Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

„Prefectul are tichet gratuit de parcare pe mașina personală. Și PNL Sibiu”. Acuzații și extrase dintr-un dosar penal, împărțite prin Consiliul local Sibiu

„Prefectul are tichet gratuit de parcare pe mașina personală. Și PNL Sibiu”. Acuzații și extrase dintr-un dosar penal, împărțite prin Consiliul local Sibiu

După ce plângerea penală pentru abuz în serviciu a fost declinată de către DNA către procurorii sibieni, cel care a formulat plângerea a împărțit consilierilor locali copii după documente care, potrivit acestuia, provin din dosarul declinat.

Este vorba de Marian Răduinea, un fost polițist, care a cerut să ia cuvântul la finalul ședinței Consiliului local Sibiu care a avut loc joi după-amiaza. Subiectul l-a reprezentat dosarul constituit ca urmare a unei plângeri penale transmisă DNA pe numele celor din cadrul Serviciului de administrare a domeniului public și privat al Sibiului. Adică funcționarii care se ocupă de parcări, serviciul în discuție fiind și cel care emite așa-numitele „tichete de parcare în exercițiul funcțiunii”. Respectivele tichete permit mașinilor pentru care au fost emise să fie parcate, în mod gratuit, oriunde este amenajată vreo parcare în municipiu. 

„Procurorul de la Alba a constatat că nu sunt întrunite elementele unui abuz în serviciu, dar a dispus disjungerea dosarului pentru fapte de fals. Dosarul a fost transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. S-a dispus clasarea pentru abuz în serviciu deoarece nu se încalcă vreo lege, iar fapta a fost dezincriminată, dar avem fapte de fals. Prejudiciul adus trebuie constatat de către Consiliul Local Sibiu, care trebuie să se constituie parte civilă și vătămată. Un abonament de parcare în Sibiu costă 1.800 de lei pe an. Dacă sunt, de exemplu, 1.600 de tichete, prejudiciul ajunge la peste 2,8 milioane de lei. Cine trebuie să constate?”, a spus Răduinea în fața consilierilor locali.

El a împărțit celor 21 de aleși locali prezenți și celor din conducerea Primăriei o serie de copii despre care susține că sunt din dosarul transferat la Sibiu. „V-am anexat lista cu persoanele fizice care au solicitat și au primit astfel de tichete, deși tichetele trebuiau emise pentru mașinile instituțiilor care au dreptul la astfel de parcări gratuite. Inclusiv prefectul este acuzat de fals, a solicitat în mod ilegal pentru mașinile personale. Pe acele liste am văzut și PNL, pe lângă persoane fizice. PNL a solicitat tichete de parcare în exercițiu funcțiunii. Doar PNL lucrează cu Primăria?”, a devenit ironic Răduinea.

„Până la ora actuală noi nu am primit această ordonanță. Când o vom primi, vom acționa ca atare”, a arătat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Nostradamus

Acum 2 luni

In sfârșit apare ceva in Turnul Sfatului legat de tema asta.. .. Codul rutier e clar. Toti la fel.

Raspunde

Luca

Acum 2 luni

Am vazut "Permis de parcare in exercitiul functiunii" cu numarul 31000 ... Mai mult de 10 % din populatia orasului este la munca nonstop , sau ?! Apoi , parcarea de langa Politie este plina de autoturisme cu asemenea permise . Unele nu sunt inmatriculate in Sibiu . Nu cred ca acele masini apartin MAI si este foarte simplu de verificat acest lucru . De ce angajatii la stat din Sibiu , cu salarii imense , nu vor sa achite parcarea cand merg la serviciu sau la piata ? Daca chiar sunt la munca cu autoturismul personal , sa achite parcarea si apoi sa deconteze conform unui contract incheiat cu institutia respectiva ! Asa , bugetul local este lipsit de milioane de euro anual !
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 2 luni

Ce treabă are Codul Rutier cu atribuirea locurilor de parcare?
Raspunde

Elzoroaba

Acum 2 luni

"S-a dispus clasarea pentru abuz în serviciu deoarece nu se încalcă vreo lege, iar fapta a fost dezincriminată". agitație ieftină roșu-haurie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ovidiu Oanta

Acum 2 luni

Stire platita la cerere..bravo Deleane

Raspunde

Săliștean Nicolae

Acum 2 luni

Răduinea este un sibian adevărat!
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 2 luni

Cei care platesc parcarea deci sunt luati de fraieri . Anul viitor sa nu mai luati tichet GALBEN
Raspunde

Bogdan

Acum 2 luni

ce oameni saraci! si ce ironie, cum noi ceilalti asteptam solutii tocmai de la cei care ne fura pana si la biletele de parcare!
Raspunde

BlaBla

Acum 2 luni

Nu exsită în exercițiu funcțiunii , pentru asta ar trebui să ai ordin de deplsare- cum prevede legea, iar cine a dispus deplasarea va achita parcarea. Mai mult aici este vorba de evaziune fiscală. Așa nu se asimilează suma de 1800 de lei ca venit salarial si nu se plătesc impozitele și CAS-ul de către toți angajații primărie și restul care beneficiază de acest așa zis prerogativ sau chichiță legislativă cu voia primarului Astrid Fodor. Și ANAF-ul și Curtea de Conturi nu zic nimic, că poate și eie au. Așa că ascultați de doamna primar și folosiți mijloacele de transport în comun , protejați mediul că doar cei smecheri au voie să parcheze mașnile personale gratis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus