Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
1°C

Primarii zonei metropolitane Sibiu și-au ales președintele. Bucur Bogdan, primarul din Rășinari: „Trebuie să ne mișcăm repede, să nu pierdem actualele finanțări”

Primarii zonei metropolitane Sibiu și-au ales președintele. Bucur Bogdan, primarul din Rășinari: „Trebuie să ne mișcăm repede, să nu pierdem actualele finanțări”

Primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan, a fost ales primul președinte al ADI POL Dezvoltare Sibiu, asociația prin care urmează a fi operaționalizată zona metropolitană din jurul municipiului Sibiu.

Alegerea lui Bucur Bogdan a avut loc în cadrul unei ședințe a asociației de dezvoltare intercomunitară care a avut loc vineri dimineața la sediul Primăriei Sibiu. „Prin votul tuturor celor 20 de primari a fost ales consiliul director al asociației, acesta fiind alcătuit din primarii localităților municipiul Sibiu, comuna Loamneș, comuna Șura Mare, comuna Rășinari și comuna Sadu. De asemenea, prin votul membrilor consiliului director a fost ales președintele ADI Pol Dezvoltare Sibiu în persoana primarului comunei Rășinari, domnul Bogdan Bucur, conform statului asociației mandatul acestuia fiind de un an”, anunță Primăria Sibiu pe pagina de Facebook administrată.

Sursa foto: Facebook / Primăria Sibiu

Tot în ședința de vineri dimineața a fost agreat și statutul asociației, care urmează să fie depus la instanță în vederea finalizării demersurilor birocratice de înființare a zonei metropolitane.

Bucur Bogdan: „Surprinzătoare alegerea”

„Da, a fost surprinzătoare alegerea mea”, spune primarul care deține de acum și poziția de președinte a asociației care gestionează zona metropolitană. Dincolo de birocrația pe care o presupune o astfel de zonă metropolitană, Bucur Bogdan spune că asociația trebuie să finalizeze o strategie. „În principiu, primul lucru pe care îl vom da în lucru va fi o strategia de dezvoltare. Eu cred că acest studiu este neapărat necesar, să facem această cercetare pentru a vedea starea de la care pornim, să vedem punctele tari și slabe, să efectuăm o chestionare a populației. Acest studiu va trebui să îl coroborăm cu finanțările existente sau care se preconizează a fi deschise pentru a vedea care sunt proiectele care pot fi implementate. Desigur, în urma acestui studiu va rezulta că va fi nevoie de investiții în infrastructura de transport în anumite zone sau de investiții în turism, în alte părți, de exemplu”, descrie Bucur Bogdan.

Pentru perioada imediat următoare el și-a propus să ia legătura și cu reprezentanții altor zone metropolitane funcționale din țară, pentru a lua exemple de bune practici. 

În ce privește rezultatele concrete pentru cetățenii din localitățile zonei metropolitane, Bucur Bogdan speră că acestea să apară curând. „Am în vedere faptul că suntem în perioada de finanțare 2021 – 2027, perioadă pentru care deja au fost lansate ghiduri și apeluri de finanțare”.

Discuții și cu Cristianul

Viitoarea zonă metropolitană Sibiu este formată din localități împărțite în două zone. În „prima coroană urbană” intră municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Poplaca, Rășinari, Roșia, Șelimbăr, Șura Mare și Șura Mică, iar în „coroana urbană 2” se regăsesc orașele Avrig, Săliște și Tălmaciu și comunele Gura Râului, Loamneș, Ludoș, Orlat, Râu Sadului, Sadu, Slimnic și Vurpăr.

Cristianul este comuna care – deși este lipită de Sibiu – a refuzat să adere la zona metropolitană, limitându-se să adere la asociația de transport. Primul președinte al ADI POL Dezvoltare Sibiu speră să îl convingă pe primar să își schimbe opțiunea. „Am mai discutat anterior și cu domnul primar al Cristianului, nu știu exact care este motivul refuzului de a adera. Eu cred că trebuie să fie și Cristianul în această zonă metropolitană și vom mai purta discuții pe acest subiect, în speranța ca se va schimba optica”.

Citește și 20 de localități vor adera la zona metropolitană din jurul Sibiului. Cristianul refuză participarea

Sursa foto: Facebook / Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Ce gluma buna!

Acum 1 lună

auzi la Bucur: „Trebuie să ne mișcăm repede, să nu pierdem actualele finanțări” Zice asta cel ce e primar in Rasinari de nenumarate mandate si nu a fost in stare sa intocmeasca un proiect pentru bani europeni pentru a schimba 2 sine de tramvai si a-l readuce la viata. Si mai recent, e primarul care s-a inhaitat cu cimpean si vrea cu tot dinadinsul sa distruga zona tropini si calinis, contra rasinarenilor, pentru o centura inutila - precum dorita de cimpean, nsa si sau alti constructori prieteni.
Raspunde

Mihai Tanase

Acum 1 lună

Bucur Bogdan, primarul DIN Rășinari. Bucur Bogdan este primarul RășinariULUI...
Raspunde

@mihai

Acum 1 lună

Mai lasă-ne eruditule ! Ești cumva Pruteanu reîncarnat?
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

Au votat sub presiunea topoarelor, cumva?
Raspunde

Sandu

Acum 1 lună

Omul.asta vrea centura ceea mi se pare crima impotriva naturii din zona, de tren interurban n ati auzit? Cfr ul doarme profund
Raspunde

@sandu

Acum 1 lună

După logica ta toate drumurile sunt crime împotriva naturii! Orice drum distruge un habitat. Trebuie sa ne hotărâm odată, vrem sa fim țara civilizata cu infrastructura pusa la punct , sau vrem sa protejam ariile și sa mergem cu căruțele , ca ambele nu se pot realiza …
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus