Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Președinta USR Sibiu, despre postul de viceprimar al Sibiului: „PNL să nu mai râvnească la acest post”

Președinta USR Sibiu, despre postul de viceprimar al Sibiului: „PNL să nu mai râvnească la acest post”

Ruxandra Cibu Deaconu, președinta filialei județene USR Sibiu, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, 6 octombrie, despre ocuparea postului de viceprimar al Sibiului, rămas vacant după ce Viceprimarul PNL Alexandru Dumbravă a demisionat din funcție în 1 august, după ce a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro.

Președinta filialei județene USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu a precizat că PNL ar trebui să nu mai râvnească la acest post, după eșecul lui Alexandru Dumbravă.

Citește și: Viitorul viceprimar al Sibiului: Astrid Fodor spune că poate fi din oricare partid, Bibu că este propus el, USR și PSD încă nu au decis

„Aș vrea să fac câteva precizări referitoare la discuțiile și scandalul care s-a iscat pe marginea postului de viceprimar al municipiului Sibiu, post rămas vacant după demisia domnului Alexandru Dumbravă. Știm că PNL își dorește foarte mult acest post însă aș vrea să reamintesc opiniei publice faptul că PNL a primit o dată această șansă și a ratat-o. Acum trei ani PNL a primit prin jocul negocierilor acest post onorant de altfel și a eșuat lamentabil. A eșuat printr-o demisie care a venit după un dosar penal și o recunoaștere a vinovăției pentru fapte de corupție.

Ar fi moral, credem noi, având în vedere că mai este mai puțin de un an până la alegeri, ca PNL să nu mai râvnească la acest post, la această funcție, și asta din respect pentru sibieni, nu din alt motiv, și să aștepte votul oamenilor de anul viitor. Acest scandal de corupție a făcut suficient rău primăriei Sibiu, iar PNL este direct responsabil pentru asta. Dacă vor fi propuneri de la alte partide pentru funcția de viceprimar noi vom analiza fiecare caz și vom decide dacă și pe cine vom susține. Dacă va fi cazul, evident, USR, are consilieri competenți, incoruptibili, care pot îndeplini oricare dintre aceștia această funcție de viceprimar. Așadar, ne rezervăm dreptul de a propune un viceprimar dacă vom ajunge la concluzia că acest lucru este necesar.

Haideți să punem pe primul loc primăria Sibiu și sibienii care au nevoie de o instituție care funcționează bine, nu de scandaluri și lupte pe funcții”, a precizat aceasta.

USR-ul nu a anunțat încă niciun nume care ar putea candida la acest post.

„Oricare dintre colegii mei sunt pregătiți. N-am avut această discuție, așteptăm să vedem ce se decide după ce, probabil, doamna primar și consilierii vor discuta aceste aspecte. Din partea noastră, oricare din cei patru colegi este pregătit, competent și incoruptibil”, a spus aceasta.

Referitor la discuțiile cu FDGR-ul pe tema postului de viceprimar pentru USR, Ruxandra Cibu Deaconu a precizat că există deschidere în acest sens.

„Noi ne-am oferit disponibilitatea, ajutorul, deschiderea pentru a face acest pas dacă va fi necesar dar suntem dispuși în aceeași măsură să susținem orice altă propunere care îndeplinește practic aceleași condiții”, a concluzionat aceasta.

Context: Dumbravă a demisionat după ce a recunoscut o fraudă cu bani europeni 

Viceprimarul PNL Alexandru Dumbravă a demisionat din funcție în 1 august. Întors din concediu, Dumbravă și-a prezentat demisia atât din funcția de viceprimar, cât și cea de consilier local.

Citește și: Viceprimarul Alexandru Dumbravă a demisionat din funcție. A renunțat și la poziția de consilier local

Tot de atunci el a devenit director al Școlii Gimnaziale din Roșia, funcție pe care a obținut-o în urma unui concurs susținut în anul 2021.

Alexandru Dumbravă și-a dat demisia din cele două funcții după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, la începutul săptămânii trecute, după ce a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro.

Parchetul European (EPPO) a înaintat instanței un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care viceprimarul Sibiului a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni, înainte de a deveni primar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Raluca

Acum 1 lună

Din pacate USR Sibiu prin oameni precum Plesciuc sau Echert lasa de dorit. Plesciuc in conflict de interese actionand mai degraba in favoarea agentiei imobiliare pe care o are iar Echert care a fost lamentabil cand Livia Sava cu state vechi in fostul FSN Sibiu, a fost numita in consiliul de administratie al casei de sanatate sibiu.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

din pacate si USR Sibiu este ABSOLUT inexistent!!!
Raspunde

Ovidiu Oanta

Acum 1 lună

Du-te tu la Bucuresti de unde ai venit si nu mai fa gargara pe aici. Tu nu esti Sibianca !
Raspunde

Denisa mindfullness vibes

Acum 1 lună

Oamenii nostri minunati din USR alaturi de care vom schimba tara asta medievala, vom transforma bisericile in spitale, vom scapa tara de popi si casatorii hetero! Daca USR nu va castiga cu minim 90% alegerile, noi vom pleca din tara asta in Suedia!
Raspunde

Cichicean

Acum 1 lună

Luati bilete din timp ca poate se vor scumpii.
Raspunde

Marian

Acum 1 lună

În sfârșit, cineva care pune punctul pe i. După faza cu Dumbravă, mă așteptam să fie mai cu bun-simț domnii peneliști. Văd că tot sus, pe grămada de porumb, vor să se suie. E incredibil!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mirel Cristea

Acum 1 lună

Nu este ea in masura sa vina cu comentarii. A fost trimisa aici in Sibiu din alt judet. nu o recunosc ca si localnica
Raspunde

Peeeneeeleeee

Acum 1 lună

Echipa galbena a demonstrat tot ceea ce era de demonstrat. Coruptie, incompetenta, prostie, răutate. Orice sibian normal la cap realizeaza ca infectia galbena trebuie aruncata la tomberon. Dar nu la soma, ca e prea scump.

Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

" Ar fi moral,credem noi" !!?? Da cine sinteti...voi??????? Da de ce sa nu aiba drepturi...morala si asupra voastra??? Hai bagati o pe aia cu trotinetele si e ok...ala e maximul la care puteti ajunge!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus