Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin la Agnita: „ Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte”

Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin la Agnita: „ Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte”

Doamnele şi domnişoarele din Agnita sunt aşteptate, în perioada 27-28 septembrie 2023, în întervalul orar 10.00-16.00, la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, la caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin.

 Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte

Programul caravanei în perioada 27-28 septembrie 2023 este următorul:

  • Centrul de zi Agnita (str. Mihai Viteazu nr. 9) – 27.09.2023 – intervalul orar 10.00–16.00;
  • Centrul de zi Agnita (str. Mihai Viteazu nr. 9) – 28.09.2023 – intervalul orar 10.00–16.00.

IMPORTANT

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Aşadar, doamnelor şi domnişoarelor puteţi să preveniţi! Testaţi-vă la timp! Fiecare secundă contează! 

Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei.

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus