Ioana Leca, administratorul public al municipiului Sibiu, și-a înființat o firmă de consultanță în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile. Societatea a câștigat și un prim contract.
Ioana Leca (41 de ani, foto dreapta) este primul administrator public pe care îl are Sibiul. Ocupă această poziție din 2014, de când primarul Astrid Fodor a introdus în organigrama administrației locale un astfel de post, scos ulterior la concurs.
De la începutul acestui an, Ioana Leca și-a înființat o societate comercială, al cărei administrator și este, societate care are drept obiect principal de activitate „consultanță pentru afaceri și management”. În vara acestui an, în august, societatea Ioanei Leca, Nextia Consulting SRL, a semnat un prim contract, cu Primăria Biertan. Acesta are drept obiect servicii de consultanță pentru depunerea de proiecte și cereri de finanțare în cadrul Programului Regional Centru 2021 – 2027: de la verificarea documentațiilor, la asistență în depunerea cererii de finanțare. Valoarea contractului este de puțin peste 11.000 de euro.
Ioana Leca spune că de activitatea din cadrul acestei societăți se ocupă în afara timpului alocat activităților din Primăria Sibiu și că, deocamdată, nu are în vedere să părăsească administrația publică locală. „Mandatul meu este legat de cel al primarului Sibiului și în sensul că se va încheia o dată cu acesta. Îmi doresc să rămân în această poziție atâta timp cât doamna Astrid Fodor rămâne primar al Sibiului. Dar, ulterior, mă gândesc la o posibilă reorientare profesională”, arată Ioana Leca, pentru cititorii Turnul Sfatului.
Înainte de a câștiga concursul de administrator public al Sibiului – poziție de personal contractual, nu de funcționar public -, Ioana Leca a condus Direcția Economică a Primăriei Sibiu, funcție preluată din 2014, înainte fiind reponsabilă de implementarea proiectelor de modernizare a străzilor municipiului din împrumuturi BERD.
Din postura de administrator, Ioana Leca a devenit în timp persoana din conducerea Primăriei Sibiu cu cele mai multe direcții și servicii în subordonare. 20, în total, față de 12 – primarul Astrid Fodor, 16 – viceprimarul Corina Bokor (aceasta preluând și atribuțiile postului de viceprimar devenit vacant) și, respectiv, șase – secretarul Dorin Nistor. Printre direcțiile Primăriei Sibiu subordonate Ioanei Leca se numără cea Tehnică, cea de Investiții, dar și Economică, Patrimoniu și Cadastru, Strategii sau Biroul Buget.
Citește și Primul administrator public al Sibiului va intra în atribuții din 2 mai
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 5437
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gabriel Basalic
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
O sibianca
Acum 2 ore
Oblio
Acum 3 ore
Emil