Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Ce facem în luna octombrie la Sibiu? Sibiu Opera Fest, Astra Film Festival, Piano Rocks, Semimaratonul Mocăniței și ARMONIA Disco&Retro Party, printre evenimentele lunii

Ce facem în luna octombrie la Sibiu? Sibiu Opera Fest, Astra Film Festival, Piano Rocks, Semimaratonul Mocăniței și ARMONIA Disco&Retro Party, printre evenimentele lunii

A doua lună de toamnă aduce la Sibiu o mulțime de evenimente de care ne putem bucura. Astra Film Festival, Sibiu Opera Fest, petreceri dedicate studenților, Criteriul Toamnei, ARMONIA Disco&Retro Party, Piano Rocks sau Târgul de ecoturism din Muzeul Astra sunt doar câteva dintre evenimentele lunii octombrie.

Am pregătit mai jos o listă cu principalele evenimente ale lunii:

Sibiu Opera Festival 2023

Între 1 și 13 octombrie Filarmonica de Stat Sibiu organizează Sibiu Opera Festival.

Program SIBIU OPERA FESTIVAL, ediția XXII

1-4 octombrie 2023

Sala Henry Selbing, Sala festivă a Bibliotecii ASTRA, Sala Oglinzilor

Masterclass de canto coordonat de soprana Iulia Isaev, tenorul Marius Vlad Budoiu și baritonul Florin Estefan;

Evenimentul se adresează tinerelor talente aflate la început de carieră și le oferă șansa de a studia cu artiști consacrați și de a apărea pentru prima dată pe scenă alături de o orchestră profesionistă.

2-4 octombrie 2023

Spații neconvenționale

Take an Opera Break

recitaluri de arii din opere celebre

Vineri, 6 octombrie 2023, ora 19.00

Sala Thalia

Gala Sibiu Opera Festival

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: Vasilis Alevizos (laureat al Concursului internațional de dirijat “Ionel Perlea”)

Soliști: participanții la masterclass

Dansatori al Teatrului de Balet Sibiu

Prezentator: Cătălin Sava

Duminică, 8 octombrie 2023, ora 19.00

Sala Thalia

"Così fan tutte" de Wolfgang Amadeus Mozart

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: Tiberiu Soare

Soliști ai Operei Brașov

Luni, 9 octombrie 2023, ora 11.00

Foaierul hotelului "Împăratul Romanilor"

Conferință Sibiu Opera Festival

Participă: Claudia Robu, Cristian Lupeș, Cătălin Sava

Marți, 10 octombrie 2023, ora 19.00

Centrul Cultural "Ion Besoiu"

"Giselle" de Adolphe Adam

Baletul Operei Naționale Române din Timișoara

Miercuri, 11 octombrie 2023, ora 19.00

Sala Thalia

"Don Pasquale" de Gaetano Donizetti

Opera Națională Română Iași

Joi, 12 octombrie 2023, ora 19.00

Centrul Cultural "Ion Besoiu"

"Crai Nou" de Ciprian Porumbescu

Opera Națională București

Dirijor Daniel Jinga

Vineri, 13 octombrie 2023, ora 19.00

Centrul Cultural "Ion Besoiu"

"Zorba"

Balet în două acte pe un libret de Lorca Massine, după romanul Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis

Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Târg de ecoturism în Muzeul Astra

Toamna se simte în calendar și în aer și o să se simtă și în ofertele prezentate weekendul acesta la Târgul de Ecoturism din Muzeul Astra.

„Vom avea producători, ateliere pentru copii, program artistic și multe propuneri interesante pentru sezonul care tocmai a început! 6-8 octombrie, Muzeul Astra din Sibiu!”, arată organizatorii evenimentului.

Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Tot cei de la Anii Drumeției au făcut publică și lista cu drumețiile pentru luna octombrie:

 

Welcome Back Students

Lovebar invită studenții să sărbătorească noul an cu o petrecere care va avea loc sâmbătă, 7 octombrie.

„După o pauză bine meritată, este timpul să ne revedem și să dăm startul unei serii pline de distracție și dans! Cu muzică de top și atmosferă vibrantă, Lovebar este locul perfect pentru a vă bucura de întâlnirea cu prietenii și de a face noi cunoștințe.

Pregătiți-vă pentru o noapte de dans non-stop, băuturi delicioase și atmosferă incendiară. Este o ocazie unică de a marca întoarcerea în oraș și de a sărbători în stil mare!”, arată organizatorii evenimentului.

Criteriul Toamnei 

Criteriul Toamnei închide Agenda Sportivă cu o competiție dedicată amatorilor de ciclism, dar și iubitorilor de sănătate și mișcare pe bicicletă. Evenimentul va avea loc duminică, 8 octombrie, de la ora 9.

ARMONIA Disco&Retro Party revine în 14 octombrie

O nouă ediție a Armonia Disco&Retro Party revine la Sibiu în 14 octombrie la Backyard.

Bilete mai sunt disponibile aici.

„Pentru o bună desfășurare a evenimentului vă încurajăm să achiziționați biletele din timp, deoarece confortul vostru este grija noastră principală, iar locurile vor fi limitate! Ne bucurăm nespus că vă distrați alături de noi! Abia așteptăm să ne revedem!”, transmit organizatorii evenimentului.

Semimaratonul Mocăniței - ediția a III-a

Asociația Mocănița Transilvaniei ne invită să pășim într-o lume fascinantă, într-un cadru spectaculos - Castelul Teleki din Posumș, pe 14 octombrie. 

„Indiferent dacă ești un sportiv, pasionat sau doar îți dorești să petreci o zi minunată în mijlocul naturii, Semimaratonul Mocăniței te va încânta cu peisaje de vis și o atmosferă plină de farmec. Traseul nostru îți va oferi ocazia de a explora locuri fascinante și de a cunoaște oameni încântători, iar istoria va prinde viață în fiecare pas pe care îl vei face. Vei descoperi secretele și poveștile ascunse în aceste meleaguri pline de istorie”, arată organizatorii evenimentului.

O nouă ediție a Campionatului de Ticket to Ride la Sibiu

A doua ediție a Campionatului de Ticket to Ride va avea loc, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 10, pe strada 9 Mai, numărul 10 (magazinul Atu Toys). Taxa de participare la eveniment este de 45 de lei, bani care vor merge la Asociația Prietenii Mocăniței pentru a cumpăra o motocoasă necesară pentru întreținerea liniei de mocăniță de voluntari. Detalii aici

 

Astra Film Festival

Care sunt cele mai bune filme documentare românești din ultimul an? Vom afla răspunsul în mai puțin de o lună, la Sibiu, acolo unde va avea loc ediția aniversară Astra Film Festival (15-22 octombrie). În cei 30 de ani de existență, festivalul de la Sibiu a jucat un rol important în stimularea creației cinematografice non-ficțiune și a dezbaterii despre probleme care preocupă societatea românească, devenind platforma nr. 1 a filmului documentar românesc și nu numai, și contribuind decisiv la înscrierea acestui gen cinematografic în agenda culturală a României. În selecția oficială din acest an se află peste 130 de producții din toată lumea, majoritatea premiere. Unsprezece dintre ele, realizate de autori consacrați, nume de prestigiu ale filmului documentar românesc, precum și de regizori din noul val, se află în cursa finală pentru premiile Competiției România.

Piano Rocks 

Ediţia aniversară a proiectului Piano Rocks propune iubitorilor de artă un fusion între cele mai apreciate segmente ale culturii: muzica, dansul şi fotografia. Evenimentul va avea loc duminică, 15 octombrie, de la ora 19.

Concertul Piano Rocks X va reuni pe scenă peste 30 de artişti, într-un concept unic: publicul va putea asculta piese din repertoriul rock naţional şi internaţional adaptate pentru interpretare simfonică, va putea urmări performance balet clasic (Teatrul de Balet Sibiu).

Invitatul special al ediţiei aniversare – Piano Rocks X – va fi trupa Viţa de Vie care va interpreta cele mai cunoscute piese din repertoriul propriu, în variantă simfonică, alături de Orchestra ”Piano Rocks”.

Mai multe detalii aici.

Program TNRS

În programul TNRS din luna Octombrie  căreia se regăsesc premiera „O, ce zile frumoase!”, noua producție de mare succes „Neînțelegerea”, patru reprezentații „Faust”, comedii, drame și spectacole ale Secției germane, cu traducere în limba română.

Spectatorii au șansa să vadă la Sibiu producția „Jocuri, vorbe, greieri...”, în regia lui Silviu Purcărete, cu Constantin Chiriac și 17 actori ai TNRS, spectacol invitat special în programul Festivalului Național de Teatru și care, în perioada următoare, va fi în turnee în Israel, Franța și Belgia.

Întreg programul mai jos:

 

Programul Teatrului Gong

Și Teatrul Gong a pregătit în această lună mai multe surpize pentru cei mici. Programul atelierelor și al spectacolelor îl găsiți aici. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus