Municipalitatea face următorul pas în modernizarea energetică a clădirii Colegiului Național „Octavian Goga”, una dintre celemai mari instituții de învățământ preuniversitar din Sibiu: lansează licitația pentru a semna găsi o firmă care să execute lucrările prevăzute în proiectul tehnic realizat în primăvară.
Proiectul de reabilitare a Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice prevede stoparea degradării imobilului, creșterea eficienței energetice, dar și gestionarea inteligentă a energiei în clădire și asigurarea desfășurării activităților educative prin îmbunătățirea condițiilor oferite elevilor.
În luna aprilie, Primăria Sibiu a cumpărat de la compania de arhitectură și proiectare Arhimus SRL a arhitectului Mihai Țucă serviciile de proiectare cu peste 235.000 lei.
Investiția va fi realizată cu bani din PNRR în cadrul așa-numitei componente „Valul Renovării”.
„Pornind de la rezultatele raportului de audit energetic (...) pentru clădirea vizată, se propun prin DALI măsuri de reabilitare și modernizare energetică a imobilului care să conducă la ameliorarea deficiențelor identificate și în final la îmbunătățirea performanțelor energetice a clădirii. Principalele categorii de lucrări vizează: izolarea termică a fațadei – parte vitrată și partea opacă, reabilitarea instalațiilor de iluminat și încălzire, instalarea de panouri fotovoltaice și a unei pompe de căldură, reabilitarea acoperișului tip șarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitorii, instalarea a două puncte de încărcare rapidă vehicule electrice”, se arată în caietul de sarcini.
Prin proiect se urmărește reducerea consumului specific de energie finală pentru încălzire de cel puțin 50% față de consumul anual specific de energie înainte de renovarea clădirii și reducerea consumului de energie primară și reduceri ale emisiilor de CO2, situată în intervalul 30% - 60% pentru proiectele de renovare energetică moderată.
Conform caietului de sarcini, lucrările se vor executa inclusiv în timpul anului școlar, cu prezența în școală a elevilor și a cadrelor didactice, iar executantul lucrării va avea obligația să ia măsurile necesare de protecție.
Durata totală de execuție efectivă a lucrărilor nu trebuie să depășească 10 luni, la care se adaugă o perioadă de maxim 2 luni pentru recepția la terminarea lucrărilor.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 953
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Elena F.
Acum 12 ore
Marian
Acum 12 ore
Inflatie de ofiterime
Acum 12 ore
Sandokan
Acum 12 ore
Sibian