Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
0°C

Încep lucrările la corpul nou al Facultății de Litere și Arte. Investiție de 2,14 milioane de euro

Încep lucrările la corpul nou al Facultății de Litere și Arte. Investiție de 2,14 milioane de euro

Geiger Construcții va proiecta, reabilita, consolida și extinde noul corp al Facultății de Litere și Arte de pe strada Banatului nr. 12, în urma unui contract realizat prin atribuire simplificată.

Proiectul este finanțat prin Programul REGIO 2014-2020 și este destinat creșterii calității învățământului universitar din județul Sibiu, pentru aproximativ o mie de studenți și cadre didactice din cadrul Facultății sibiene de Litere și Arte.

Valoarea totală a cererii de finanțare este de 18.905.419,01 lei cu TVA inclus, în care ULBS mai are și alte proiecte. Din această sumă, valoarea finanțării nerambursabile alocate pentru realizarea investițiilor este de 18.522.819,42 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului, reprezentând peste 3,98 milioane euro. Diferența o constituie contribuția ULBS la cheltuielile eligibile și neeligibile ale proiectului. Contractul atribuit societății GEIGER prevede costuri totale de 10.741.704,8 lei, fără TVA.

Finalizare în octombrie 2022

Echipa de management a universității estimează că data finalizării investițiilor va avea loc chiar la începutul anului universitar 2022, respectiv până în 30 septembrie. ”Proiectul reprezintă o mare provocare pentru universitatea noastră: comunitatea academică și școala de teatru vor beneficia de un spațiu pentru educație care va funcționa la cele mai înalte standarde ale domeniului Teatru și Artele spectacolului. Clădirea pe care dorim să o renovăm și să o dotăm va oferi tinerilor din comunitatea locală și regională șansa derulării unei activități didactice și practice alături de specialiști importanți ai domeniului teatral, ceea ce este încă o garanție a calității învățământului artistic sibian”, a anunțat la semnarea proiectului de finanțare rectorul ULBS, Sorin Radu.

Vor funcționa aici 27 de spații de învățământ moderne, dotate cu materiale didactice noi, tehnologii moderne, ce beneficiază de suport TIC, echipamente noi și mobilier de specialitate, software didactic, aparatură de specialitate.

Clădirea este formată din 3 tronsoane cu regimul de înălțime P+2E, construite începând din perioada anilor 1920, fiind extinsă în 1940 și ultima dată 1995. Suprafața construită a imobilului este de 1.282 mp și suprafața desfășurată trece de 1.670 mp. Momentan, clădirea nu este in exploatare, fiind într-o stare avansată de degradare.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Asta e ULBS!

Acum 2 ani

Nu mizeriile cu care ne improasca tandemul Daniela Preda - Victor Costache!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus