Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Reacția sibienilor la protestul taximetriștilor: Erau mai câștigați dacă își făceau curat în mașini, în loc să claxoneze prin oraș

Reacția sibienilor la protestul taximetriștilor: Erau mai câștigați dacă își făceau curat în mașini, în loc să claxoneze prin oraș

Peste o sută de taximetriști din Sibiu au participat astăzi la un protest prin oraș, scopul fiind de a atrage atenția asupra concurenței neloiale pe care o fac Uber, Bolt sau alte mijloace alternative de transport.

Taximetriștii au plecat în coloană din Broscărie și au parcurs cu aproximativ 5-10 km/h străzile, în zig-zag, până au ajuns în centru, la Prefectură, unde erau așteptați să-și transmită oficial revendicările.

Pe mașini taximetriștii au avut mesaje pentru autorități, precum: ”Sunteți aleșii noștri, nu ai lor! Apărați-ne!”, ”Taximetriștii susțin bugetul statului” sau ”Uber + Bolt = Taximetrie mascată”.

taxi sibiu

Interesant este că la eveniment au participat taximetriști de la toate firmele mari din oraș: 924, 953, 942.

„Ne dorim ca autoritățile să vină la masă cu noi și să ne asculte, să negociem și să vedem ce putem face. Până acum nu ne-au băgat în seamă. Suntem inexistenți pentru ei”, a declarat Vasile Spînu, taximetrist și organizator al protestului.

Taximetriștii sibieni mai cer abrogarea OUG-ului 49/2019 şi a Legii 204/2019 despre care spun că sunt neconstituționale și că stau la baza problemelor apărute în ultimii ani.

Sibienii nu prea susțin

În vreme ce coloana de taximetriști trecea pe Bulevardul Coposu, reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu câțiva sibieni aflați în stația de autobuz. Majoritatea erau mirați de acțiunea taximetriștilor și nu înțeleg supărările.

”Eu cred că în loc să circule prin oraș ca să încurce traficul sau să claxoneze aiurea, erau mai câștigați dacă își făceau curat în mașini. Pe cuvântul meu, în ora asta cât au deranjat lumea, toți acești șoferi puteau să se ajute unul pe altul și să dea cu aspiratorul, să spele, să curețe interioarele... ei cred că oamenii merg cu Bolt pentru că sunt mai deștepți sau mai speciali? Nu! Merg pentru că e curat, vezi în aplicație exact când vine și știi clar cât costă, chiar dacă prețul e similar”, ne-a spus un bărbat.

taxi sibiu

O altă femeie, auzind discuția, a intervenit: ”N-am mai mers cu taxiul de ani de zile tocmai pentru că sunt gălăgioși, pun manele și ei cred că ne conving să mergem cu taxiul claxonând aiurea pe stradă?”.

În timp ce coloana trecea pe Coposu, de pe trotuar unii trecători le-au arătat semne obscene taximetriștilor, în semn de dezaprobare.

Nici toți taximetriștii nu sunt de acord

În momentul în care coloana cu protestatari ajungea în fața clădirii Prefecturii, în stația de taxi din capătul bulevardului Nicolae Bălcescu erau opt mașini de taxi. Șoferii se dăduseră jos din mașini, se adunaseră unul lângă altul și se uitau lung spre strada Andrei Șaguna. I-am întrebat ei de ce nu participă la protest?

”Crezi că ăștia împart cașcavalul cu noi? Ei sunt împinși de la spate, tot pentru ei protestează”, spune un bărbat.

”Ce câștig eu dacă mă plimb claxonând prin tot orașul? Așa vin mai mulți clienți la mine? Clienții vin dacă stai frumos în stație”, spune un alt taximetrist.

Iată mai jos cum a arătat protestul:

Un alt detaliu important de precizat este că taximetriștii nu au mai oprit la sediul Instituției Prefectului Sibiu pentru a transmite pe cale oficială reprezentantului guvernului în teritoriu supărările și revendicările. Acțiunea de protest a rămas astfel fără finalitate, scopul fiind doar de a face gălăgie.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au precizat pentru Turnul Sfatului că l-au așteptat pe reprezentantul taximetriștilor să preia un memoriu, sau un document oficial, însă nu a mai oprit nimeni.

Imagine inedită

În timpul protestului, printre taximetriști s-a infiltrat și un șofer de Uber, adică exact cei împotriva cărora se protesta.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Dan

Acum 1 lună

Au facu galagie ca niste maimute, ca mai mult nu stiu. Maimuta e prezenta in fiecare taxi, alaturi de sofer.
Raspunde

Radu

Acum 1 lună

Sibienii nu susțin. Experiența mea a fost mereu una bună cu firmele de ridesharing spre deosebire de firmele de taxi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 1 lună

"Stii cât plătești", serios??? Eu de mai multe ori am patit sa am un pret la urcarea in bolt si la coborare sa am cu 5 lei mai mult(probabil ca soferul a luat-o pe un drum paralel față de configuratia inițială, dar cu siguranta ca si distanta nu au fost mai multi km Lumea merge cu bolt ca te umplu de notificari cu curse la jumătate de pret si daca ai nevoie de o cursa la ora de varf te arde, o cursa care cu boltu este 17 lei la ora de vârf a fost 49 lei!!!, am luat taxiul cu 21 lei. In privința curateniei trebuie sa recunosc, in Sibiu e jale, jale mare. Rog soferii de taxi sa mearga cu taxiul in Cluj sau in Bucuresti(aici mai sunt si excepții) si sa vada diferențe nu ca in Sibiu cand intr-unul din 4 e jeg cat cuprinde si in unele îți vine să vomiți.
Raspunde

Nicolae Jeru

Acum 1 lună

Pe chitanța electronică primită pe mail, scrie exact ce-i cu 5 lei. Ridesharingul e un model de business bazat pe dinamica cererii și ofertei. Nu te-a împiedicat nimeni să iei taxi-ul.
Raspunde

Eu

Acum 1 lună

Vreau sa stiu ce se intampla daca nu aveam cei 5 lei la mine, imi puteti spune?! Am platit in numerar, si daca am stiut inainte sa urc in masina cat costa. puteam lua doar suma respectiva cu mine
Raspunde

Leo

Acum 1 lună

Degeaba protestează! Concurența Intr-o economie de piață este binevenită. Aceste companii de Ridesharing au tot dreptul să activeze în Sibiu sau oriunde vor ei în țara asta .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzoroaba

Acum 1 lună

Îi fain că avem aeroport la Sibiu, că ajung oriunde cu cel mult o escală la Viena sau la Munchen. Și sunt și vara chartere către mare. Chelea mi-i ce curse au ăia de la Brașov sau de altundeva, că nu trebuie să mă duc păn-acolo. BTw. cum ajungi de la Brașov la Hamburg? (4 ore de la Sibiu)
Raspunde

John doe

Acum 1 lună

Taximetristi vs bolt/uber este un fel de postasi vs e-mail :D Curatati-va, evoluati!
Raspunde

Bondea Nicolae

Acum 1 lună

Taximetristul Sibian este o lighioana libidinoasa cu o igiena precara si deficitara!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus