Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a lansat licitația pentru achiziționarea de echipamente în cadrul unui proiect de reabilitare, consolidare, extindere și dotare a infrastructurii educaționale destinată pentru Facultatea de Litere și Arte. Valoarea proiectului este de peste 1,5 milioane de lei, iar principalul argument este acela de creștere a numărului de absolvenți care se angajează după absolvirea facultății în domeniile Filologie, Teatru și Artele Spectacolului. Astfel, se așteaptă ca tinerii să obțină competențe inter- și transdisciplinare în concordanță cu aspirațiile lor profesionale și nevoile pieței muncii în raport cu politicile europene și naționale în domeniu.
În cadrul ULBS, Facultatea de Litere și Arte organizează programe de studii universitare la ciclul de licență, master și doctorat în domeniile Filologie, Teatru și Artele spectacolului. Proiectul pe care administrația universității îl implementează prevede dezvoltarea infrastructurii educaționale. Pentru aceasta, acum 3 ani a fost realizat Studiul de Fezabilitate, iar ulterior proiectul a fost depus pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Conform informațiilor din caietul de sarcini aferent anunțului de licitație, proiectul este în etapa de implementare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.
Prin implementarea acestui contract de finanțare, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu își propune achiziționarea de dotări necesare echipării infrastructurii educaționale destinată a Facultatea de Litere si Arte. Acestea sunt împărțite în mai multe loturi care prevăd achiziționarea de mobilier pentru săli de curs/seminar, de echipamente de Scenotehnică, a unei tribune, de echipamente sportive, de materiale de întreținere, de instrumente muzicale, de electrocasnice, de echipamente scenă-lumini, de echipamente IT, de echipamente Foto-Video, de echipamente de depozitare, de echipamente de afișaj, de rafturi industriale, de mobilier din lemn pentru recuzită.
Cel mai scump lot este cel cu echipamente scenă-lumini - valoarea estimată fiind de 442.051,62 lei fără TVA.
Toate aceste echipamente sunt destinate spațiului situat în Sibiu, str. Banatului, nr.12. Amintim că este vorba despre noul corp al Facultății de Litere și Arte, la construcția căruia lucrează, din 2021, Geiger Construcții - o investiție de 2,14 milioane de euro.
Licitația urmează să aibă loc pe data de 13 noiembrie.
În explicarea necesității implementării proiectului, reprezentanții ULBS amintesc despre participarea studenților de la Teatru la programele culturale din anul în care Sibiul a deținut titlul de capitală culturală europeană:
„Prima confirmare majora a statutului exceptional a domeniului Teatru si Artele spectacolului din Facultatea de Litere si Arte a fost odata cu desemnarea orasului Sibiu drept Capitala Culturala Europeana, pentru anul 2007: acest titlu a fost posibil datorita prestigiului reprezentat de catre Festivalul International de Teatru de la Sibiu. In acelasi timp, implementarea proiectului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 s-a realizat prin resursa umana a Departamentului de Arta Teatrala din Facultatea de Litere si Arte, care a livrat profesionistii care au coordonat programele derulate. Situatia resursei umane din cadrul domeniului de Studiu Teatru si Artele spectacolului din cadrul ULBS este unica in context european: fostii absolventi valorosi ai Departamentului de Arta Teatrala au fost atrasi in sistem, titularizati in invatamantul superior si au devenit actualii profesionisti care, la randul lor, formeaza studenti si masteranzi in domeniu. Asa cum Departamentul de Arta Teatrala a fost infiintat, in 1997, din necesitatea formarii specialistilor in domeniu, tot asa, procesul a continuat, fostii absolventi devenind actualii titulari, ceea ce a dovedit functionalitatea sistemului, nevoia si posibilitatea de a suplini goluri importante in zona resurselor umane si angajabilitatea in zona academica si universitara a absolventilor cu rezultate exceptionale. In acelasi timp, mare parte din absolventi au fost asimilati de piata locala a muncii. Caracterul interdisciplinar al activitatilor didactice din Facultatea de Litere si Arte a fost mereu evidentiat, in ultimii 20 de ani, de implicarea studentilor si a cadrelor didactice in proiecte de practica si cercetare stiintifica comune domeniilor de studiu din facultate, cu convergenta in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu”.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 1446
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gabriel Basalic
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
O sibianca
Acum 3 ore
Oblio
Acum 3 ore
Emil