Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Polițiștii sibieni vor patrula și în pauze la școlile cu risc. Ivancea: „Nu se mai formează acele grupuri de elevi care pot deveni generatoare de incidente”

Polițiștii sibieni vor patrula și în pauze la școlile cu risc. Ivancea: „Nu se mai formează acele grupuri de elevi care pot deveni generatoare de incidente”

În anul școlar 2023 – 2024 polițiștii sibieni anunță o serie de noutăți în ceea ce privește planul teritorial de menținere a siguranței elevilor în școlile sibiene. Dincolo de atenția acordată acțiunilor de prevenție pe linia consumului de droguri polițiștii spun că vor patrula în timpul pauzelor la școlile și liceele cunoscute ca fiind cu risc de incidente și că vor face parte din grupuri de acțiune alături de părinți și cadre didactice.   

347 de școli și grădinițe sunt în responsabilitatea Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, au anunțat reprezentanții instituției în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, 10 octombrie. De asemenea polițiștii au transmis că în baza unui plan național de siguranță școlară sunt o serie de noutăți pe linie preventivă care se vor aplica în școlile, liceele și chiar grădinițele sibiene.

Una dintre aceste noutăți este și faptul că din acest an școlar polițiștii au acțiuni și în timpul pauzelor la școlile considerate cu risc.

Din acest an școlar, pe baza acestui plan de măsuri și pe baza riscurilor expuse în anii anteriori, acționăm și în timpul pauzelor. În pauza mare în mod special, timp de 20, 30 de minute. După o săptămână în care am avut astfel de acțiuni feed back-ul profesorilor și al directorilor a unul pozitiv, în sensul că nu se mai formează acele grupuri de elevi care pot deveni generatoare de incidente”, a spus Tiberiu-Iulian Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

Potrivit acestuia astfel de acțiuni se vor derula pe parcursul întregului an școlar. Ivancea a evitat să facă publice numele unităților școlare, dar a precizat că acestea se află atât în zonă centrală, dar nu în Piața Mare, cât și în zona de cartiere a municipiului Sibiu.

Un alt element de noutate este și faptul că, tot din acest an școlar polițiștii sibieni vor face parte din grupuri de acțiune lcreate a nivelul tuturor școlilor și grădinițelor. Astfel, alături de părinți și cadre didactice vor acționa pentru siguranța copiilor și a elevilor.

„Fiecare unitate de învățământ are desemnați polițiști care să mențină o legătură permanentă cu reprezentanții acestora și să identifice problemele ce țin de competența poliției astfel încât activitățile să aibă cu preponderență caracter preventiv”, a mai spus Tiberiu Ivancea.  

Pe linie de prevenție o atenție deosebită va fi acordată de polițiști consumului de droguri care a crescut în ultimii ani în rândul tinerilor. Potrivit șefului IPJ creșterea numărului de persoane care cad pradă drogurilor se înregistrează la grupa de vârstă este între 18 și 30 de ani.

În acest sens cei de la Biroul de Siguranță Școlară vor desfășura activități de prevenție pe tema consumului de droguri în toate unitățile de învățământ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Claudiu

Acum 6 luni

"Nu se mai formează acele grupuri de elevi care pot deveni generatoare de incidente" Aceeasi gandire si "actiune" invechita din vremurile comunistilor cand puneau pulanul pe tot ce se aduna mai mult de 5 ca nu cumva sa iasa de-o demonstratie anti-ceasca. In logica distinsului, elevii trebuie sa se razleteasca asemeni caprei negre; n-au de ce sta in grupuri ca s-a inventat aerul conditionat daca vor sa se incalzeasca sau sa se racoreasca. Si pana la urma, chiar si in clase; de ce sunt asa multi ? Maxim 2,hai 3. Si s-a rezolvat ideea potentialelor incidente Monumentalule, e scoala moncher. E normal sa interactioneze si sa sta in grup; de aia se cheama ca sunt colegi. Si unii raman prieteni pana la adanci batraneti Pe vremea cand te-ai scolit va spargea bisericuta cu tancheta moncher Ivancea ?
Raspunde

???

Acum 6 luni

Una se spune, alta se intelege. E vorba sa preintampine conflictele care au loc pe la Denta, Energetic, Henri Coanda. Se vede ca n-ati mai fost de mult la scoala, dar ati ramas calat pe comunism...
Raspunde

Emil

Acum 6 luni

Lupii paznici la stana...pazesc scolile si cer poze parintilor cu fetitele pentru a le santaja....
Raspunde

Emil

Acum 6 luni

Daca politistii sunt poame serioase sa faca publice toate plangerile parintilor musamalizate la DGA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus