3.446.300 de euro cere BCR pentru sediul de la intersecția străzilor Emil Cioran și Dr. Ștefan Stanca, vis-av-s de Facultatea de Inginerie.
În ultima perioadă, banca încearcă să scape de toate sediile centrale, imobile similare din Cluj, Craiova și Târgu Jiu fiind vândute de BCR.
”Se află în apropierea Pieței Unirii, având o poziționare favorabilă, cu vizibilitate excelentă. Arterele principale sunt situate la cca. 100 m către nord, respectiv intersecția dintre Str. General Vasile Milea, Str. Andrei Șaguna cu Str. Emil Cioran și Bd. Corneliu Coposu, zona cunoscută că Piață Unirii.
În apropiere se află centrul istoric al municipiului în care se regăsesc o serie de atracții cum ar fi Piața Mare, Casa Generalilor, Palatul Brukenthal și altele. Imobilul se află în zona protejată a Centrului Istoric al municipiului Sibiu”, se precizează în anunțul postat pe pagina web destinată imobilelor scoase la vânzare sau executate de BCR.
Factură estimată pe calculele BCR și Enel de 26.600 de euro pe lună la energie
Clădirea are un regim de înălțime S+P+M+7E, fiind amplasată pe un teren aflat în concesiune.
Tranzacția de vânzare a acestei proprietăți implică și închirierea ulterioară a unei suprafețe de 3.031 mp de către BCR, precizează banca.
Imobilul a fost construit în 1999 și are o suprafață construită desfășurată de peste 6.800 de metri pătrați.
Interesant este că în anunț se precizează că imobilul intră în categoria energetică ”C” și că aici este un consum anual specific de energie de 235 kWh/m2/an.
Conform ofertelor propuse clienților de Enel, dacă ne referim doar la prețul la gaze naturale, mai ieftin decât cel la electricitate, la kWh, el este de aproximativ 0,31 lei/kWh, iar la estimarea dată de BCR pentru acest sediu, de 235 kWh/m2/an, dacă ne raportăm la suprafața de 6.800 de mp, ar rezulta o factură anuală de 1,59 milioane de lei, adică aproximativ 26.600 de euro pe lună.
Primăria Cluj a plătit anul trecut 5,8 milioane de euro pentru sediul de 7 etaje al BCR Cluj
Primăria Cluj-Napoca a plătit în 2022 5,8 milioane de euro pe clădirea de 7 etaje de pe George Barițiu aparținând Băncii Comerciale Române. Inițial, prețul cerut de vânzător se ridica la 6,5 milioane de euro, relatează Monitorul de Cluj.
În luna iulie, Primăria Cluj-Napoca a decis să își exercite dreptul de preempțiune pentru achiziționarea clădirii BCR de pe strada George Barițiu.
Imobilul are o suprafață construită la sol de 1035 mp, regim de înălțime D+P+7etaje aflat în proprietatea Băncii Comerciale Române. Prețul de vânzare este de 5.870.000 euro (preț nepurtător de TVA, cum se arată în contractul de vânzare-cumpărare), care va fi plătit în lei la cursul BNR la data plății.
De asemenea, Consiliul Județean Dolj a anunțat că intenționează să cumpere sediul BCR din centrul Craiovei. Angajații instituției ar urma să își mute acolo birourile, întrucât Palatul Administrativ urmează a fi reabilitat. Pentru această investiție, autoritățile județene ar trebui să pregătească aproape 1,8 milioane de euro, însă au precizat că vor încerca o negociere cu banca.
La Râmnicu Sărat, în județul Buzău, administrația locală a plătit 316.000 de euro fără TVA, pentru sediul BCR din localitate, iar la Târgu Jiu sediul BCR de acolo a fost transformat într-o clinică privată.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 15930
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Erata
Acum 3 ore
Un român
Acum 3 ore
Adina
Acum 4 ore
Unul
Acum 4 ore
Emil