Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Tursib vrea să-și asigure autobuzele, călătorii și bunurile: 300 lei/zi lei în caz de spitalizare în urma unui accident, 15.000 lei pentru avarierea bicicletelor

Tursib vrea să-și asigure autobuzele, călătorii și bunurile: 300 lei/zi lei în caz de spitalizare în urma unui accident, 15.000 lei pentru avarierea bicicletelor

Societatea de transport public din Sibiu Tursib vrea să-și asigure autobuzele, autoturismele din dotare, dar și pasagerii și bunurile. O licitație va fi organizată în acest sens la sfârșitul lunii octombrie.

Licitația anunțată de Tursib reprezintă un angajament al societății de a asigura protecția și securitatea flotei sale de autobuze, autoturisme și a pasagerilor săi. Conform caietului de sarcini, licitația este împărțită în trei loturi distincte, fiecare cu caracteristici și cerințe specifice.

În primul lot reprezentanții societății de transport public vor să achiziționeze asigurări CASCO pentru un număr de 133 de autovehicule din flota Tursib. Printre vehiculele incluse se numără autobuzele, minibuzele electrice, autobuzele CNG. Asigurarea CASCO va oferi acoperire pentru o gamă variată de evenimente, inclusiv ciocniri, incendii, trăsnete, explozii și altele, asigurând astfel protecția completă a vehiculelor, cu excepția cazurilor de furt.

Lotul al doilea se referă la asigurările obligatorii RCA pentru mijloacele de transport din dotarea societății. Sunt vizate un număr de 161 de autovehicule, inclusiv autobuze care circulă cu motorină, autobuze CNG, minibuze electrice și autovehicule din parcul auxiliar. Asigurarea RCA este vitală pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice și acoperă daunele produse altor părți în caz de accident.

În cel de-al treilea lot sunt incluse asigurările clădirilor, construcțiilor și obiectelor de inventar ale Tursib, care ar urma să ofere o protecție vitală împotriva incendiilor și altor calamități. De asemenea, această categorie acoperă asigurarea de călătorii pentru cazuri de accidente și bagaje, asigurând că pasagerii beneficiază de o călătorie în siguranță cu mijloacele de transport ale Tursib.

Protecție extinsă pentru conducerea societății

Lotul al treilea mai include și asigurarea de răspundere managerială, menită să protejeze conducerea companiei în fața litigiilor și cererilor de despăgubire. Suma asigurată este 800.000 lei - pentru director general, director economic și director tehnic.

Asigurarea bicicletelor

Din caietul de sarcini, pentru bicicliști sunt de interes informațiile referitoare la asigurarea bicicletelor transportate cu semiremorca ce are numărul de înmatriculare SB10YOB. Suma asigurată este de 15.000 lei pentru avarierea bicicletelor în perioada specificată, adică 1 mai 2024 - 31 octombrie 2024. Documentul include clarificările privind riscurile acoperite pe timpul transportului, cu mențiunea că bicicletele trebuie să fie fixate corespunzător în semiremorcă pentru a fi acoperite de asigurare.

Acest lot mai conține și asigurarea facultativă a călătorilor pentru cazurile de accidente. Astfel, în caz de acidente pentru 50 de persoane, suma asigurată este 30.000 lei (deces și invaliditate) sau 300 lei/zi (spitalizare, convalescență).

Termenul de plată pentru primele de asigurare este flexibil, putând fi achitate în rate lunare egale, în funcție de perioada asigurată. Perioada de asigurare pentru toate loturile este stabilită între 01.01.2024 și 31.12.2024.

Statistica Tursib arată că numărul de călători transportați de către societatea Tursib S.A. în anul 2019 a fost de 39.354.914 călători, cu o medie zilnică de 109.319 de călători. În 2020, numărul călătorilor a înregistrat o ușoară scădere, ajungând la 33.914.560 călători, cu o medie zilnică de 94.207 călători. În 2021, numărul de călători a crescut la 36.841.312, cu o medie zilnică de 102.337 călători, și a continuat să se mențină stabil în 2022, când au fost transportați 36.922.795 de călători, cu o medie zilnică de 102.563.

Datele Tursib arată că anul 2022 a fost cel mai problematic, din punct de vedere al numărului de evenimente, respectiv dosare încheiate. Spre exemplu, în 139 de evenimente a fost implicat Tursib, fiind înregistrate 54 de dosare pentru CASCO, 49 dosare RCA, iar într-un caz a fost nevoie să apeleze la asigurarea pentru călători.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2444

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Vescan

Acum 1 lună

Bună ziua Tursib are nevoie de o conducere cu mâna de fier dimineața șoferii nu respecta programul nu întru în amănunte mulți depindem de alt autobuz și l scăpăm pe cel de legatura în afara de cele doua sau trei șoferițe care merită respectul meu ceilalți șoferi bărbați parca ar fi tractoristi tiristi au cutie automata ar trebuie sa conducă bine nu sa zguduie autobuzul invatații sa si iubeasca meseria și sa ne iubeasca pe noi oamenii sunt plătiți din banii noștri nu suntem sacii lor de cartofi ...iar dimineața mai ales pe traseul 11 puneți ori autobuz lung ori doua stam ca struguri în teasc cam atit sa nu va supărați pe mine va doresc numai bine și puneți lucrurile la punct la revedere
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus