Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
4°C

Consiliul Județean Sibiu promite investiții de peste 50 de milioane de lei în Sala Transilvania. Pentru reducerea consumului de energie

Consiliul Județean Sibiu promite investiții de peste 50 de milioane de lei în Sala Transilvania. Pentru reducerea consumului de energie

Consiliul Județean Sibiu propune aprobarea documentației pentru un amplu proiect de renovare energetică a Sălii Polivalente Transilvania. Această inițiativă urmărește obiectivul de a îmbunătăți performanța energetică a clădirii, reducând astfel consumul de energie, emisiile de carbon și extinzând utilizarea surselor regenerabile de energie.

Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței CJ Sibiu ce va avea loc pe data de 25 octombrie. Administrația județeană intenționează să depună proiectul pentru finanțare în cadrul Programului Regiunea Centru (PR Centru) 2021 - 2027.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 50,6 milioane lei cu TVA inclus, cu o contribuție de 85% din partea Uniunii Europene, care cofinanțează proiectul din Fondul European de Dezvoltare Regională. De asemenea, bugetul de stat va contribui cu maximum 13%, iar solicitantul, Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu, va aduce o contribuție de minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Proiectul a ajuns la această etapă după încheierea unui contract de servicii de proiectare cu societatea GRS - Project Global SRL Iași, care a întocmit documentația tehnico-economică la faza DALI.

Sala Transilvania a fost inaugurată în anul 1998. Aceasta are două corpuri de clădire, cu o suprafață totală construită la sol de 3914 mp, în timp ce suprafața construită desfășurată depășește 10.600 mp.

Suprafața de joc a Sălii Transilvania este de 1.000 metri pătrați, având o capacitate de 1.790 locuri pe scaune, plus 157 locuri în tribuna telescopică nou instalată.

Clădirea Sălii Polivalente Transilvania Sibiu, situată pe strada Octavian Goga nr. 1, este deținută de județul Sibiu și găzduiește evenimente culturale și sportive de amploare. Această clădire necesită în prezent investiții semnificative pentru a îmbunătăți eficiența energetică.

Din datele proiectului de hotărâre reiese că prin proiectul de renovare se propun lucrări menite să reducă consumul de energie primară și emisiile de dioxid de carbon, contribuind astfel la îmbunătățirea calității mediului și a condițiilor de trai pentru utilizatori. Obiectivul general al proiectului este reabilitarea termică aprofundată a clădirii și eficientizarea energetică, cu scopul de a realiza o economie de energie primară de peste 60%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1666

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Mihai Tanase

Acum 1 lună

"Pentru reducerea consumului de energie..." Bucata asta de fraza nu spune nimic, nu-i lipseste ceva ?

Raspunde

Silviu

Acum 1 lună

Oare în câte sute de ani s-ar cheltui cele 50 de milioane de lei pe plata gazului pe care vor acum să-l economisească?
Raspunde

Aristide

Acum 1 lună

Si energia electrica este energie...si acolo se consuma enorm de multa energie electrică!
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Dar o sală polivalentă adevărată , de minim 5000 locuri , pe când? Că nu merită băgați alți bani în actuala sală , depășită din toate punctele de vedere.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Nu fii naiv!"Malaiul"iasă doar aici,la cîrpeli!Banii merg unde trebuie și la cine trebuie.La o lucrare mare și nouă e mai greu de "lucrat"!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus