Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Bere, cârnați și ciolan la Oktoberfest, în Piața Obor „Vrem să le oferim sibienilor puțin din culoarea evenimentului din Germania”

Bere, cârnați și ciolan la Oktoberfest, în Piața Obor „Vrem să le oferim sibienilor puțin din culoarea evenimentului din Germania”

Sibienii și turiștii sunt așteptați în perioada 27-29 octombrie la Oktoberfest, care va avea loc de această dată în Piața Obor. Potrivit organizatorilor, intrarea este gratuită, iar timp de trei zile în Piața Obor se vor găsi preparate tradiționale, bere, iar atmosfera va fi întreținută dde muzică specifică festivalului.  

Oktoberfest este organizat de Piețe Sibiu SA și Primăria Municipiului Sibiu. Potrivit lui Teodor Birț, administratorul Piețe S.A., decizia de a organiza festivalul vine din dorința de a readuce la viață o tradiție îndrăgită de sibieni.

„Evenimentul nu se mai organiza și ne-am gândit să-l facem pentru că știm că este o sărbătoare iubită. Vrem să le oferim puțin din culoarea evenimentului din Germania, să nu uitam că Sibiul are legături acolo și are și etnici germani. Berea va fi asigurată de cei de la Heineken”, a declarat Teodor Birț, administrator Piețe Sibiu SA, pentru Turnul Sfatului.

Evenimentul se va întinde pe trei zile, timp în care sibienii, dar și turiștii sunt invitați să se bucure de muzică, dar și de preparate tradiționale.

„La mâncare va veni Regele Ciolanului din Brașov renumit pentru ciolan și rulada de ciolan. Vor fi preparate specifice, cârnați, cașcaval, găluște cu prune. De asemenea, vor fi și o parte din colaboratorii noștri din piață cu mese și rulote cu produse locale, dar și muzică reprezentativă pentru festival. Intrarea este gratuită și locuri de parcare la fel”, a mai spus acesta.

Programul evenimentului:

Vineri, 27 octombrie: Deschidere la ora 16:00 până la 23:00;

Sâmbătă, 28 octombrie: Întreaga zi de distracție, de la ora 10:00 la 23:00;

Duminică, 29 octombrie: Ultima zi de Oktoberfest, de la ora 10:00 la 23:00.

Deschiderea oficială va fi vineri, la ora 18:00.

Foto: Freepick

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Fyall

Acum 1 lună

Un bâlci cu prețuri de Germania, plin de oameni de pe sate și alte persoane îndoielnice …
Raspunde

Ger

Acum 1 lună

Stimatá D-na Adina Torop, este un mare pácat, sá aduci bere din Olanda la un "Oktoberfest" - tip bavarez! Das Heineken-Bier wird seit 1864 in den Niederlanden gebraut! Mácar sá aducá bere din Bavaria, D-l Teodor Birț, administrator Piețe Sibiu SA
Raspunde

Manu

Acum 1 lună

De ce-i mare păcat, că nu faci tu bani vânzând o amăreală galbenă alcoolizată, care n-are nimic a face cu berea? Lasă că au făcut alții, vânzând practic același produs, la fel de artificial și toxic. Încă ceva, data viitoare folosește diacritice românești dacă scrii în românește.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Tare sunt curios sā aflu care e " muzica specificā festivalului". Adicā festivalulurile cu teme muzicale au desigur o muzicā specificā, dar bāgatul in burtā?
Raspunde

Aiurea

Acum 1 lună

Ce elită citadină ești tu, îndoielnicule! Te duci la târgul porcilor la beute, dar te deranjază oamenii de pe sate, ai?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus