Luni,
28.04.2025
Innorat
Acum
9°C

Renovarea energetică a Sălii Transilvania s-a scumpit cu 10 milioane de lei în ultimele cinci luni

Renovarea energetică a Sălii Transilvania s-a scumpit cu 10 milioane de lei în ultimele cinci luni

Renovarea energetică a Sălii Transilvania s-a scumpit cu 10 milioane de lei în decurs de cinci luni. Consiliul Județean Sibiu se întrunește într-o ședință extraordinară astăzi pentru a aproba proiectul în vederea depunerii spre finanțare din fondurile Programului Regiunea Centru 2021-2027. O hotărâre cu același conținut a fost aprobată și în luna ianuarie. Doar sumele diferă.

62,5 milioane de lei este valoarea totală a proiectului „Renovarea energetică a Sălii Polivalente Transilvania Sibiu”. Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de azi, administrația județeană vra să depună proiectul în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Regiunea Centru, Prioritatea 3 - O regiune cu comunități prietenoase cu mediul, Acțiunea 3.2 - Eficienta energetică în clădiri publice din cadrul Programului Regiunea Centru (PR Centru), Obiectivul Specific 2.1 - Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Consiliul Judeţean Sibiu, ca beneficiar al acestui proiect, vizează îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirii Sălii Polivalente Transilvania Sibiu, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon şi extinderea utilizării surselor regenerabile de energie, îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru toţi utilizatorii prin îmbunătăţirea confortului termic, a condiţiilor de igienă, a siguranţei şi calităţii aerului, toate acestea fiind în acord cu principiile strategice stabilite la nivel UE în domeniul eficienţei energetice.

Sala Transilvania are două corpuri de clădire, care se află în proprietatea publică a județului Sibiu.

Conform raportului de specialitate, în acest moment proiectul se află în etapa de contractare iar unul din documentele obligatorii este Hotărârea Consiliului Județean privind aprobarea proiectului.

Trebuie să amintim că o hotărâre asemănătoare a fost aprobată deja de CJ Sibiu în luna ianuarie a acestui an. Textul hotărârii este aproape identic în formulări, diferă doar suma totală a investiției. La începutul anului, aceasta era estimată la 51,4 milioane de lei cu TVA.

Totodată, documentația pentru proiectul de renovare energetică a fost aprobată de consilierii județeni în luna octombrie 2023. Atunci, valoarea totală a investiției era menționată ca fiind 50,6 milioane lei cu TVA inclus.

Am întrebat reprezentanții CJ Sibiu cum se explică adoptarea unei noi hotărâri care să prevadă depunerea proiectului pentru finanțare și dacă după hotărârea din ianuarie documentul a mai fost depus. Ni s-a explicat că după parcurgerea etapelor, se adoptă o hotărâre finală, cu sumele exacte. „Așa se procedează la toate investițiile”, ne-au explicat reprezentanții instituției.

CITIȚI ȘI : „Sala aceasta nu avea niciun adversar”. Cum a ajuns Sala Transilvania demodată şi codaşă în România

CITIȚI ȘI: Proiect de 56 de milioane de euro: sala Transilvania va fi reconstruită în Câmpușor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

Florin alexandru

Acum 10 luni

Stimate ziar, uitati ce scriati dimneavoastra in 2022 : Proiect de 56 de milioane de euro: sala Transilvania va fi reconstruită în Câmpușor ( 14 Iulie 2022 13:37) Putem afla care mai este treaba cu acest proiect?

Raspunde

Eu

Acum 10 luni

Hello!!!!!!! Iar se face asta pe proiecte de stat, CJ Sibiu? Cum naiba e posibil așa ceva? Pai in felul asta câștigă cine vrea licitația și indexeaza oricât pe fata fara licitatie. Cum naiba e posibil așa ceva? Chiar mai exista licitații? Unde e DNA și restul instituțiilor care trebuie sa verifice așa ceva? Vfoarte bine votat la alegeri, aceleași obiceiuri....

Raspunde

Emila

Acum 10 luni

Budigăii tăi costă ca acum un an? Sau nu mai cumperi? :))

Raspunde

Marius Balan

Acum 10 luni

Sunt bani europeni care se dau doar pentru reabilitare energetica , nu si pentru constructii noi.
Raspunde

Deja incepem sa platim costurile alegerilor si a campaniei elctorale!

Acum 10 luni

Se indexeaza pretul din pix cu +20 % dupa nici un an de zile ?? Pana la finalizarea lucrarii, avand in vedere alte contracte ale CJ Sibiu, oare de cate ori se va mai indexa?? Pai 12 milioane de euro nu se vor amortiza NICIODATA prin reducerea facturilor cu incalzirea. DNA sau parchetele, ar trebui sa aiba permanent un agent in CJ Sibiu. Tot ce se semneaza de CJ Sibiu e dubios si suspect de frauda a banului public!

Raspunde

Văsălie Noroi

Acum 10 luni

Pai de unde credeți ca sau împrumutat de bani alde campian si bîbu ,de la constructori si acul rezolva problema !
Raspunde

Gigi

Acum 10 luni

"Grădinița 29 din Vasile Aaron a primit 12,2 milioane de lei pentru reabilitare energetică" No comment!
Raspunde

Emil

Acum 10 luni

Renovare, reabilitare, restaurare, modernizare, consolidare, etc, nu iarta nimic infractorii PNL-PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus