Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
0°C

Un miliard de lei pentru 8 km de drum. A fost publicată intenția pentru construcția Centurii Mediașului

Un miliard de lei pentru 8 km de drum. A fost publicată intenția pentru construcția Centurii Mediașului

Primăria Municipiului Mediaș a publicat anunțul de intenție pentru execuția variantei ocolitoare a localității. Se întâmplă la câteva zile de la primirea avizului din partea CNAIR cu privire la proiect.

În platforma de achiziții publice a fost publicat anunțul de intenție pentru proiectul „Varianta ocolitoare a orașului Mediaș, pe DN 14”.

Conform descrierii din platformă, drumul are o lungime de 8,7 km structurată în două tronsoane: „Tronson 1 începe din DN 14, dintr-o intersecție giratorie existentă la km 50+950, traversează calea ferată CF 300, str. Rora Mare la km 0+720, urmând să traverseze canalul Ighis și Tâmava Mare. Tronson 2 începe de la intersecția giratorie suspendată din DN 14A, urmărește cursul și traversează râul Tarnava Mare și calea ferata CF 300 până la intersecția cu DN. Traversarea se face denivelat prin poduri și pasaje”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 972,7 milioane de lei fără TVA.

Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”, iar durata contractului este prevăzută pentru 30 de luni. În ceea ce privește finanțarea, se menționează că aceasta se va face din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Transport (POT 2021-2027) și de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Se estimează că anunțul de participare la licitație va fi publicat la mijlocul primei luni din 2024, adică pe 15 ianuarie.

Citește și: „O veste pe care o așteptăm de 30 de ani”. CNAIR a emis avizul pentru un drum de 8 km: Varianta Ocolitoare a Mediașului

Amintim că viitoarea variantă ocolitoare a Mediașului va avea o bandă pe sens, iar viteza maximă va fi de 80 km/h.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Eu, sibianul

Acum 1 lună

Multe ar fi de povestit... Face-ti drumul ala, ca e greu de ocolit Mediasul, un oras de un pitoresc "mirific"...
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Drumul expres are 2 benzi pe sens , centura Mediasului va avea una pe sens , deci nu e drum expres! Iar costul este o bataie de joc la adresa bugetului tarii , un jaf de proportii! Un miliard de lei pentru 9 km de drum cu o banda pe sens in conditiile in care tocmai s-a licitat un lot de 14 km din autostrada Ploiesti -Buzau tot cu un miliard ! Deci avem 9 km de drum cu o banda pe sens care costa cat 14 km de autostrada! https://www.turnulsfatului.ro/2023/10/23/turcii-care-construiesc-aproape-toata-autostrada-sibiu-fagaras-au-castigat-un-lot-si-pe-autostrada-ploiesti-buzau-peste-un-miliard-de-lei-206597
Raspunde

VASI

Acum 1 lună

Chair o bătaie de joc.....din păcate asta e România
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus