Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Dan Barna, vicepreședintele USR: „Președintelui Klaus Iohannis i-a mâncat pisica limba când vorbim despre PNRR și bani pentru dezvoltare”

Dan Barna, vicepreședintele USR: „Președintelui Klaus Iohannis i-a mâncat pisica limba când vorbim despre PNRR și bani pentru dezvoltare”

Dan Barna, vicepreședintele USR, a vorbit într-o conferință care a avut loc vineri, 6 octombrie, la sediul filialei USR Sibiu, despre riscul real ca România să piardă 5,5 milioane de euro din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență al României).

„Riscul real este ca în acest an, pentru cererile de plată trei și patru, să pierdem 5,5 milioane de euro, iar cererea trei este blocată în reglementarea speciilor speciale, în eliminarea pensiilor speciale, un jalon PNRR, o cerință pe care am pus-o ca reformă în acest angajament către Uniunea Europeană, cerință prin care actualul guvern încearcă prin toate căile cu disperare să n-o îndeplinească. Riscul este ca noi toți, România, să piardă 5, 5 miliarde de euro. Este o cifră deloc mică și este o cifră care ar contribui semnificativ la reducerea acestui deficit uriaș în care ne împinge guvernul în fiecare decizie”, a spus Dan Barna în cadrul conferinței de presă.

Politicianul a vorbit și despre nepăsarea pe care conducerea țării o are cu privire la aceste finanțări.

„Mai este un lucru pe care vreau să-l spun, președintelui Klaus Iohannis i-a mâncat pisica limba când vorbim despre PNRR și bani pentru dezvoltare. Nu am văzut nicio intervenție, niciun singur cuvânt, nicio singură tragere de urechi pentru prietenul și colegul său Marcel Ciolacu prin care să-i ceară să facă aceste reforme. Știm că n-avem un președinte reformist, știm că avem un președinte preocupat mai mult de vacanțe și de agenda personală, dar vorbim de o sursă de dezvoltare pe care parcă ne ambiționăm să nu o accesăm”, a concluzionat acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1001

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Muresan

Acum 1 lună

N-ar fi prima data... Cand vorbeste despre cerealele ucrainiene i se umple gura de miere....
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

Deci n-am auzit de USR nimic de luni bune, daca nu se face si anul si acuma apare danut din pamant din iarba verde cu vreo 3-4 articole / declaratii de presa / bla bla. S-au terminati banii de concedii? Se vede cumva la guvernare? Sau se pregateste sa devina primar?
Raspunde

Limba la control!

Acum 1 lună

Dan Barna, ca toți useriștii, vorbește doar în expresii copiate din limba engleză (cat's got his tongue). Mai vorbiți, mă, și în limba română, dacă vreți să vă aleagă fraierii ăștia ...
Raspunde

Unsibian

Acum 1 lună

Pe astfel de declaratii și lupte interne s-a produs ascensiunea hauristilor.

Raspunde

Titi

Acum 1 lună

Mulțumesc pentru informare domnule Barna. Tie cine ți-a mâncat limba când ați fost la guvernare? De ce nu ați mai îndepărtat penalii din funcții publice? Votez AUR, sa se oftice toți useristii si iohanistii de pe aici.
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Ma smechere, baza chiverniselii crimei organizate institutionale - politicieni, magistrati si politisti - este tot jaful si talharia asupra proprietatilor populatiei, PNRR e pentru camuflaj.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus