Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Știrile weekend-ului: Parcări pe bani în cartiere, otomanii și autostrada, alegeri în fiecare an pentru funcția de primar și cum să mergi gratis cu trenul prin Europa

Știrile weekend-ului: Parcări pe bani în cartiere, otomanii și autostrada, alegeri în fiecare an pentru funcția de primar și cum să mergi gratis cu trenul prin Europa

Cele mai importante știri din week-end, așa cum au apărut ele în Turnul Sfatului

Duminică 19:55

Cât costă și care este regulamentul pentru parcările de reședință în alte orașe din țară în comparație cu propunerea Primăriei Sibiu

Primăria Sibiu a demarat săptămâna aceasta dezbaterile publice pentru stabilirea unui regulament de parcare în zonele de blocuri din orașul nostru. Propunerea în sine a luat prin surprindere sibienii, majoritatea obișnuiți să parcheze gratuit în apropierea blocurilor unde locuiesc, motiv pentru care reacțiile din partea societății sibiene au fost în mare parte vehemente și negative.

Duminică 18:06

Alegerile de acum 650 de ani, din Sibiu: primarul era ales de Crăciun, în fiecare an. Era plătit cu bani, un butoi de vin, câte o măsură de grâu şi de ovăz, plus câte o găină de la fiecare locuitor. Cine conducea orașul

Primul document care menţionează numele oficiului de magister civium la Sibiu, actualul primar al orașului, datează din 1366, dar funcţia de conducător al oraşului, electivă, este probabil contemporană cu oraşul.

Duminică 20:00

Cum m-a păcălit ”I love Schnitzel” cu o porție cât patru

Descoperit recent pe una dintre platformele de chemat mâncare acasă în Sibiu, ”I love Schnitzel” este o surpriză plăcută, deși nu este ceea ce pare. V-ați prins?

Duminică 17:25

VIDEO TVR Moldova, reportaj în Sibiu: ”Un centru cultural al României, demn de vizitat”. ”Unul din cele mai frumoase orașe din România”

O echipă a TVR Moldova a ajuns Sibiu și a realizat aici o ediție a emisiunii ”La Pas prin Țară”. Reporterii au mers în centrul orașului, au vizitat Muzeul Brukenthal și au ascultat un concert de orgă la Biserica Romano-Catolică.

Duminică 12:50

VIDEO Sibiu, sat frumos: O turmă de porci a ieșit la plimbare pe strada Ștefan cel Mare

Duminică dimineață, o turmă de 13 porci a putut fi admirată de sibienii care locuiesc pe strada Ștefan cel Mare, relatează CityFM. Porcii au umblat nestingheriți pe strada Ștefan cel Mare, au mâncat iarba de pe marginea drumului și au intrat în curtea mai multor societăți din zonă.

Duminică 12:35

FOTO CSU Sibiu bate Craiova. Trei meciuri, trei victorii

CSU Sibiu a învins în Sala Transilvania  SCM Universitatea Craiova în a patra din Liga Națională. Până acum, sibienii au trei victorii din trei meciuri, CSU având și o restanță. Jucătorii pregătiți de Tomas Rinkevicius au învins oltenii cu 68 la 63.

Duminică 12:11

Roșii de Dumbrăveni: ”Polonezii caută să angajeze oameni, vom mânca roșiile noastre, cu gust”

Investitorii polonezi care au cumpărat vechile sere din Dumbrăveni, lăsate de mulți ani de izbeliște, pregătesc actele și terenul, se sincronizează cu legile românești și angajează oameni, anunță primarul Emil Dârloșan.

Sâmbătă 14:18

VIDEO Mihai Barbu, de la Villa Abbatis din Apoș, despre de ce să te întorci în țară: ”Mi-a lipsit cumva haosul din viață. Cum zicea bunică-mea - du-te la autobuz, că dacă e prostul de Valerică, pleacă mai devreme”

Villa Abbatis Equestrian Center din Apoș este un exemplu de turism făcut pe alte principii decât suntem obișnuiți de multe ori în România. Bazele au fost puse de Mihai Barbu, născut în Agnita, iar povestea lui, plecarea în lume și întoarcerea acasă a fost redată de jurnalistul Lucian Mândruță, în cadrul proiectului său “Dă-mi un motiv pentru care ai rămas acasă”.

Sâmbătă 12:09

Abandonat într-un centru pentru copii din Cisnădie și-a găsit libertatea în Timișoara: „Sunt un om liber din 16 ianuarie 2023, de la ora 12:38”

Tiberiu Chițoiu, un tânăr de 32 de ani, a trăit 30 de ani într-un cămin pentru persoanele cu dizabilități din Cisnădie susține că a trecut prin abuzuri, iar acum și-a găsit libertatea la Timișoara. Povestea de viață a lui Tiberiu Chițoiu a fost redată de publicația Express de Banat.

Sâmbătă 11:49

Candidează pentru al 9-lea mandat de primar. Cel mai longeviv primar din județ și-a anunțat din nou participarea la alegeri

Nicolae Dancu este unul dintre cei mai longevivi primari din țară și deține recordul de cel mai vechi primar din județ. Își desfășoară acum al optulea mandat și susține că anul viitor va candida din nou. La alegerile din 2020 a avut 100% din voturile exprimate. Asta, pentru că nu a avut contracandidat.

Sâmbătă 11:10

Gratis cu trenul în Europa. Experiența unui student ULBS care a vizitat Belgia, Olanda și Franța după ce a călătorit fără bani

Axel Donuțiu, de loc din Satu Mare, dar student la Drept la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu  a călătorit în acest an prin mai multe state europene, cu trenul, gratuit. A ”făcut cinste” Uniunea Europeană, printr-un proiect destinat tinerilor, scrie Scena 9.

Sâmbătă 10:29

Ironia istoriei: Acum aproape 600 de ani turcii foloseau drumul să jefuiască Transilvania. Astăzi, primesc 4,8 miliarde de lei să-l construiască. Banii îi dau europenii

Trei din cele patru tronsoane din Autostrada Sibiu – Făgăraș vor fi construite de o asociere de firme turcești. Însumate, cele trei contracte ajung la aproape un miliard de euro fără TVA, iar asta ne arată că în istorie nimic nu e definitiv. ”Drumul de sub munte”, așa cum mai este denumită legătura dintre Brașov, Făgăraș și Sibiu, a fost folosit, cel mai probabil, în aceste incursiuni, iar orașele de aici au suferit distrugeri cumplite.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus