiective turistice și cu toate acestea românii cheltuie mai mulți bani în străinătate decât cheltuie străinii la noi.

„Este un paradox ținând cont de ce aveți de oferit. Aveți mare, munte, multe zone frumoase în Transilvania, dar și în alte zone ale țării. Atât noi, grupul Accor, dar și competitorii noștri, vedem un potențial uriaș în România, dar este o piață care are nevoie de consolidare. În comparație cu alte țări din regiune, numărul de hoteluri care se află sub branduri internaționale este mic”, ne-a declarat Frank Reul, citat de Wall-street.ro.

Frank Reul - Sursa foto: LinkedIn

În plus, directorul Accor crede că românii au o atitudine prea negativă referitoare la turismul local.

„Eu spun că nu trebuie să exagerăm cu astfel de afirmații. Românii sunt foarte primitori, iar angajații din hoteluri pot fi foarte ospitalieri și respectuoși dacă le oferi și un loc de muncă favorabil. Nu aș spune că în România lucrurile sunt mai rele ca în alte țări. Călătoresc în multe țări. Fiecare țară are minusurile sale. Românii trebuie să fie mândri de ospitalitatea care-i caracterizează”, a mai spus oficialul Accor, citat de Wall-street.ro.

Totuși, Frank Reul recunoaște că o problemă a României este impredictibilitatea dată de legislație, care suferă modificări frecvente. Componenta de infrastructură poate fi mult îmbunătățită, dar oficialul Accor crede că lucrurile se îndreaptă în direcția corectă, ținând cont de proiectele care se află în derulare.

Revenind la piața locală și cele două hoteluri noi din Sibiu, unul va avea trei stele și celălalt patru stele.

Mercure Sibiu Arsenal va fi numele hotelului nou construit pe aliniamentul bulevardului Victoriei și care va fi amenajat pentru un grad de confort de patru stele. Pe lângă restaurant, zona de Spa a cărei piscină are vedere la bulevard și facilități pentru diferite conferințe în patru săli diferite, Mercure Sibiu Arsenal a fost proiectat să numere 121 de camere, dar și „o sală de evenimente generoasă”.

Conform site-ului celor de la Accor, o persoană va trebui să plătească cel puțin 71,4 de euro pe noapte pentru închirierea unei camere cu pat dublu, preț în care este inclus și micul dejun.

Cel de-al doilea hotel va purta denumirea ibis Styles Arsenal și va fi încadrat la categoria trei stele. A fost amenajat în vechea clădire administrativă a fabricii Arsenal, singura care a rămas în picioare din vechile construcții. Acesta a fost proiectat să numere 72 de camere. Cei de la Accor nu au publicat, deocamdată, prețurile pentru facilitățile acestui hotel.

Accor operează deja 16 hoteluri în România și plănuiește deschiderea a încă 21 în următorii ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 14350

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Sibian SB

Acum 8 luni

Unii vad un potential care tinde spre zero sau este inexistent. Construiti, construiti, ceva tot va ramane! Va sta gol ca si alte hoteluri!
Raspunde

Emil

Acum 8 luni

Pai vedeti de ce n-are ursul coada...Turistii locali si straini nu suporta respectul si ospitalitatea romaneasca, cheltuie banii la nesimtii din afara. O directoare de la Ana Hotels marturisea intr-un interviu ca nu si-a facut niciodata concediul in Romania deoarece prefera linistea si civilizatia din afara.
Raspunde

VP

Acum 8 luni

Eu cred ca atunci cand vom primi servicii hoteliere "ca afara", turistii romani vor petrece concedii si in Romania. Diferenta este inca destul de mare. Servicile, felul in care vorbeste personalul, curatenia,etc, sunt de fapt oglinda propietarului. Daca ne uitam la cine sunt propietarii multor hoteluri din Sibiu, intelegem de ce sunt goale...
Raspunde

Felicitari, Compa!

Acum 8 luni

Ansamblul rezidential invecinat, ridicat de aceeasi firma, reprezinta imaginea cea mai elocventa a prostiei, lipsei de gust si a lacomiei autorilor proiectului! In cea mai frumoasa zona a Sibiului, a fost ales cel mai infiorator proiect de blocuri, gandindu-se ca vor face miliarde de pe cei mai putin inteligenti. Spre exemplu, cele mai urate blocuri din Arhitecti sunt capodopere fata de acestea! Motiv pentru care au construit doar 3, care pariez ca nu sunt vandute nici macar 20 %. Zilele trecute, un ingrijitor uda buruieni de 50 cm...frumos la Sibiu!
Raspunde

Hahahahahahaha

Acum 8 luni

Un potențial uriaș de prostituție?!?

Raspunde

Eeee

Acum 8 luni

Persoanele care comentați mai sus, cu cât va mai plătește Putin? Va e cam dor de Ceaușescu nu? Hai mutati-va in Rusia că au stații de metrou frumoase și clădiri mai frumoase decât în Sibiu. Ne-am saturat de ăștia ca voi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus