Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Zece școli și grădinițe din Sibiu, printre care Goga și Brukenthal nu au aviz de securitate la incendiu. Explicațiile primăriei și ale Bisericii Evanghelice

Zece școli și grădinițe din Sibiu, printre care Goga și Brukenthal nu au aviz de securitate la incendiu. Explicațiile primăriei și ale Bisericii Evanghelice

Potrivit raportului prezentat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu în Ședința de Colegiu Prefectoral, județul Sibiu mai are zece unități de învățământ care nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Printre acestea se numără și două mari colegii din municipiu. Este vorba despre Goga și Brukenthal. Autoritățile explică faptul că la Goga este vorba despre lucrări aflate în curs, iar la Brukenthal, cei de la Parohia Evanghelica C.A. fac încă demersuri pentru obținerea acestor autorizații.

Cele zece unități de învățământ care nu au, în momentul de față, autorizație de securitate la incendiu sunt Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 din Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga”, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț” din Mediaș și școlile din Hoghilag, Jina, Ludoș, Micăsasa, Poiana Sibiului și Sadu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, în ceea ce privește Colegiul Goga, această autorizație lipsește pentru că la clădirea colegiului se fac lucrări de eficientizare termică.

„În cazul clădirii Colegiului Național O. Goga, aceasta a funcționat până acum cu aviz PSI, așa cum prevede legislația în cazul clădirilor vechi, construite și autorizate anterior intrării în vigoare a Normativului P 118/1999. În prezent se derulează pentru această clădire un proiect în vederea îmbunătățirii eficienței energetice, context în care a fost solicitat și emis un nou aviz de securitate la incendiu în baza căruia, după finalizarea acestor lucrări de modernizare, se va solicita autorizație de securitate la incendiu, așa cum prevede legislația în vigoare în prezent”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt a instituției.

La Colegiul Brukenthal, însă, cei care trebuie să se ocupe de obținerea avizelor sunt reprezentanții Parohiei Evanghelice.

„Pentru clădirea Colegiului Național Samuel von Brukenthal s-a obținut un aviz de securitate la incendiu în anul 2017, când Primăria Sibiu a început lucrări de modernizare. Dat fiind faptul că această clădire nu este în proprietatea Municipiului Sibiu și având în vedere că legislația specifică faptul că proprietarul trebuie să obține autorizație de securitate la incendiu, după finalizarea lucrărilor, documentația a fost predată proprietarului clădirii pentru completare și realizarea demersurilor necesare obținerii acestei autorizații.

În ceea ce privește sala de sport a Colegiului S. Brukenthal, aflată în proprietatea Municipiului, a fost obținut un aviz de securitate la incendiu în momentul începerii lucrărilor de modernizare, acestea fiind în prezent în derulare. După finalizarea intervențiilor, serviciul de resort va depune documentația în vederea obținerii  autorizației de securitate la incendiu, conform prevederilor legale”, mai spune Mirela Gligore.

În acest context cei de la parohie spun că au în derulare demersuri pentru obținerea avizelor. De asemenea, au obținut din partea Direcției Județene pentru Cultură acordul de înlăturare a gratiilor de la geamurile claselor aflate la parter.

„Vă informăm că Parohia Evanghelica C.A. Sibiu are în derulare un contract pentru întocmirea documentației necesare inclusiv expertiza și scenariu de securitate la incendiu pentru Colegiul Național Samuel von Brukenthal Sibiu în scopul obținerii avizului ISU și ulterior a autorizației ISU. De asemenea, s-a solicitat Direcției Județene pentru Cultură Sibiu acordul pentru îndepărtarea gratiilor de la parterul Colegiului Brukenthal pentru a dispune de căi suplimentare de evacuare în caz de pericol, acord pe care l-am obținut în data de 28 august 2023”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus