Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Peste 5 hectare de teren arabil și birourile firmei Ana Oil, implicată în Dosarul Motorina, scoase la licitație

Peste 5 hectare de teren arabil și birourile firmei Ana Oil, implicată în Dosarul Motorina, scoase la licitație

Premier Insolv SPRL, lichidator judiciar al societății comerciale Ana Oil SRL, organizează două licitații publice cu strigare, cu preț în urcare, pentru vânzarea în bloc a mai multor bunuri care au aparținut firmei. Aceasta a fost implicată în așa-numitul Dosar Motorina sau Dosarul „benzinarilor” - în care procurorii au constat că bugetul României a fost prejudiciat cu aproape 210 milioane de lei (echivalentul a 46,8 milioane de euro la data trimiterii în judecată – iulie 2010).

În cadrul primei licitații se vor scoate la vânzare mai multe terenuri aflate în zona Calea Şurii Mici. Prima parcelă este pășune, în suprafaţă de 7.700 mp, evaluat la 93.900 euro. Celelalte două parcele sunt terenuri arabile – una în suprafaţă de 22.300 mp, evaluat la 189.600 euro, iar cealaltă - în suprafaţă de 30.000 mp, evaluat la 558.000 euro.

Preţul total de pornire a licitaţiei pentru vânzarea în bloc a terenurilor este de 799.425 euro fără TVA, redus cu 5 % din preţul stabilit prin Raportul de evaluare. Licitaţia va avea loc în data de 4 octombrie, ora 12:00, la sediul lichidatorului judiciar din Sibiu, str. Crişanei nr. 2. În cazul în care activele nu vor fi adjudecate, licitaţia se va relua în data de 05.10.2023 şi în data de 06.10.2023, în aceleaşi condiţii de preţ, oră şi locaţie.

A doua licitație prevede vânzarea unui imobil cu spații de birouri, parte din clădire şi teren intravilan, aflate în mun. Sibiu, str. Someşului, nr. 19, et.3, jud. Sibiu. Imobilul este compus din un hol și două magazii la subsol și 11 birouri, un coridor, două holuri, două grupuri sanitare și trei cabine wc la etajul al treilea, în suprafață totală de 289,80 mp și teren în suprafață totală de 210 mp.

Preţul total de pornire a licitaţiei este de 250.100 euro fără TVA. Licitaţia va avea loc în data de 09.10.2023, ora 12:00. În cazul în care imobilul nu va fi adjudecat, licitaţia se va relua în data de 10.10.2023 şi în data de 11.10.2023, în aceleaşi condiţii de preţ, oră şi locaţie

Garanţia de participare la licitații este de 10% din preţul de pornire a licitaţiei.

Amintim că Ana Oil SRL a făcut parte din lanțul de benzinării al cărei proprietar este omul de afaceri Dumitru Pavel Ghișe. Acesta a fost condamnat la 7 ani cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție a României în Dosarul Motorina. Aceeași sentință a primit-o și Ioan Ovidiu Moldovan, proprietarul benzinăriilor Benz Oil.

Sentința în acest dosar a fost dată după aproape 5 ani de procese. Pe lângă cele două condamnări, instanța i-a achitat pe sibianul Viorel Comăniță, cel care a condus Agenția națională de administrare fiscală în 2007, după care a preluat conducerea Autorității naționale a vămilor, dar și pe Sorin Blejnar, fost șef al ANAF. Alți doi inculpați, Diana Marina Nemeş și, respectiv, Florin Dan Secăreanu, au fost de asemenea achitați, fiind condamnați inițial tot pentru complicitate. 

Citiți mai multe despre acest dosar aici: Dosarul Motorina, punct final. Ghișe și Moldovan – șapte ani cu executare. Comăniță, achitat 

Rețeta celor condamnați în acest dosar era ”simplă”: cumpărau combustibil fără plata accizei, combustibil destinat exportului sau unor antrepozite fiscale care, de asemenea, funcționau în regim suspensiv de plată a accizei și TVA-ului (antrepozitul fiscal este locul în care produsele accizabile sunt produse, transformate, deţinute, primite sau expediate în regim suspensiv de accize de către un antrepozitar autorizat în cadrul activităţii sale). Doar că acești combustibili nu părăseau niciodată țara și nici nu ajungeau în invocatele antrepozite, ci erau livrați direct benzinarilor, printre care și cei din Sibiu.

În lanțul firmelor prin care erau plimbate, în acte, cantitățile impresionante de motorină existau numeroase companii trecute pe numele unor oameni ai străzii.

Citiți și: Dosarul ”benzinarilor”: din aproape 45 de mil. euro, Fiscul a recuperat sub șapte procente

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Ana Oil

Vizualizari: 11013

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Nemo

Acum 2 luni

Sintagma " oameni de afaceri" e un pic exagerata. Hoți, denumiți-i simplu: Hoți!
Raspunde

Igor

Acum 2 luni

Păi și restul le-a pus pe numele altora, toate de pe Andrei Saguna, Fain ul și mii de apartamente....și scoate din 7000 de mp și un hol cu inca ceva...46 de milioane de euro...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus