Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Administratorul public al Sibiului și-a făcut firmă de consultanță. „Mandatul meu este legat de al primarului”

Administratorul public al Sibiului și-a făcut firmă de consultanță. „Mandatul meu este legat de al primarului”

Ioana Leca, administratorul public al municipiului Sibiu, și-a înființat o firmă de consultanță în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile. Societatea a câștigat și un prim contract.

Ioana Leca (41 de ani, foto dreapta) este primul administrator public pe care îl are Sibiul. Ocupă această poziție din 2014, de când primarul Astrid Fodor a introdus în organigrama administrației locale un astfel de post, scos ulterior la concurs.

De la începutul acestui an, Ioana Leca și-a înființat o societate comercială, al cărei administrator și este, societate care are drept obiect principal de activitate „consultanță pentru afaceri și management”. În vara acestui an, în august, societatea Ioanei Leca, Nextia Consulting SRL, a semnat un prim contract, cu Primăria Biertan. Acesta are drept obiect servicii de consultanță pentru depunerea de proiecte și cereri de finanțare în cadrul Programului Regional Centru 2021 – 2027: de la verificarea documentațiilor, la asistență în depunerea cererii de finanțare. Valoarea contractului este de puțin peste 11.000 de euro.

Ioana Leca spune că de activitatea din cadrul acestei societăți se ocupă în afara timpului alocat activităților din Primăria Sibiu și că, deocamdată, nu are în vedere să părăsească administrația publică locală. „Mandatul meu este legat de cel al primarului Sibiului și în sensul că se va încheia o dată cu acesta. Îmi doresc să rămân în această poziție atâta timp cât doamna Astrid Fodor rămâne primar al Sibiului. Dar, ulterior, mă gândesc la o posibilă reorientare profesională”, arată Ioana Leca, pentru cititorii Turnul Sfatului.

Înainte de a câștiga concursul de administrator public al Sibiului – poziție de personal contractual, nu de funcționar public -, Ioana Leca a condus Direcția Economică a Primăriei Sibiu, funcție preluată din 2014, înainte fiind reponsabilă de implementarea proiectelor de modernizare a străzilor municipiului din împrumuturi BERD.

Din postura de administrator, Ioana Leca a devenit în timp persoana din conducerea Primăriei Sibiu cu cele mai multe direcții și servicii în subordonare. 20, în total, față de 12 – primarul Astrid Fodor, 16 – viceprimarul Corina Bokor (aceasta preluând și atribuțiile postului de viceprimar devenit vacant) și, respectiv, șase – secretarul Dorin Nistor. Printre direcțiile Primăriei Sibiu subordonate Ioanei Leca se numără cea Tehnică, cea de Investiții, dar și Economică, Patrimoniu și Cadastru, Strategii sau Biroul Buget.

Citește și Primul administrator public al Sibiului va intra în atribuții din 2 mai

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Mihai

Acum 2 luni

Înseamnă ca mai aveți câteva luni la primăria sibiu, dacă sunteți legată de mandatul primarului. Uraaaa !!!!!
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

Nici nu stiam ca mai exista postul asta public, nu am auzit nimic legat de activitatea doamnei. Dar da, in concordanta cu tot ce se afla la capul de conducere al orasului si al judetului, trebuia sa fie o femeie. Sibiul (judet sau oras) exemplu mondial pentru emaniciparea femeii (se vede asta de la o posta, la cat de bine merg lucrurile). Hai cu hate-ul, astia cu egalitatea in drepturi.
Raspunde

Sdfgh

Acum 2 luni

altfel spus si-a facut o firma de capusat primarii si insitutii ale statului si a ajuns sa conduca (fara sa aiba abilitati tehnice aprofundate) servicii despre care habar nu are si nici nu o intereseaza doar banul sa iasa si sa curga... cand a spus acum ca se va reorienta profesional se referea mai mult ca sigur la activitatea de "consiliere" adica ceea ce fac toti cei care iau sau dau mita in Romania si obtin sume fabuloase pentru datul din gura si pupat dosuri...
Raspunde

DNA

Acum 2 luni

Nu este caz de incompatibilitate, ce zice ANI sau si ea are certificat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus