Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Compania de transport Sorcani Șura Mică își face divizie de camioane electrice. Are un parc de peste 100 de camioane

Compania de transport Sorcani Șura Mică își face divizie de camioane electrice. Are un parc de peste 100 de camioane

Societatea Sorcani, cu sediul în comuna Șura Mică anunță că își va crea o divizie de camioane electrice, informează Ziarul Financiar.

„Vrem să facem o divizie verde, cu camioane electrice“, anunță Alexandru Dobra, directorul de dezvoltare al companiei Sorcani.

Compania de transport are o flotă de peste 100 de camioane şi a mai comandat încă 20 de maşini anul acesta.

Anul trecut, Sorcani, care are 4.000 de mp de depozite, a dezvoltat propriul service auto pentru camioane, o investiţie de 600.000 de euro, potrivit ultimelor date.

Transportatorul de mărfuri  Sorcani din Sibiu, companie controlată de antreprenorul Mircea Barbu şi fondată în 1993, una din cele mai dinamice firme de transport de pe piaţa locală, a finalizat primele nouă luni din acest an cu afaceri în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut.

„Estimăm că vom încheia anul cu acest avans de 20% în business. Am continuat să diversificăm portofoliul, cu clienţi din zona de food, papetărie, farma şi agricultură, pesticide“, a spus pentru ZF Alexandru Dobra, directorul de dezvoltare al companiei Sorcani. 

Compania a participat  la licitații în străinătate şi a câştigat contracte noi. Importurile reprezintă 65% din cifra de afaceri, compania transportă mărfuri generale, de la alimente, la medicamente sau ţigări pe importuri. Are clienţi din farma, auto, bunuri de larg consum, hârtie.

Sursa foto: DAF.com

Conform cifrelor prezentate pe listafirme.ro, Sorcani a avut în 2022 o cifră de afaceri de 77,58 de milioane de lei și un profit net de 3,5 milioane de lei. Numărul mediu de angajați în acest an a fost de 162 de perosane.

Cifra de afaceri a societății a fost în continuă creștere un ultimii 10 ani, ajungând de la 10,4 milioane de lei în 2012, la aproape 80 de milioane, anul trecut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ilie

Acum 1 lună

pina la electrice vedeti de soferi sa se uite in fata nu pe telefon ca la accidentul de pe centura bucuresti
Raspunde

Anonim

Acum 1 lună

Da tu de unde știi ce făcea șoferul respectiv?Ai fost cu el in cabina de faci afirmațiile astea?
Raspunde

Xxd

Acum 1 lună

o fi facut si asta banii cinstit ca si o mare parte din cei cu firmele de transport mai ales inainte de 2000 cand se fura cu facturi de piese si intretinere la greu... acum se stie si de ce produsele ajung sa fie atat de scumpe ca unii se imbogatesc constant si bine

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus