Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

O nouă secție a Spitalului Județean a fost reabilitată cu bani europeni. Aici va fi relocată Cardiologia

O nouă secție a Spitalului Județean a fost reabilitată cu bani europeni. Aici va fi relocată Cardiologia

O nouă secție a Spitalului Județean Sibiu a fost renovată și reabilitată cu bani europeni, transmit reprezentanții unității medicale. Acest spațiu se află la etajul III al corpului „C2” din Maternitatea Nouă. În toate cele 19 saloane au fost înlocuite geamurile, ușile, rețelele electrice, cele de încălzire, de alimentare cu apă și de canalizare. Podelele au fost acoperite cu covor PVC tratat împotriva microbilor, iar pereții au zugrăveli cu vopseluri antibacteriene. Toaletele au fost complet reabilitate, iar obiectele sanitare înlocuite.

Din punct de vedere al îmbunătățirii eficienței energetice, toate corpurile de iluminat sunt dotate cu becuri tip led, pereții exteriori au fost termoizolați, iar la geamurile dinspre curtea interioară a fost montat un sistem parasolar.

În premieră, secția a fost dotată cu trei sisteme. Este vorba despre un sistem de climatizare automatizată în fiecare salon și pe holuri, un sistem „nurse call” – care va permite apelarea individuală a asistentelor de către pacienți și un sistem de detectare-semnalizare incendiu. Acesta a fost conectat la rețeaua existentă de hidranți interiori care, la rândul său, a fost înlocuită.

„Este doar o parte dintre lucrările ample pe care le efectuăm la cele 3 corpuri de clădire ale Maternității Noi, pentru că toate secțiile de aici vor fi complet reabilitate. Cu banii obținuți din fondurile Uniunii Europene vrem să îmbunătățim atât condițiile de spitalizare ale pacienților, cât și să asigurăm un cadru optim pentru medici și personalul medical”, transmite Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Secția recent reabilitată a fost cuprinsă în contractul de lucrări „Lot 1 – Maternitatea Nouă”, a cărui valoare este de aproximativ 31 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind obținuți de către Consiliul Județean Sibiu din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările de modernizare ale „Maternității Noi” sunt susținute financiar și de către Consiliul Județean Sibiu, printr-o contribuție proprie în valoare de 7,61 milioane lei. La aceasta se adaugă o finanțare a Primăriei Municipiului Sibiu, acordată prin Agenda de Sănătate, în cuantum de 3,5 milioane lei.

În momentul de față spațiul urmează a fi dezinfectat și reautorizat. Potrivit celor de la spital aici va fi relocată Secția de Cardiologie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Gigi

Acum 1 lună

Nici n-au apucat sa puna paturile ca a si inceput lauda. Mai facem o postare si dupa ce vin paturile? Bateriile, lavoarele, scurgerile si caloriferele par sa fie cele mai ieftine de pe piata, par mai degraba pentru a fi utilizate acasa, nu intr-un spital unde ar trebui folosite de mai multa lume. O sa coste mai mult intretinerea lor. Daca mai monteaza deasupra caloriferului si un uscator de maini, toamna viitoare caloriferele vor fi ruginii.
Raspunde

Ion

Acum 1 lună

Sa vedem cum intra paturile pe usi si vb dupa!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Super tare! Foarte greu greu sa zugravesti tot ce-a construit Ceausescu daramite sa tratezi dupa normele medicale UE. Foarte buna ideea cursurilor antispaga obligatorii in universitatile penitenciare pentru doctori, magistrati, politisti si politicieni. cata vreme juramantul lui Hippocrate, juramantul pe Biblie si juramantul pe drapelul pariei este stramb si fals, e doar pentru a legaliza crimele, spagile si hotiile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus