Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ce facem în weekend? Astra Film Festival, Armonia Disco&Retro Party, semimaratonul mocăniței, Piano Rocks

Ce facem în weekend? Astra Film Festival, Armonia Disco&Retro Party, semimaratonul mocăniței, Piano Rocks

Weekend-ul care urmeză ne aduce mai multe motive de ieșit din casă. Începe Astra Fillm Festival, petrecem la Armonia Disco&Retro Party, mergem la o tură pe traseul cicloturistic „Mocănița - Valea Hârtibaciului” și dacă vrem să facem o plimbare prin județ putem alege Festivalul Verzei de la Moșna. 

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango  sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

Filmele de la CineGOLD 

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „Nuntă pe bani”, „Norocul Prostului”Vorbește cu mine” sau „Equalizer 3: Ultimul Capitol” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

Astra Film Festival

Care sunt cele mai bune filme documentare românești din ultimul an? Vom afla răspunsul la Sibiu, acolo unde va avea loc ediția aniversară Astra Film Festival (15-22 octombrie). În cei 30 de ani de existență, festivalul de la Sibiu a jucat un rol important în stimularea creației cinematografice non-ficțiune și a dezbaterii despre probleme care preocupă societatea românească, devenind platforma numărul 1 a filmului documentar românesc și nu numai, și contribuind decisiv la înscrierea acestui gen cinematografic în agenda culturală a României. În selecția oficială din acest an se află peste 130 de producții din toată lumea, majoritatea premiere. Unsprezece dintre ele, realizate de autori consacrați, nume de prestigiu ale filmului documentar românesc, precum și de regizori din noul val, se află în cursa finală pentru premiile Competiției România.

 

ARMONIA Disco&Retro Party revine în 14 octombrie

O nouă ediție a Armonia Disco&Retro Party revine la Sibiu în 14 octombrie la Backyard.

Bilete mai sunt disponibile aici.

„Pentru o bună desfășurare a evenimentului vă încurajăm să achiziționați biletele din timp, deoarece confortul vostru este grija noastră principală, iar locurile vor fi limitate! Ne bucurăm nespus că vă distrați alături de noi! Abia așteptăm să ne revedem!”, transmit organizatorii evenimentului.

Festivalul Verzei la Moșna

Ca în fiecare an, în a doua săptămână din octombrie, la Moșna, se petrece și se gustă apetisante produse preparate cu și din varză de gospodinele din comunitate.

„Voia bună este întreținută cu muzică populară, muzică pop rock, târg de produse locale și o pitorească paradă a căruțelor. Haideți să savurăm împreună gustul toamnei la Moșna!”, transmite primăria Moșna pe pagina de facebook.

 

Oktoberfest

În perioada 12-14 octombrie cei de la Butoiul de Aur ne invită la Oktoberfest.

„Pentru că vă spuneam zilele trecute ce mult contează ca un brand + produs sau chiar festival/conferință/orice tip de eveniment recurent să interacționeze cât mai des cu comunitatea pentru ca, în timp, aceasta să-și însușească + să accepte că îi aparține, împreună cu colegii de breaslă de pe strada Turnului din Sibiu, punem iar de-o petrecere strașnică: de data aceasta sub forma unui foarte mic #oktoberfest + #BavariaVibes = #letsdrinktothat the Romanian way!”, arată cei de la Butoiul de Aur.

Semimaratonul Mocăniței - ediția a III-a

Asociația Mocănița Transilvaniei ne invită să pășim într-o lume fascinantă, într-un cadru spectaculos - Castelul Teleki din Posumș, pe 14 octombrie.

„Indiferent dacă ești un sportiv, pasionat sau doar îți dorești să petreci o zi minunată în mijlocul naturii, Semimaratonul Mocăniței te va încânta cu peisaje de vis și o atmosferă plină de farmec. Traseul nostru îți va oferi ocazia de a explora locuri fascinante și de a cunoaște oameni încântători, iar istoria va prinde viață în fiecare pas pe care îl vei face. Vei descoperi secretele și poveștile ascunse în aceste meleaguri pline de istorie”, arată organizatorii evenimentului.

 

O nouă ediție a Campionatului de Ticket to Ride la Sibiu

A doua ediție a Campionatului de Ticket to Ride va avea loc, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 10, pe strada 9 Mai, numărul 10 (magazinul Atu Toys). Taxa de participare la eveniment este de 45 de lei, bani care vor merge la Asociația Prietenii Mocăniței pentru a cumpăra o motocoasă necesară pentru întreținerea liniei de mocăniță de voluntari. Detalii aici.

Piano Rocks

Ediţia aniversară a proiectului Piano Rocks propune iubitorilor de artă un fusion între cele mai apreciate segmente ale culturii: muzica, dansul şi fotografia. Evenimentul va avea loc duminică, 15 octombrie, de la ora 19.

Concertul Piano Rocks X va reuni pe scenă peste 30 de artişti, într-un concept unic: publicul va putea asculta piese din repertoriul rock naţional şi internaţional adaptate pentru interpretare simfonică, va putea urmări performance balet clasic (Teatrul de Balet Sibiu).

Invitatul special al ediţiei aniversare – Piano Rocks X – va fi trupa Viţa de Vie care va interpreta cele mai cunoscute piese din repertoriul propriu, în variantă simfonică, alături de Orchestra ”Piano Rocks”.

Mai multe detalii aici.

Tură pe traseul cicloturistic „Mocănița - Valea Hârtibaciului” remarcat

Traseul de tip circuit pornește de la finalul noii piste de biciclete de pe malul Cibinului (Gușterița). Traseul are o lungime de aproximativ 45 km și o diferență de nivel de 745 m, ceea ce îl clasifică drept un traseu de dificultate medie. 

Detalii despre tura de sâmbătă, de la ora 10, aici.

 

„Diplomație și bun gust” 

Evenimentul caritabil culinar „Diplomație și bun gust” ajunge la a doua edițied duminică, 15 octombrie, de la ora 12 în Muzeul Astra.

„Vă invităm alături de Rotary Club Sibiu și de partenerii noștri în Muzeul ASTRA din Sibiu.Vom găti, iar veniturile obținute din vânzarea porțiilor de mâncare vor fi donate către retehnologizarea Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară "Terezianum" Sibiu și către Școala de Bucătari Rotary Club Sibiu.Vă asteptăm să vă bucurați de o masă delicioasă în natură și să susținem împreună educația sibiană”, arată organizatorii.

Târgul Bookisit, un târg de carte second-hand pentru copii și părinți, ajunge la Sibiu 

Târgul Bookisit, un târg de carte second-hand pentru copii și părinți ajunge la Sibiu, după 10 ediții organizate în București și una în Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc duminică, 15 octombrie, între orele 10:00 și 15:00, la Școala Româno-Finlandeză ERI Sibiu. 

Detalii aici.

Țara Oltului în Produse și Tradiții

Duminică, începând cu ora 10:00, Primăria orașului Avrig și Asociația Crescătorilor de Animale vă invită la ediția de primăvară a Festivalului „Țara Oltului în Produse și Tradiții”.

În cadrul evenimentului sunt promovate produsele și tradițiile locale, cântecul şi dansul popular şi obiceiurile străvechi din Țara Oltului.

Participanții pot cumpăra produse tradiționale precum mezeluri de casă, brânzeturi, bere artizanală, conserve din legume și fructe și produse de panificație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus