Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

„Libertate” , filmul inspirat din ce s-a întâmplat la Sibiu în decembrie 1989 se va difuza joi, 28 septembrie, la Centrul Cultural Besoiu

„Libertate” , filmul inspirat din ce s-a întâmplat la Sibiu în decembrie 1989 se va difuza joi, 28 septembrie, la Centrul Cultural Besoiu

Echipa filmului „Libertate” – inspirat din ce s-a întâmplat la Sibiu în decembrie 1989 - se întoarce în oraș pentru un eveniment special. După o proiecție sold out la începutul lunii septembrie, în cadrul TIFF Sibiu, regizorul Tudor Giurgiu și o parte dintre actorii din film vor fi prezenți la Centrul Cultural Ion Besoiu, miercuri, 28 septembrie, de la ora 19:00.

Actorii Teatrului Național Radu Stanca – Marius Turdeanu, Cendana Trifan și Florin Coșuleț - li se alătură actorilor Alex Calangiu, Ștefan Iancu, Cristian Popa și Răzvan Vicoveanu pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri la finalul proiecției.

Biletele sunt disponibile online - https://bit.ly/caravana-libertate

„Libertate” este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili.

Citește și: FOTO/VIDEO Am jucat ca figurant în filmul „Sibiu '89”, de Tudor Giurgiu. Oricine poate

Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai talentați și îndrăgiți actori ai momentului: Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Marius Manole sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se află în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara.

Mai multe detalii despre LIBERTATE:

https://www.facebook.com/Libertate.Filmul 

https://www.instagram.com/libertate.filmul/ 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus