Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cel mai mare liceu din Sibiu va avea două stații de încărcare a vehiculelor electrice, va fi dotat cu panouri solare, o pompă de căldură și va fi izolat termic

Cel mai mare liceu din Sibiu va avea două stații de încărcare a vehiculelor electrice, va fi dotat cu panouri solare, o pompă de căldură și va fi izolat termic

Colegiul Național „O. Goga” din Sibiu va fi reabilitat termic pentru a reduce consumul de energie în jumătate. Proiectul tehnic de îmbunătățire a eficienței energetice a fost atribuit unuia dintre cei mai cunoscuți arhitecți din Sibiu.

Municipiul Sibiu a cumpărat de la compania de arhitectură și proiectare Arhimus SRL a arhitectului Mihai Țucă serviciile de proiectare pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Colegiul Național Octavian Goga în vederea îmbunătățirii eficienței energetice”. Contractul are valoarea de 235.800 lei, conform site-ului de licitații publice. Această etapă a investiției vizează întocmirea documentației aferente proiectării, inclusiv obținerea de avize și asistența tehnică, documentația tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire etc.

Investiția va fi realizată cu bani din PNRR în cadrul așa-numitei componente „Valul Renovării”.

„Pornind de la rezultatele raportului de audit energetic (...) pentru clădirea vizată, se propun prin DALI măsuri de reabilitare și modernizare energetică a imobilului care să conducă la ameliorarea deficiențelor identificate și în final la îmbunătățirea performanțelor energetice a clădirii. Principalele categorii de lucrări vizează: izolarea termică a fațadei – parte vitrată și partea opacă, reabilitarea instalațiilor de iluminat și încălzire, instalarea de panouri fotovoltaice și a unei pompe de căldură, reabilitarea acoperișului tip șarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitorii, instalarea a două puncte de încărcare rapidă vehicule electrice”, se arată în caietul de sarcini.

Prin proiect se urmărește reducerea consumului specific de energie finală pentru încălzire de cel puțin 50% față de consumul anual specific de energie înainte de renovarea clădirii și reducerea consumului de energie primară și reduceri ale emisiilor de CO2, situată în intervalul 30% - 60% pentru proiectele de renovare energetică moderată.

Auditul energetic a constatat că reducerea consumului de energie totală pe ansamblul construcției va fi de la 757.125,40 kWh/an, la 308.363,54 kWh/an, reducerea Eprimar (energia primară totală) pe toate pachetele de măsuri aplicate, de la 954.652,93 kWh/an la 509.813,87 kWh/an şi reducerea emisiilor de CO2 de la 164.054,81 Kg/an la 16.725,01 Kg/an

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Carcotel

Acum 1 an

Dap, neaparat trebuia statie de incarcare a vehiculelor, atat pentru mamikile emankipate ce trebuie sa-si parcheze caruta "pe avari" exact in fata (sau in spatele liceului) ca sa-si astepte plozii cat si pentru elevii care vin zilnic la liceu cu masina electrica :)
Raspunde

Emila

Acum 1 an

Dap, să mai vedem și altceva în afară de mamike cu șuncile la vedere din coșciugele 2.0 TDI
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 1 an

Sigur nu pentru don' derector sau alti profesori de cinste ai institutiei ?
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Cand anume va fi asta? Care e planul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus