Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Piața Mare din Sibiu, plină de studenți la deschiderea anului universitar. Rectorul ULBS: „Nu vă limitați la vocabularul și la conținutul de pe TikTok și Instagram”

Piața Mare din Sibiu, plină de studenți la deschiderea anului universitar. Rectorul ULBS: „Nu vă limitați la vocabularul și la conținutul de pe TikTok și Instagram”

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu au marcat astăzi, 2 octombrie, deschiderea unui an nou universitar. Soarele, râsetele, entuziasmul și piața plină de studenți au fost cele care au întregit peisajul toamnei studențești de la Sibiu. 

Toamna studențească, evenimentul dedicat studenților care au ales să urmeze cursurile Universității Lucian Blaga din Sibiu și cele ale Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu a început, la fel ca anii trecuți, prin intonarea Imnului României și Imnului Gaudeamus, urmate de rugăciunea Mitropolitului Ardealului, Laurențiu Streza.

„Mult spor în dobândirea celor mai alese cuceriri în viața studenților noștri. Vă îmbrățișăm pe toți și vă binecuvântăm să fie un an mai bun. Un an plin de succese. La mulți ani!”, a spus Mitropolitului Ardealului, Laurențiu Streza.

„Nu vă limitați la vocabularul, la conținutul de pe TikTok și Instagram, studenția este șansa voastră de a umple cu conținut propria viață”

Următorul care a luat cuvântul a fost Sorin Radu, rectorul ULBS. Acesta i-a sfătuit pe studenți să profite de fiecare oportunitate în parte și să descopere Sibiul.

„Iată-ne din nou în Piața Mare a Sibiului într-o toamnă splendidă, deschizând anul universitar și urându-le tuturor studenților, dar îndeosebi celor de la anul întâi Bine ați venit la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, Bine ați venit la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. (..). Ați venit aici ca să vă găsiți drumul, ca să vă maximizați potențialul, ca să vă definiți identitatea. Sfatul meu ca rector este de a valorifica acest timp de aur pe care-l aveți înainte și de a rămâne atenți la toate oportunitățile de studiu care vă apar în cale. Vă sfătuiesc să profitați din plin de șansa de a studia într-un oraș multicultural așa cum este Sibiul. Perfecționați-vă cunoștințele de limbi străine ca să puteți avea acces la cercetarea internațională și nu vă limitați la vocabularul, la conținutul de pe TikTok și Instagram, studenția este șansa voastră de a umple cu conținut propria viață”, a spus Sorin Radu.

Pe scenă a urcat și Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

„Ați ales Sibiul ca oraș în care veți petrece studenția. Ați ales două universități puternice, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Academia Forțelor Terestre. (..) Vizibilitatea mediului sibian a făcut posibil ca dumneavoastră să fiți aici și mă bucur că Sibiul Universitar mișcă acest oraș, mișcă comunitățile și alături de noi sunt parteneri din mediul economic, din mediul de afaceri, dar și autoritățile publice locale. Vă îndemn să profitați din plin de oportunitățile pe care vi le oferă orașul Sibiu dar mai ales cele două universități, universități care au înțeles în urmă cu 12 ani că împreună suntem mai puternici”, a spus acesta.

„Bucurați-vă de acești ani”

Din partea primăriei Sibiu a vorbit viceprimarul Corina Bokor, care i-a sfătuit pe boboci, în special, să se bucure de anii studenției și de toate lucrurile frumoase pe care le poate oferi Sibiul.

„Astăzi este despre voi, studenții de anul întâi, un nou început, astăzi aveți suflul atât de plăcut și motivant al unui nou drum, nu o să vă plictisesc cu vorbe despre importanța studiului universitar. Sunteți aici și deci ați înțeles că studiul construiește un viitor mai bun și persoane integre bine pregătite pentru viața profesională la care nu vor contribui doar pasiv, ci activ, prin creativitatea prin care doar educația o poate dezvolta. Eu doresc să vă transmit două gânduri: unu - priviți acești ani de universitate ca pe o oportunitate pentru a învăța, nu toți tinerii o primesc și de aceea prețuiți șansa (...).  Și doi - bucurați-vă de acești ani, aveți responsabilitatea propriei educații pe umeri, dar aveți și libertatea care să vă transforme această perioadă în cea mai frumoasă perioadă a vieții”, a spus Corina Bokor.

Prezentă la eveniment a fost și președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, care le-a urat studenților succes în noul an universitar.

„Suntem conștienți de vremurile în care ne aflăm și ne bucurăm să vedem astăzi oameni tineri care doresc să se pregătească pentru schimbare, pentru a fi în pas cu timpurile. Avem nevoie ca voi să fiți acei oameni care să aducă înnoirea. Este cu siguranță și gândul părinților și familiilor voastre care vă susțin și vă sunt alături. Este, de asemenea, și menirea profesorilor care vă vor îndruma pentru desăvârșirea cunoștințelor indiferent de specializarea în care vă veți forma”,  a spus aceasta.

Și prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a avut un mesaj pentru cei care au pășit în noul an universitar. „Astăzi suntem aici  pentru a marca începutul unei noi călătorii în lumea cunoașterii, în lumea universitară. Dragi studenți, un an universitar reprezintă oportunitatea de a descoperi, de a dezvolta abilitățile. Universitatea vă ajută să vă dezvoltați abilitățile critice de gândire, să învățați să comunicați eficient, să lucrați în echipă și să deveniți lideri în propriile voastre domenii. Pe parcursul anului universitar veți întâlni provocări și obstacole, dar aveți în voi resursele și puterea de a le depăși. Căutați  sprijinul profesorilor, colegilor care sunt alături de voi pentru a vă ajuta să reușiți”, a spus acesta.

La final, olimpicii, viitori studenți ai ULBS și AFT, au fost premiați de rectorii celor două institiții de învățământ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Valjan

Acum 2 luni

Dupa festivitati oare Bokor nu i-a luat pe toti sa-i duca la o inghetata? :)
Raspunde

Cotcodac

Acum 2 luni

în sfarsit se vede ca ati adus-o pe tipa aia șmechera la PR…
Raspunde

Universitar

Acum 1 lună

Care șmecheră? Agramată, poate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus