Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Reacția Tursib când un autobuz lipsește complet de pe traseu, la oră de vârf. Dispecer: Se mai întâmplă

Reacția Tursib când un autobuz lipsește complet de pe traseu, la oră de vârf. Dispecer: Se mai întâmplă

La începutul acestei săptămâni, în dimineața zilei de luni, unul dintre autobuzele pe linia 15 a lipsit complet. Mașina trebuia să plece la oră de vârf, 07:30, din Valea Aurie spre Shopping City și să ajungă la gară.

Pe traseu autobuzul era așteptat de zeci, poate chiar sute de călători, cei mai mulți elevi care trebuia să meargă la școală până la ora 08:00 sau sibieni care se deplasau la serviciu. Nimeni n-a primit nicio explicație sau vreo informare că autobuzul pur și simplu lipsește de pe traseu.

La telefon, dispecerul Tursib a fost foarte lacunar în a oferi informații legate de situația semnalată, arătând o totală lipsă de empatie: ”Da, se mai întâmplă”, a spus reprezentantul Tursib, la insistențe adăugând: ”Nu sunt autobuze”.

Situația prezentată mai sus apare în contextul săptămânii mobilității la Sibiu, când populația este îndemnată de autorități și oficiali să renunțe la mașinile personale pentru a folosi bicicletele sau mijloacele de transport în comun.

Reporterul Turnul Sfatului a cerut conducerii Tursib – care a demisionat săptămâna aceasta – un punct de vedere referitor situația înregistrată luni, lipsa autobuzelor de pe traseu, precum și atitudinea dispecerului față de cetățeni.

În primul rând, reprezentanții Tursib spun că au făcut verificări și confirmă situația descrisă.

”S-au făcut verificări în sistemul GPS al autobuzelor de pe traseul 15 din data de 18.09.2023. În urma acestora s-a constatat faptul că semicursa care trebuia să plece la ora 07:30 din Valea Aurie a lipsit datorită unui eveniment neprevăzut care a necesitat înlocuirea conducătorului auto. Acest fapt a condus la o decalare temporară a programului de transport.

Având în vedere că aceste situații sunt neprevăzute și se întâmplă într-un termen scurt de timp, nu avem posibilitatea de a anunța din timp călătorii, în așa fel încât aceștia să știe de modificările din program”, au precizat pentru cititorii Turnul Sfatului reprezentanții Tursib.

Conducerea companiei de transport în comun a Sibiului mai precizează și că atitudinea dispecerului nu a fost constructivă, motiv pentru care a fost atenționată.

”Din păcate răspunsul telefonic al dispecerului a fost unul total neadecvat, fapt pentru care acesteia i s-a solicitat o notă explicativă în care si-a recunoscut vina. Aceasta a fost atenționată și reinstruită. Activitatea sa va fi monitorizata în continuare, iar dacă va mai avea abateri se vor lua măsurile administrative care se impun.

Ne pare rău pentru situația creată și vă asigurăm că luăm în considerare orice sesizare făcută din partea clienților noștri, deoarece ne ajută să remediem situațiile neplăcute apărute în trafic”, au concluzionat oficialii Tursib.

Pentru sesizări dispeceratul Turisb poate fi contactat la numărul de telefon 0269.426.100.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Giurgiu

Acum 2 luni

E o vrăjeala am lucrat aproape 3luni de zile și mi-am dat demisia din cauza conduceri și a minciunilor din conducere sunt praf sunt foarte multe nereguli in Tursib mașini defecte care te obliga sa ieși cu ele pe traseu nu mai spun ca mi-am chemat soția de acasă ca sa stea la uși sa numi cada oameni din autobuz
Raspunde

George 1000

Acum 2 luni

După nick-ul tau te dai in gat că ești un troll mâncător. Tu ești din Giurgiu departe hăt de Sibiu. N-ai avut cum să lucrezi la Tursib

Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

Asta e CU... adica TURsibul, asta se intampla cand nu ii trage nimeni la raspundere si asta se intampla cand nu exista zero concurenta pe piata :)
Raspunde

@Carcotel

Acum 2 luni

"nu exista concurenta" si "exista zero concurenta" inseamna unul si acelasi lucru. "nu exista zero concurenta" inseamna ca exista ceva concurenta. Ce ai vrut sa zici?
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

M-am exprimat gresit, dar fiind asa inteligent/a cum te crezi, ma gandesc ca iti dai seama ce am vrut sa spun :) Sau sa iti fac o schema?

Raspunde

Claradi

Acum 2 luni

Deci incredibil când citesc răspunsul transmis de Tursib e același răspuns( copy-paste) la o reclamație făcută de mine. Doamna dispecer nu trebuie reinstruită, trebuie înlocuită! Ce sa mai spunem de lipsa autobuzelor, ieri același lucru s-a întâmplat pe traseul 16. În fiecare zi poți face o sesizare la ei Stati liniștiți nu se rezolva nimic..timpul trece leafa merge!
Raspunde

Georgel

Acum 2 luni

O să vină o vreme când nu o să aibă cine să mai răspundă la telefon.
Raspunde

Nimeni

Acum 2 luni

Din pacate aceste mentalitati se schimba greu. Nu este vina unei persoane sau unei dispecere care asa a comunicat. este vina mentalitatii unei conduceri si a primeriei care considera ca 'nu este mare scofala' si 'merge si asa', astfel doar daca nu ai incotro apelezi la transport in comun sau o iei pe jos mai bine. O situatie similara m-a facut sa nu mai circul cu autobuzul de 7ani si aproape ca vroiam sa mai incerc o data dar poate peste alti 7 ani. Problema este ca pana atunci cei care trebuie sa vina cu solutii aici au cu totul alte idei crete gen eliminarea parcarilor pe centru semafoare speciale pentru autobuzul care nu vine.
Raspunde

Bogdan Mihai

Acum 2 luni

Asa e si pe linia 17 din strand catre cartierul resita. Cel 8:05 la cat trebuia sa fie in statie vine pe la 8:15 sau 8:20.de doua saptamani. Cand am sunat mi s a zis ca e aglomerat si de aceea are intarziere si i am spus doamne ca este foarte aglomerat cu 10-15 masini mai mult ca pe timpul verii. Niste nesimtiti.
Raspunde

Marius

Acum 2 luni

Vă mulțumim că ne-ați făcut nesimțiți. Sănătate multă Vă dorim

Raspunde

Vasi

Acum 2 luni

Observ o mediocritate in comentarii. Tot ce este mai rău este expus aici ca și cum se întâmplă zilnic. Cu siguranță când totul este ok nu comentează nimeni. Ne place ca de obicei sa fim cârcotași și da ne dăm rotunzi. Voi vedeți vreodată orașul cat e de plin? Cum stau mașinile în trafic o grămadă, așa stau și autobuzele (sau ar trebui sa zboare?). Priviți cazul concret pe calea Dumbrăvii și calea Cisnădiei cu benzile de BUS... când o să ajungem acolo în tot orașul o să discutăm. Dar asta înseamnă că nu orice amețită se urca la volan să își ducă plozii la școală în siguranță că a auzit ea că îi fură bau bau... asta înseamnă desființarea parcărilor de pe carosabil, descurajarea deplasărilor cu mașina personală și alte constrângeri. Și cu siguranță acolo se va ajunge...
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

Si ce vrei Vasi sa sar de bucurie atunci cand merg lucrurile cum trebuie? Cum ar fi sa apara un articol la ziar in care sa se anunte ca autobuzul X a ajuns la timp in statie? Esti serios? Na, cand apare un articol de genul, promit ca in primul rand o sa rad de o sa ma prapadesc (aia da stire, sa ajunga autobuzul la timp) si doi o sa comentez plin de bucurie si multumire ca "ceva a functionat" cum trebuie. E normal ca oamenii sa fie artagosi, obfuscati si frustrati, mai ales cand sunt tratati cu indiferenta si cu flit de la dispeceratul firmei care tocmai nu si-a respectat o obligatie contractuala (asta in speranta in care cursele autobuzelor sunt obligatorii prin contract - SPER!). Romanul va renunta la vehiculele personale si va prefera transportul in comun in minim 20-30 de ani, poate pana atunci si primariile isi vor da seama ce trebuie sa faca ca sa atraga cetatenii spre asta si poate pana atunci invatam si noi sa ne spalam mai des si sa fim mai civilizati. Dar totusi, slabe sanse

Raspunde

Radu

Acum 2 luni

Domnul Giurgiu, inițiatorul primului comentariu este acel domn Giurgiu care făcea greva foamei acum mai bine de o lună pentru "abuzurile la care îl supune primăria". Prin abuzuri înțelegem că dânsul lucra în spatele blocului și periodic incasa câte o amendă de la locală. Tot primăria l-a abuzat când l-a pus sa dărâme șandramaua din laterala blocului, numita de dânsul loc de recreere pentru vecini. Pai scuzati-ma, dar și eu vreau să ocup spatii publice moca. Asta era o paranteză pentru a observa cine comentează cu atâta vehemență. Îl puteți găsi pe individ pe Turnul Sfatului daca scrieți pe net greva foamei Sibiu.
Raspunde

Dan

Acum 2 luni

Bine că pe liniile 1 și 2 de circula la 5 minute. Nu puteți muta de acolo un autobuz pt liniile unde lipsește de pe traseu autobuzul care circula la jumătate de oră.

Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

Asta denotă nu doar o proastă conducere a Tursib ci și o lipsă de interes!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus