Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Primăria intenționează să preia de la Urbana un imobil, aflat între două proprietăți private, și să-l vândă la licitație publică

Primăria intenționează să preia de la Urbana un imobil, aflat între două proprietăți private, și să-l vândă la licitație publică

Primăria Sibiu ia în calcul preluarea unui imobil aflat în administrarea S.C. URBANA S.A. pe care să-l vândă în cadrul unei licitații publice deschise. Imobilul, situat în Sibiu, strada E. A. Bieltz, nr. 85, împreună cu terenul aferent, în suprafață de 13 metri pătrați, se află într-o stare avansată de degradare și nu este racordat la utilități, fapt care îl face impropriu locuirii. Mai mult, accesul la acesta se face prin curtea unui sibian.

Decizia de a prelua și a vinde acest imobil va fi supusă votului în ședința Consiliului local din această lună. Imobilul este deținut de Municipiul Sibiu și se află în concesiunea S.C. URBANA S.A., în baza unui contract din 2000, care a fost ulterior modificat și completat prin acte adiționale.

Potrivit informațiilor furnizate de S.C. URBANA S.A., imobilul se află într-o stare avansată de degradare, nu este racordat la utilități, și nu îndeplinește cerințele minime prevăzute de lege pentru a putea fi folosit ca locuință socială. De asemenea, imobilul nu are acces la stradă și necesită cheltuieli semnificative pentru reabilitare.

Pentru a stabili valoarea unitară de piață a imobilului, Primăria a contractat serviciile de evaluare ale S.C. CMB Smart Eval S.R.L., care a întocmit un raport de evaluare. Rezultatele evaluării au indicat o valoare de piață de 10.750 euro pentru imobil (din care 9.440 euro reprezintă valoarea clădirii și 1.310 euro reprezintă valoarea terenului), la care se va adăuga TVA.

În lumina acestor informații, se propune ca la ședința din 28 septembrie a Consiliul Local al Municipiului Sibiu să fie aprobată preluarea imobilului din concesiunea S.C. URBANA S.A. și organizarea unei licitații publice deschise pentru vânzarea acestuia. Prețul de pornire la licitație este stabilit la 10.750 euro + TVA, conform raportului de evaluare.

În raportul de specialitate, funcționarii explică această inițiativă ca fiind dorința Primăriei Sibiu de a utiliza eficient resursele și de a contribui la dezvoltarea comunității locale. Imobilul, situat între două proprietăți private, reprezintă o oportunitate pentru potențiali investitori sau dezvoltatori interesați să contribuie la revitalizarea zonei, precizează aceștia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5501

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 2 luni

Nu e subiectul articolului, dar în fotografia acestuia văd o BĂTAIE DE JOC de piste de biciclete. Decât atât de înguste (mult sub lățimea legală nu doar contrare bunului-simț) mai bine nu s-ar fi făcut. Dar nenea prezident și tanti Fodor nu au avut obraz când s-au lăudat cu kilometrii mulți ai pistelor din Sibiu.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus